Home + Gastblog Lonneke| Ziekenboeg

Gastblog Lonneke| Ziekenboeg

Eens in de zoveel tijd komt hij langs, de griep (of een virus). Het begint bij de kleine en verspreidt zich al snel richting ons. Zo ook deze keer. Eerst pakte hij de kleine Julie, vervolgens was Luca aan de beurt, daarna Mark en ik sluit hem nog even fijn af. Shit zeg, komt natuurlijk helemaal niet uit.

Vroeger kon ik een licht griepje nog wel eens waarderen. Stiekem een dagje extra thuis blijven van werk of van school. Lekker hoor, beetje serietjes kijken. Vaak verbleef ik dan een paar dagen bij mijn ouders, niemand die je tenslotte zo lekker kan verzorgen als je moeder. Sapje hier, fruitsalade’tje daar. Nee hoor, best lekker zo op zijn tijd. Na 2 à 3 dagen was ik het op bed liggen ook altijd weer zat, maar die waren voldoende om als soort van herboren weer overal te verschijnen.

Nu is dat anders. Een mama kan gewoon niet ziek zijn. De rust om lekker op bed te liggen, die is er gewoon niet meer. Dus dat doe ik dan ook eigenlijk niet, ik geef er een soort van half aan toe. Wat inhoudt vroeg naar bed, heel veel paracetamol en pizza in de oven i.p.v. koken. Mark zit net deze week in het buitenland voor werk, heeft dus naast een enkel die in de kreukels ligt (zie blog op Kindermusthaves) ook griep erbij. Nee, het is niet echt zijn week. Luca is weer aardig opgeknapt gelukkig, nog een beetje een wit toetje en een klein jasje uitgedaan, maar hij wordt weer aardig zichzelf. Kinderen zijn altijd zo zielig als ze ziek zijn. Luca wil dan alleen maar een beetje tegen me aan hangen, probeert soms wat te spelen, maar gaat al snel weer liggen op de bank. Ik vind het niks als hij zo is.

Verder hebben we dit weekend heel veel plannen die we eigenlijk niet willen missen. Komt Mark zijn verjaardag er bijna aan en heb ik veel afspraken staan voor Kindermusthaves. Nee, het komt echt niet goed uit. Dus er zit niks anders op dan vanavond nog een keer vroeg naar bed te gaan en dan hopelijk morgen weer zo fit als een hoentje!

Fijn (griepvrij) weekend en geniet van het uurtje langer slapen door de klok die teruggaat!

Hoe zit dat bij jullie, hebben jullie al te maken gehad met de ziekenboeg dit seizoen?

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. 24 oktober 2015 / 14:22

    Hier gaat het tot nu toe aardig goed. Ben benieuwd waneer de griep toe gaat slaan, Ik kan er nu al tegenop zien. Inderdaad series kijken is leuk, maar vaak heb ik er de puf niet voor…