Home + Budgetteren en sparen voor de zomervakantie, zo doen wij dat

Budgetteren en sparen voor de zomervakantie, zo doen wij dat

In mei of juni krijgen de meeste mensen hun vakantiegeld gestort. Wik krijgen het beiden in mei en eerlijk is eerlijk, we kijken er altijd naar uit. Het is toch lekker. In dit blog vertel ik wat wij met het vakantiegeld doen en hoe wij sparen en budgetteren voor de zomervakantie. En wil je alvast meer informatie over online spaarmogelijkheden, kijk dan hier.

Vakantiegeld 2023

Het vakantiegeld gebruiken wij voor de zomervakantie. We hebben deze al vroeg geboekt en gaan dit jaar naar Rhodos. Hier hebben we zoveel zin in! De aanbetaling deden we van spaargeld en de rest betalen we van ons vakantiegeld. Ik verwacht overigens wel iets minder vakantiegeld dit jaar vanwege de hoeveelheid belasting die er vanaf gaat. Baal ik stiekem wel een beetje van, maar goed. Als we de vakantie hebben betaald, houden we nog geld over en dat gaat naar de spaarrekening.

Eigenlijk is het geld al uitgegeven voor het überhaupt binnen is, haha. Maar volgens mij is dat bij de meeste mensen zo.

Koopzegels sparen voor de zomervakantie

Tijdens de zomervakantie geef je natuurlijk ook geld uit. Lekker uit eten, uitstapjes, een auto huren etc. Het kost allemaal geld. Hiervoor hebben we een budget in gedachten. We gaan all inclusive op vakantie (ideaal met kinderen vinden wij), maar dat wil niet zeggen dat we niet lekker uit eten gaan. En natuurlijk pakken we ook wel een terrasje. We gaan 10 dagen weg en houden een budget aan van €100,- per dag. We willen dus €1000,- meenemen. Een flink bedrag waar we al een tijdje voor sparen door middel van koopzegels bij de Albert Heijn.

We zijn al een heel eind en hebben nog iets minder dan €200,- nodig. Dat moet wel lukken voor de vakantie. Omdat we de koopzegels mee hebben begroot in ons boodschappenbudget, merken we hier niets van en de rente van 6% is natuurlijk ook fijn!

Zodra we het bedrag bij elkaar hebben gespaard, zetten we een deel in het potje voor de vakantie en het andere deel pinnen we. Dit nemen we contant mee.

Vroeg voorbereiden

Tot slot zijn we al vroeg begonnen met het shoppen van korte broekjes en shirtjes voor onze jongste. Veelal via Vinted en er ligt al een stapeltje in zijn kast voor straks. Dat scheelt een hoop geld op het laatste moment. Ook gingen we in januari naar de DM in Duitsland en hebben we al een voorraad zonnebrand en aftersun ingeslagen.

Het klinkt natuurlijk hysterisch en dat is het misschien ook :-), maar het geeft rust en ik vind het ook leuk dit allemaal voor te bereiden.

En nu ben ik natuurlijk heel benieuwd wat jullie doen met het vakantiegeld en hoe jullie de vakantie voorbereiden. Klets mee in de comments hieronder.

 

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. Sandra Timmermans
  11 mei 2023 / 06:43

  Hoop dat je rekening hebt gehouden dat je nog steeds met de vloeistof hoeveel heden zit met vliegen??

  Verders gaat bij ons ook zo betreft het sparen voor de vakantie

  • Marisca
   Auteur
   11 mei 2023 / 06:53

   Zeker! We weten hoe dat werkt en vorig jaar ging dat ook goed 🙂

   Grappig feitje: ik zie dat je de 13.000e reactie bent op Mamablogger!

 2. C Vogelij
  11 mei 2023 / 13:50

  Heerlijk. Herken het zo. De ah en Hoogvliet spaarpotje hebben wij klaar staan voor de vakantie. En de kleding ligt al klaar voor de zomer.???? het aftellen is begonnen

 3. 21 mei 2023 / 13:49

  Leuk om te lezen! Ik krijg als zzp’er geen vakantiegeld, dus ik probeer iedere maand een bedrag apart te zetten. Dus ik spaar niet alleen hard voor mijn tripjes, ik laat er ook veel voor in het dagelijkse leven. Vooral toen ik vorig jaar een rondreis door Afrika wilde maken samen met mijn (toen) 17-jarige zoon, moesten we daarin bewuste keuzes maken. Maar het was het meer dan waard!