Home + Gastblog Lonneke| vakantie!

Gastblog Lonneke| vakantie!

Hoewel jullie misschien net terug zijn en in het noorden maandag de scholen alweer beginnen, geniet “onze” Lonneke as we speak van een welverdiende vakantie. Lees lekker mee en waan je nog heel even op het strand.

Ik ben Lonneke, 30 jaar, samenwonend met Mark en ons zoontje Luca (20 maanden) in Den Haag. Naast dat ik een enorm trotse mama ben, werk ik 3 dagen in de week op een Projectmanagement Bureau en ben ik oprichtster van Kindermusthaves (mijn grote passie waar ik heeeeel graag heel veel uren in steek).

Op het moment dat jullie deze blog lezen, lig ik lekker lui met een goed boek op mijn strandbedje in Toscane, muziekje op, beetje staren naar het glinsterende zeewater. Ondertussen de tijd in de gaten houden dat ik me om moet draaien, wil natuurlijk geen witte achterkant. ‘Schat, wil je mijn rug nog even insmeren? Beetje olie erdoor heen, dan word ik lekker bruin. Dan neem ik daarna nog een duikje’! Waarschijnlijk heb ik zelfs al een eerste cocktailtje erbij…Hmmm, fijn! Mark vraagt of ik zin heb in een potje beach ball. Uhm, misschien straks na de lunch, ik zit midden in mijn roman en wil even weten hoe het afloopt. Iehl, je morst zand op mijn handdoek, wil je dat even wegvegen, vind ik zo vies.

WAKE UP CALL!! Dat waren de vakanties tot 2 jaar geleden. In de realiteit van nu voorspel ik dat ik op het moment dat jullie deze blog lezen achter mijn nieuwsgierige ontdekkingsreiziger aan sprint met zonnebrand crème factor 50 in mijn hand en alles compleet onder het zand, ik zelf nog het meeste. Ik probeer hem waarschijnlijk voor de 4e keer die dag in te smeren (hij is het nu inmiddels wel een beetje zat dat gesmeer), voor de 10e keer zet ik zijn hoedje en zonnebril tegen de zon op, die binnen 5 minuten weer in het zand liggen en het enige boekje dat ik in mijn handen heb die dag is Woezel en Pip (waterbestendig). Ik bouw 100 zandkastelen, loop tig keer richting zee om water te halen en zwem een miljoen rondjes in het zwembad. Als hij moe is, loop ik rondjes met hem in de wagen totdat hij lekker in slaap valt en tussendoor probeer ik ervoor te zorgen dat Luca ondanks de warmte voldoende eet en meer dan voldoende drinkt. En het aller belangrijkste: ik verlies mijn heerlijke kereltje geen seconde uit het oog. Want is dat niet de grootste nachtmerrie van elke moeder?

Wat waren die vakanties hiervoor eigenlijk saai!? Geen Luca om naar te kijken…. om te zien hoe hij vriendjes maakt, hoe hij zij teentje in het ‘koude’ zeewater steekt en gauw weer terug rent, hoe hij geniet van al het Italiaanse eten en flirt met de Italiaanse meisjes, hoe aandoenlijk hij rond huppelt met zijn zwembandjes om en koprolletjes probeert te maken in het zand (zijn nieuwste trucje), hoe hij mama elke keer kusjes komt brengen en zwaait naar elke voorbijganger…

Een vakantie zonder Luca? Ik moet er niet aan denken en kan het me niet eens meer voorstellen! De zwembad glijbaan is de nieuwe ‘place to be’ en ik ben nog nooit zo egaal bruin terug gekomen van vakantie als dat dit jaar gaat gebeuren. WIJ GENIETEN!!

Liefs van ons vanuit het zonnige Italië!

En? Weer even terug gedacht aan een heerlijk zonnig strand? Geniet van je vakantie Lonneke!

mama, blogger, mamablogger, blog,

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 Reacties

 1. Julie
  15 augustus 2015 / 09:38

  Herkenbaar! Fijne vakantie…

 2. Sylvia
  15 augustus 2015 / 09:39

  Heerlijk hoor genieten. Mijn jongens zijn al weer groot de tijd vliegt xxx

 3. lieke
  15 augustus 2015 / 09:39

  Super leuk geschreven en geniet van je welverdiende vakantie!

 4. MoniCa
  15 augustus 2015 / 12:57

  Zo herkenbaar!! En wederom weer zo leuk geschreven. Je moet een boek gaan schrijven!! Veel plezier nog in Bella Italia. X

 5. 16 augustus 2015 / 21:13

  Zeker weer zo herkenbaar! Vakanties zijn zeker niet saai meer. Een hoop geregel, extra bepakking en extra ogen. Maar ik zou ook nooit anders meer willen!