Home + Fotoverslag van onze kerstdagen

Fotoverslag van onze kerstdagen

Kerst 2022 zit er alweer op en ik hoop dat jullie hele fijne kerstdagen hebben gehad. Wij waren deze kerstdagen niet thuis, maar verbleven met mijn ouders in hotel de Cantharel. We hebben heerlijke dagen gehad. Niets moest en we hoefden nergens aan te denken. Heerlijk was dat! Hoe deze dagen eruit zagen, laat ik zien in dit uitgebreide fotoverslag!

Start van de kerstdagen: zaterdag 24 december 2022

Vandaag gaan we richting de Cantharel, maar niet voor we thuis alles schoon hebben. Ik ga weer hysterisch het huis door haha. Aan de einde van de ochtend rijden we weg en dan kan ik alles loslaten. Drie dagen even helemaal niks!

We weten dat onze kamer nog niet klaar is, maar hebben we gereserveerd voor de lunch en zien daarna wel hoe laat we de kamer in kunnen, we hebben geen haast.

Na de lunch maken we een wandeling over het terrein van de Cantharel om de tijd een beetje te doden. Dit is eigenlijk helemaal geen straf, want het is hier zo mooi. Het verveelt nooit. Als je van wandelen houdt is deze plek sowieso een aanrader. Ook kijken we of de paarden er zijn.

En we doen een drankje in de lobby ☺️.

De kamer is klaar! Er ligt een superlief pakketje voor ons klaar. We hebben overigens de familiesuite. Deze hebben we al eerder gehad en is echt een fijne kamer om met het gezin te verblijven. Je kan hier met maximaal vier kinderen logeren.

Voor de jongens hangen er ballonnen en we zetten de cadeautjes voor vanavond klaar.

De Kerst wordt officieel ingeluid door de midwinterhoornblazers.

Tijd voor het diner! We hebben echt heerlijk gegeten en zitten helemaal vol. Buiten maken we nog een paar mooie foto’s. Dit is toch een plaatje ?.

Nog even gek doen voor het slapengaan. Als de jongens op bed liggen kijken wij nog een stukje All You Need is Love voor we ook in slaap vallen. Kerst 2022 is nu echt begonnen!

Zondag 25 december 2022 – Eerste Kerstdag

Om 8.00 uur is het tijd voor het ontbijt. Hotelontbijtjes zijn altijd zo fijn! Vandaag hebben we wat dingen gepland staan, maar we gaan eerst nog even terug naar de kamer. Op dat soort momenten vind ik het lekker om even wat te lezen.

Rond 10.30 uur gaan we naar het souterrain waar voor de kinderen van alles te doen is. We spelen nog een potje tafelvoetbal met zijn vieren en Floris en ik kleuren een kerstkleurplaat. Verder is Floris vooral geïnteresseerd in het snoep dat er staat ?.

En we komen de kerstman nog tegen, natuurlijk maken we nog even foto’s ??.

Tijd voor de lunch met wat entertainment. We vermaken ons prima haha!

Als je in de Cantharel verblijft is de roofvogelshow met Reinier de valkenier een echte aanrader. Normaal is deze buiten, maar vanwege het weer is het verplaatst naar binnen. De jongens zijn super stoer en durven allebei wel een vogel op hun hand te laten landen.

En weer door naar de koetsrit in de huifkar. We hebben een gezellige groep in de koets en zitten droog, wat willen we nog meer?

Vanavond eten we in het restaurant het á la carte menu. Er ging iets niet helemaal goed wat dat betreft, maar dat werd goed opgelost door de Cantharel. Uiteindelijk had ik een truffel risotto. Nooit eerder gegeten, maar wat was het lekker!

Na het eten gaan we naar de kamer waar we helemaal niets meer doen. Dat vinden we fijn aan weg zijn tijdens dit soort dagen; je hoeft helemaal niets en komt echt tot rust. Soms is dat nodig haha.

Maandag 26 december 2022 – Tweede Kerstdag

Altijd aan het knutselen, ook op de vroege morgen van deze Tweede Kerstdag.

Na het ontbijt gaan we zwemmen. Althans, Pat en de jongens gaan zwemmen. Ik vind het heerlijk, maar soms ook zo’n gedoe met omkleden, mijn haar wassen etc. Daarom zit ik aan de kant met mijn e-reader. Ook heel fijn!

Borrelplank als lunch!

Na de lunch spelen we nog een potje tafelvoetbal. Daarna knapt het weer op en gaan we even lekker naar buiten. Er is weer een roofvogelshow en Floris wacht tot hij weer een vogel op zijn hand mag laten landen.

Hierna rommelen we op de kamer. Iedereen doet zijn ding. Ik binge ‘Emily in Paris’ terwijl de mannen hun eigen dingen kijken. Als het bijna begint te schemeren stappen we in de auto in de hoop dat we nog wilde dieren kunnen spotten. We zien wat zwijnen in de verte, maar meer helaas niet. Ach, volgende keer beter!

Terug naar het hotel. Omkleden en bijna tijd voor het diner.

Vanavond eten we weer bij het buffet. Dat is met kinderen heel fijn en al een belevenis op zich. Het is weer heerlijk en we genieten van alweer de laatste avond. Zo kijk je ernaar uit en tel je de dagen af en zo is het weer voorbij. De tijd vliegt.

Dit waren alweer onze kerstdagen. Ik hoop dat je het leuk vond om gezellig mee te kijken, maar ik hoop vooral dat jullie ook hele fijne kerstdagen hebben gehad op de manier zoals jij het graag wil vieren. Vanochtend gaan we weer naar huis. Lekker naar de katten die vast weer blij zijn dat we er zijn, maar ze zijn goed verzorgd door mijn collega Sabrina en haar gezin. Nogmaals onwijs bedankt Sab!!

Op naar het volgende feest: Oud & Nieuw!

Goed om te weten: we zijn niet gesponsord door de Cantharel. We zijn echt fan en komen hier graag.  Die verblijven betalen we dan ook gewoon zelf. Het is hotel is prachtig, gezellig en de omgeving is natuurlijk fantastisch. Een echte aanrader, ook als je een weekend weg wil met de kinderen. 

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Christine
    27 december 2022 / 11:10

    Heerlijk om weer even mee te kijken, alles wordt ook altijd zo prachtig versierd hé, dat is gewoon al een feest op zich ? en wat fijn dat je zo tijd voor lezen en Netflix had, de jongens hebben er niets aan wanneer jij de minuten in het zwembad aftelt, mooie verdeling lijkt me zo ??
    Hier ook heel goede en vooral rustige dagen gehad. Eerste kerstdag was voor ons als een gewone zondag met twee kerkdiensten en een diner als gezinnetje tussendoor en op tweede kerstdag gingen we bij mijn ouders langs. Het was prachtig weer en we maakten even een wandeling en daarna las mijn vader een kerstverhaal aan z’n kleindochters voor.. zo’n mooie traditie, dat deed hij vroeger bij ons ook al, en de meester komt dan in hem naar boven: hij keek nauwelijks naar het verhaal maar vertelt ook hele delen uit zijn hoofd, stelt vragen tussendoor, of legt dingen uit aan de jongste.. ze waren er helemaal op betrokken! Het ging over een jongetje in Canada die met de kerst in een sneeuwstorm terechtkwam.. onze oudste leefde intens mee en hoorde je nog net geen zucht van verlichting maken toen alles goed kwam.. inmiddels geeft mijn vader nauwelijks meer les en is hij al ruim een decennia teamleider (en tussendoor ook al twee keer projectleider voor een verhuizing en en fusering van scholen geweest), maar dat soort talenten verloochenen zich niet.. Mijn mooiste herinnering is dat hij een keer het kerstverhaal in de kerk hield voor de kinderen op het kinderkerstfeest. En oud en jong hingen aan zijn lippen toen hij steeds een huilende wolf imiteerde, dat vergeet je nooit meer! Eenmaal thuis gisteravond ging Jonathan studeren op wat nieuwe schaakopeningen en heb ik een heerlijk avondje nog op de bank gehangen.
    En nu verder deze week spulletjes in gaan pakken want we gaan last-minute nog even een weekje weg ? m’n schoonouders vroegen ons volgende week in hun vakantiehuisje te komen, dus ik ga maar eens beginnen met pakken nu (maxicosy en bevaltas moeten ook mee, dus dat wordt straks nog een volle achterbak ?)! Maar wel veel zin in!