Home + DIY Budget | Maak van een simpel spijkerjasje een alpaca musthave!

DIY Budget | Maak van een simpel spijkerjasje een alpaca musthave!

Alpaca’s zijn helemaal hip en happening. Je kunt er mee wandelen en je ziet ze tegenwoordig veel als print op kinderkleding. Superleuk, maar ik wilde toch zelf iets maken. Nu zijn customized spijkerjasjes helemaal terug van weggeweest dus ik dacht ‘waarom kan ik die twee niet combineren?’ Dat resulteerde in een simpel, maar toch cool spijker gilet!

Budget spijkerjasje

Ik heb voor Floris al een heel gaaf spijkerjasje van Dutch Dream Denim en die was wat duurder dus daar zet ik de schaar niet in. Bij Zeeman vond ik ook een heel gaaf spijkerjasje voor €7,99 en dat vond ik een prima prijsje voor mijn projectje. Ik kocht een maatje groter en ging aan de slag.

De schaar erin!

Zoals je ziet heb ik de schaar erin gezet. Ik wilde namelijk een gilet maken omdat dat vaak veel lekkerder zit bij die kleintjes.

Ik heb de mouwen er gewoon vanaf geknipt.

In het begin waren ze een beetje rafelig, maar daarna heb ik ze nog netjes bij geknipt.

Aan de slag!

Je kunt het zo gek maken als je wilt. Ik besloot het redelijk simpel te houden en alleen met een zwarte stift te werken. Ik tekende her en der wat alpaca’s, zette zijn naam er op met behulp van sjablonen en zette er wat uitroeptekens op. Het hoeft juist niet synchroon aan beide kanten, maar het mag juist kris kras door elkaar. Was voor mij even wennen, maar uiteindelijk liet ik het los en deed ik maar wat. Dat is het hem ook juist met dit soort jasjes, die mogen wel wat “ruiger” en hoeven helemaal niet netjes.

Ik maakte in de ochtend foto’s van Floris, maar het jasje is nog een beetje aan de grote kant. Niet erg, want ik hoop dat hij hem aan kan in de zomer. Milan heeft ook een spijker gilet en het maakt een basic outfit net wat meer bijzonder.

Alpaca’s zijn hip en zo hoef je dus niet heel veel uit te geven aan kleding met een alpaca print. Met een beetje creativiteit kom je al een heel eind.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *