Home + Persoonlijk | Hier ga ik mij op focussen in 2023

Persoonlijk | Hier ga ik mij op focussen in 2023

Wijsheid komt met de jaren zeggen ze. Die vlieger gaat lang niet altijd op, maar ik geloof er wel in dat je met de jaren groeit. Je blijft immers leren toch? Ik heb vooral geleerd waar voor mij de focus ligt. Naarmate ik ouder word realiseer ik mij steeds beter wat echt belangrijk is. Daarom houden we het komend jaar lekker compact. Hier ga ik mij op focussen in 2023.

Veranderingen binnen het gezin

Komend jaar zal er wel wat veranderen binnen het gezin. Onze oudste gaat naar de middelbare school wat een heel nieuwe fase betekent. Leuk voor hem, maar toch ook best spannend voor ons. Ik ben heel erg benieuwd hoe dat zal gaan. We maken er een mooi laatste schooljaar op de basisschool van en dan wacht toch echt de brugklas. Ach, het is toch eigenlijk ook wel heel leuk!

Mooie herinneringen maken

Zo nu en dan word je weer eens met je neus op de feiten gedrukt dat je echt moet genieten van het leven, kansen moet grijpen en mooie herinneringen moet maken. Dat weten we wel, maar je gaat ook snel mee in de waan van de dag waardoor sommige dingen normaal worden en je vergeet ervan te genieten of er dankbaar voor te zijn. Komend jaar wil ik zo min mogelijk uitstellen en wat vaker ‘ja’ zeggen tegen dingen. Mij minder druk maken om anderen of wat anderen van mij vinden en gewoon genieten. Herinneringen maken met de mannen. Dat is toch waar het uiteindelijk om draait: focussen op het gezin. De rest is toch eigenlijk bijzaak?

Afvallen en gezondheid

Wat ik in 2022 ben begonnen, gaat door in 2023. Ik wil mij komende zomer fijn voelen in een jurkje en in het zwembad. Daar moet ik voor aan de bak en ik ben eind augustus begonnen. Inmiddels ben ik 15 kilo afgevallen en daar ben ik stiekem best trots op. Toch ben ik er nog niet, want ik wil minstens 25 kilo afvallen. Ik hoop dat het mij voor de zomer is gelukt!

Focussen op werk

Vanaf januari begin ik op mijn werk met een nieuw project. Niet alleen, want het is een flink project, maar ik heb er heel veel zin in. Dat betekent ook dat het heel erg druk wordt op het werk en andere dingen misschien iets minder aandacht krijgen. Ik weet niet hoe het gaat lopen, maar we gaan er wel wat moois van maken. Het wordt in ieder geval erg leuk én heel leerzaam!

Mamablogger

Zal ik wat bekennen? Ik wilde dit jaar stoppen met Mamablogger. Ik had mijn laatste artikel al geschreven en had een einddatum in gedachten (vlak voor de zomer). Mamablogger zou wel blijven bestaan, maar ik zou niet frequent meer bloggen en stoppen als bedrijf. Ik was het zo zat om mij druk te maken om technische zaken en social media als Instagram. Ik heb vanwege mijn werk en gezin gewoon niet zoveel tijd om daar echt werk van te maken en daar baalde ik van, want ik wil graag alles goed doen.

Maar als je mij zou vragen of ik het dan anders zou willen, is het antwoord toch ‘nee’, want ik wil helemaal niet stoppen met werken voor mijn blog. Nooit gewild, maar toch knaagde er iets. Ik weet niet zo goed wat het was, maar ik weet wel dat ik het zat was. Toch komen er minimaal vijf artikelen per week online en Mamablogger is nog steeds heel steady wat betreft bezoekersaantallen. Dat zegt toch ook iets? Ik dacht er lang en goed over na en realiseerde mij juist dat ik daar trots op moest zijn. Dat me dit nog steeds lukt terwijl ik er ook nog een gezin en drukke baan naast heb. Ik probeerde me voor te stellen hoe het zou zijn zonder Mamablogger, maar daar werd ik ook niet blij van. Daarmee was de conclusie duidelijk. Ik moest mij juist focussen op die goede dingen en gelukkig zijn dat er nog genoeg.

Het was een flinke dip, maar ik vond de energie terug. Gelukkig maar! Ik ben blij dat ik niet ben gestopt. Komend jaar blijf ik gewoon lekker doorgaan.

Ik hoop op een mooi jaar vol positiviteit en mooie dingen en wens dat ook voor jullie! Waar focussen jullie je op het komende jaar? Klets mee in de comments hieronder of op de socials van Mamablogger.

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. Ilse
  23 december 2022 / 10:06

  Ik ben blij dat je doorgaat met je blog. Ik start namelijk bijna altijd de dag met jou op

 2. Christine
  23 december 2022 / 15:41

  Wauw, dan heb ik zeker zitten slapen van de zomer, want dat heb ik echt niet door gehad, dat je plannen had om te stoppen! Blij dat je dat niet hebt gedaan hoor ? ik kom nog steeds elke dag lezen (en lurken zeg ik eerlijk, want zoveel reageer ik niet momenteel) maar nu in mijn verlof geniet ik er helemaal van en kijk ik soms zelfs meerdere keren per dag ? fijn dat je je hebt voorgenomen om in het komende jaar door te gaan ? alvast een heel fijn weekend gewenst!!

 3. Liesbeth
  24 december 2022 / 08:02

  Ook in België zijn we blij dat je doorgaat! Ik start ook dagelijks met lezen van je blog. Dat je op maandag start met je diary van de vorige week is echt fijn om naar uit te kijken.
  Ik begrijp zeker dat het wel veel is om het te combineren. Als ik je blogs lees vraag ik mij vaak af… waar haalt ze de tijd om haar huishouden zo gestructureerd en in orde te houden. Echt knap van je!
  Fijn Kerstweekend gewenst!

 4. Tamara
  25 december 2022 / 13:26

  Ook ik ben blij dat je niet gestopt bent! Ik lees je blogs dagelijks met heel veel plezier en haal er veel inspiratie uit. Fijne dagen gewenst met je gezin.