Home + Laatste dag van het jaar | Oud & Nieuw terugblik en vooruitblik

Laatste dag van het jaar | Oud & Nieuw terugblik en vooruitblik

Na vandaag zit 2021 erop! Wat een bijzonder jaar was dit. Ik heb mij heel veel zorgen gemaakt, maar heb ook onwijs genoten. Het was al met al een mooi jaar voor ons en ik hoop dat we die stijgende lijn in 2022 door kunnen trekken. Vandaag sta ik met vijf vragen nog één keer stil bij 2021 en kijk ik met vijf vragen vooruit naar 2022. Lees je voor de laatste keer dit jaar mee?

Oud | Terugblik op 2021

Welk cijfer geef je het afgelopen jaar? 

Ik denk dat 2021 van mij een 7,5 krijgt. Of is dat negatief? Ik weet het niet zo goed eigenlijk, maar ik denk dat het toch een 7,5 blijft. Zoals ik al zei was het een mooi jaar en mede door de mooie momenten met het gezin krijgt het dit cijfer. Er is nog ruimte voor verbetering ?.

Wat was de beste aanschaf van het afgelopen jaar?

Als ik moet kiezen zijn dat twee vervoersmiddelen: mijn elektrische bakfiets en onze auto. In mei van dit jaar kochten we onverwacht onze nieuwe auto. In januari 2020 kochten we een witte Mazda CX5 en dit jaar een rode CX5. Iets nieuwer, minder kilometers én een automaat. Deze auto heeft ons veilig naar Oostenrijk en Denemarken gereden en we zijn er zo onwijs blij mee! En stiekem zijn we best een beetje trots. Een paar jaar geleden was zo’n auto een droom en nu konden we deze auto’s kopen zonder te leasen of te financieren. Hij is echt helemaal van ons. Ik weet het, het is maar een auto, maar deze auto betekent voor ons iets moois.

Welk voornemen van het afgelopen jaar heb je waargemaakt?

Sparen en cursussen volgen. Dat is dit jaar goed gelukt. Oké, op die auto na dan en ik ben nog gezakt voor een examen ?. Toch heb ik heel veel geleerd en zijn we dit jaar ook begonnen met beleggen. Verder wilde ik dit jaar meer genieten en ook dat is gelukt. Voor het komende jaar heb ik twee goede voornemens. Welke dat zijn heb je al kunnen lezen.

Wat was de beste beslissing van het afgelopen jaar? 

Wat vaker ‘ja’ zeggen op dingen waar ik normaal misschien ‘nee’ op zou zeggen. Wat vaker het avontuur aangaan dus. Dat is gelukt en wat heeft dat goed uitgepakt!

Wat was het meest indrukwekkende nieuwsbericht van afgelopen jaar? 

Dat is voor mij de moord op Peter R. de Vries. Ik vind het tot op de dag van vandaag ongelooflijk en onbegrijpelijk. Hij deed zijn werk en heeft zoveel betekend voor zoveel mensen. Wat een gemis voor iedereen. Ik heb er nog steeds geen woorden voor…

 

Nieuw | Vooruitblik op 2022

Waar wil aankomend jaar voor sparen?

Voor een mooie zomervakantie, maar verder willen we sparen voor ons droomhuis en zal het spaargeld voornamelijk daar naartoe gaan. Kleine spaardoelen sparen we met Peaks en de koopzegels bij elkaar.

Wat zou jij het aankomende jaar het liefst aan jezelf veranderen? 

Ik wil beter voor mijzelf zorgen en uiteraard weer een afval poging doen. Verder heb ik weinig wensen. Ik hoop vooral gezond te blijven.

Waar ga je aankomend jaar minder tijd aan besteden? 

De lastigste vraag van deze vooruitblik, maar ik denk dat ik minder tijd wil besteden aan dingen die er eigenlijk niet toe doen, maar waar ik mij heel druk om kan maken. Zonde van de tijd en lang niet altijd nodig. Wijsheid komt met de jaren zeggen ze toch? ?

Wat zou je doen als je aankomend jaar de jackpot wint? 

Dat kan maar één ding zijn: ons droomhuis kopen! En als er dan nog geld overblijft zullen we daarvan gaan reizen denk ik. Verder hebben we weinig wensen.

Waar ga je aankomend jaar meer tijd voor vrij maken? 

Voor mijzelf, hoe egoïstisch dat ook klinkt. Ik ben altijd in de weer met mijn gezin en werk en ik wil op mijn vrije dag ook eens wat vaker op de bank ploffen en een boek lezen bijvoorbeeld. Ik doe dat echt te weinig omdat ik dan weer 1001 dingen moet doen van mijzelf.

Dit waren mijn antwoorden, hoe zou jij de vragen uit de vooruitblik beantwoorden? We zullen komend jaar zien wat er terecht komt van deze vooruitblik, maar ik ga mijn best doen haha. Ik houd jullie komend jaar in ieder geval op de hoogte.

Ik wens jullie een hele fijne jaarwisseling en een heel mooi en gezond 2022! ? ?

liefs

 

 

 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *