Home + Diary tot en met vrijdag | De laatste dagen voor Kerst

Diary tot en met vrijdag | De laatste dagen voor Kerst

Fijne Tweede Kerstdag! Hoe is jullie Kerst tot nu toe? Ik hoop dat het fijne dagen voor jullie zijn. Om dat dag lekker relaxt te beginnen heb ik nog een gezellige diary voor jullie waarin ik jullie meeneem naar onze laatste dagen voor Kerst. Er stond nog wel het één en ander op het programma waaronder een kerstborrel op mijn werk, Milans nieuwe beugel, wandelen met mijn zus en natuurlijk het kerstdiner op school. Deze diary stopt na vrijdag, want er volgt nog een apart verslag van onze kerstdagen. Toch is ‘ie lekker vol. Kijken jullie mee?

Maandag

Vroeg uit bed en nog even aan de slag voor Mamablogger. Ik rond één van de laatste opdrachten voor dit jaar af.

Ik weet niet wat er af en toe gebeurt in huis, maar ik kan bijna iedere dag dweilen. Vanochtend zijn het weer ontelbare kattenpootjes omdat het buiten regent. Ik dweil onszelf de deur uit naar school en kantoor.

Bij ons op kantoor, zo gezellig!

Pat moet nog even weg vanavond en ik breng Floris naar bed. “Mama, kom je nog even bij me liggen in mijn knusse bed, je mag ook wel bij mij slapen hoor.” Wat een heerlijk ventje is het toch.

Dinsdag

Die dagen waarop het nog donker is als we naar school toe gaan. Het zijn echt de donkere dagen voor Kerst.

Ik werk de ochtend op kantoor, dan nog even thuis om vervolgens weer terug te gaan naar kantoor voor de kerstborrel! En natuurlijk hoort daar wat glitter make-up bij ?.

Dit is een deel van ons team en wat hebben we het leuk met elkaar! Hard werken, maar ook veel lachen. We werken samen met heel veel andere collega’s en gelukkig zijn die net zo leuk. Dat klinkt heel cheesy, maar het is echt zo. We horen ook regelmatig terug van nieuwe collega’s dat het voelt als een warm bad en dat is ook echt zo. Met Kerst zijn we daar extra dankbaar voor. Het is nog lang gezellig!

Woensdag

Alles loopt vanmorgen even anders dan gepland, maar omdat ik vrij heb genomen van werk heb ik extra tijd voor andere dingen die nog moesten gebeuren en maak ik vast foto’s voor weer een nieuwe samenwerking.

Later op de ochtend fiets ik naar mijn zus en gaan we even wandelen met Moos. Ik eet daar een boterham en daarna fietsen we met mijn nichtje Maud naar de stad. We moeten alle drie nog even snel iets halen. Tip: Maud gaat binnenkort in haar eentje op reis naar Australië, ze blijft daar zes weken. Je kan haar avonturen volgen op Instagram onder de naam Exploring Solo. Zo knap van haar dat ze dit gaat doen. Trotse tante hier!

Alvast alles klaarmaken voor het kerstdiner morgen. Voor de juffen van Floris pak ik deze mooie kaarsen in. Kaartje eraan van Floris en klaar zijn we!

Huisjes kleuren met Floris.

Tussendoorje dat mag: Optimel yoghurt, granola en een paar hele kleine stukjes chocolade. Dit vult echt heel goed!

In de avond blog ik nog even door en plof ik met een kop thee en ‘Emily in Paris’ op de bank.

Donderdag

Ik ben niet helemaal fit, maar daar hebben we eigenlijk niet genoeg tijd voor. Ik maak de bedden op, zet de ramen lekker open en vouw op zolder wat was weg.

Op tijd op school met alle benodigdheden voor de kerststukjes die ze bij Milan in de klas gaan maken. Echt alles moeten ze zelf meenemen: van oase tot groen, kaarsen en versiering. Hier kwam school vorig weekend mee. Tuurlijk, kon ook nog wel bij het lijstje ?.

Voor de kerstborrel op mijn werk hadden we wegwerpcamera’s neergelegd. Ik neem ze mee om te laten ontwikkelen. Ben heel benieuwd wat hier uitkomt ?.

Helemaal klaar voor het kerstdiner! Voor de één zijn laatste op de basisschool en voor de ander zijn eerste omdat deze vorig jaar niet door ging vanwege Corona. Wat lijken ze toch op elkaar hè?

Ik was in beide klassen ‘chef stokbrood’ en wilde er nog wel wat gezelligs van maken. Al waren de zuurstokken bij Floris in de klas meer in trek dan het stokbrood zelf ?.

We gaan vroeg naar bed, flink wat Paracetamol geslikt vandaag en er het beste van hopen. Het laatste dat we willen is ziek worden met Kerst…

Vrijdag

Floris heeft vandaag geen school meer en heb ik bij opa en oma gebracht. Milan gaat nog wel naar school en is om 12.00 uur uit. Hierna ga ik naar kantoor. Ik ben nog steeds niet echt lekker en overleg dat ik tot 13.30 uur werk en de rest van de uren opneem. Dat kan ook prima, want het is al rustig en ik heb nog meer dan genoeg uren staan. Dit soort dagen zijn altijd een beetje gek.

’s Middags haal ik de jongens op bij opa en oma en ik ben nog steeds niet lekker. Pat appt dat hij vandaag laat is en ik besluit met de jongens een patatje te halen. Voor één keer eten we deze op de bank en aan de salontafel op. Mag normaal echt niet, maar vandaag vind ik het allemaal wel even best haha. Samen kijken we naar de eindstand van Missie 538. Wat is er gelukkig veel geld opgehaald!

Na deze vrijdag kan het kerstweekend echt beginnen! We hebben zo uitgekeken naar deze dagen. Eindelijk kan alles weer. We hopen er maar het beste van. Ik wens jullie in ieder geval een hele mooie Tweede Kerstdag en hoop dat jullie Kerst tot nu toe is wat je ervan hebt gehoopt. Geniet ervan!

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *