Home + Budgettip | Boekje vol spaarchallenges

Budgettip | Boekje vol spaarchallenges

In de zomervakantie vliegt het geld eruit. Veel mensen laten de teugels dan toch wat meer vieren omdat dit hét moment is om lekker te genieten. Na de vakantie zien we wel verder, dat idee. Maar nu de vakantie bijna voorbij is en de feestdagen stiekem dichterbij komen, is het fijn toch weer wat extra geld opzij te zetten. Als dat kan natuurlijk. Misschien spaar je al en zou je wat extra willen sparen. Dat is bij ons nu het geval. En om het sparen wat leuker te maken, kun je gebruik maken van spaarchallenges. Ik vond budgetboekje vol spaarchallenges die je heel lang kan gebruiken én heel leuk is om cadeau te geven!

De potjes extra vullen

De afgelopen weken zijn onze potjes wat geslonken na de aankoop van ons nieuwe bed en een luxe koffiemachine. Fijn dat het kan, maar ik word altijd een beetje zenuwachtig wanneer ik op het punt sta dit soort grote uitgaven te doen. Patrick heeft dat helemaal niet en begrijpt er niets van, maar ik wil de potjes weer zo snel mogelijk gevuld hebben. Ik lig er niet wakker van en ben blij met de dingen die we ervan kunnen doen, maar toch brengt het een kleine onrust met zich mee waardoor ik ook weer niet 100% blij kan zijn met die aankoop. Daarin zit ik mijzelf een beetje in de weg, dat is jammer.

Spaarchallenges

Sparen voor een bepaald doel is wel zo handig voor de motivatie, maar het helpt mij ook als ik de vooruitgang letterlijk kan zien.  Zo deden we vorig jaar mee met de 52-weken spaarchallenge. De spaartracker/challenge die ik had uitgeprint, hing in de keuken. Iedere keer wanneer we geld hadden gespaard voor de challenge, kleurden we een vakje in. Het werd echt een gezinsding en dat is wat uiteindelijk motiveert.

Op Pinterest en bij diverse geld-influencers kun je spaarchallenges downloaden en zelfs kopen. Wil je dat niet, dan kun je zelf ook aan de slag in Canva. Maar wat nu als je daar niet zo handig in bent of geen geld wil uitgeven aan een download? Of wanneer je dit juist cadeau wil doen aan iemand, bijvoorbeeld om samen de uitdaging aan te gaan? En misschien wil je ook helemaal geen rondslingerende A4-tjes in de keuken?

Er zijn in ieder geval genoeg redenen te bedenken waarom je dat niet zou willen. Het leukere alternatief vond ik op Amazon (ben tegenwoordig helemaal into Amazon): boekjes met spaarchallenges. Ik kocht zelf een Amerikaanse versie voor ik überhaupt doorhad dat ze er ook in het Nederlands zijn, maar het idee is hetzelfde en de dollars vertalen we gewoon naar euro’s. Dit was wel één van de goedkoopste boekjes, want deze kocht ik voor maar €3,96 (inclusief verzendkosten, want we hebben Amazon Prime).

Het boekje bestaat uit 103 pagina’s met verschillende spaarchallenges en jij bepaalt welke je doet. Deze kun je overigens ook meerdere keren doen.

Je hoeft de blaadjes niet uit het boekje te scheuren en per challenge is er ruimte voor korte aantekeningen. Je kan heel lang met dit boekje doen en mocht het je lukken deze vol te maken, dan heb je een flink bedrag bij elkaar gespaard. Let op: dan ben je echt wel een flinke tijd aan het sparen, maar het zou wel heel tof zijn.

De challenge waar wij mee gaan beginnen

Naast de normale bedragen die we maandelijks voor onszelf en de kinderen sparen, willen we een extra uitdaging aangaan. Althans, dat wil ik, want Pat denkt dat het niet haalbaar is als we ook nog een beetje leuk willen leven. Hij zou zomaar eens een punt kunnen hebben, maar toch wil ik het proberen. Daarom hebben we besloten het in ieder geval een kans te geven en proberen we in 30 dagen €250,- extra te sparen. Dit dus bovenop het normale spaarbedrag.

Als het lukt gaat dat bedrag extra in een potje. Waarschijnlijk voor de verjaardagen van de jongens in oktober. We willen volgende week beginnen met de challenge nadat onze salarissen zijn gestort. De maand daarop laat ik jullie weten of het is gelukt.

Shop hier de boekjes met spaarchallenges

Ben je zelf enthousiast geworden en wil je samen met mij de uitdaging aangaan? Leuk! Hieronder staan een aantal linkjes naar boekjes vol met spaarchallenges. Zoals ik al zei, zijn deze ook heel leuk om cadeau te doen voor de feestdagen of aan een vriendin die bezig is met (be)sparen. Het is leuk om dit samen te doen en elkaar te motiveren. Net als wanneer je samen gaat sporten of wandelen.

Budget binders shoppen

Blogs en Instagramaccounts over geld en budgetteren zijn enorm populair. Als je een aantal van die accounts volgt, heb je vast weleens iets gezien over ‘cash stuffen‘. Ik heb hier ook een keer over geschreven, al lag bij mij de nadruk meer op de aanschaf van mijn budget binder.  Je kan een budget binder gebruiken naast de challenges wanneer je met contant geld wil sparen. Dit kan handig zijn voor het overzicht.

Ik ben benieuwd wat je van dit idee vindt en of je het leuk vindt om met mij mee te doen. Ik laat jullie eind september weten of het gelukt is de challenge te volbrengen.

liefs

In dit artikel maak ik gebruik van affiliate linkjes. Dit betekent dat wanneer jij een aankoop doet via deze linkjes, ik daar een kleine commissie over ontvang. Dit kost jou niets extra en ik kan uiteraard niet zien wie wat bestelt. Voor mij is het echter wel een klein, maar fijn extraatje welke ik kan gebruiken voor Mamablogger. 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *