Home + Diary | De jongens weer naar school en ik een paar dagen vrij

Diary | De jongens weer naar school en ik een paar dagen vrij

Het was een heerlijke week. Milan ging met heel veel plezier weer naar school en het wegbrengen naar de peuterspeelzaal ging boven verwachting goed. Floris kwam iedere dag super blij uit het gebouw. Zelf had ik een paar dagen extra vrij en ben ik weer lekker gaan lezen. In het weekend genoten we volop van het weer en trokken we er lekker op uit zolang het verantwoord was natuurlijk. Kijk je weer mee naar onze week?

Maandag

Floris bijt het spits af en mag als eerste naar school. Milan mag morgen dus kunnen we samen Floris wegbrengen. Het brengen gaat gelukkig heel erg goed en Floris heeft er weer zin in.

Als we Floris op gaan halen heeft hij een lief kaartje bij zich.

’s Middags lopen we nog even de stad in en ik scoor dit te gekke bloesje bij Zeeman. Milan maakt de foto’s van mij terwijl Floris in slaap is gevallen in de buggy.

Verder schrijf ik wat vooruit voor de blog en ik bewerk de foto’s van het bloesje. Daarna is het tijd om te eten en…

… Speelgoed opruimen. Milan maakt deze super charmante foto van mij ?.

Dinsdag

Vandaag is het de beurt aan Milan om naar school te gaan en ben ik samen met Floris thuis. We hebben niet echt onze dag. Tussen 9.00 en 11.00 uur zou de monteur van de schuur terugkomen om de goede deur te komen plaatsen en een muur goed vast te zetten. Het bleek namelijk dat die niet goed vastgeschroefd zat. Geen probleem, dat komen ze gewoon fixen. Om 12.00 uur was er nog steeds geen monteur te bekennen en belde ik naar dat bedrijf. Het bleek dat de monteur in de file stond en pas om 13.00 uur bij ons kon zijn. Ook wist hij niet dat de muur vastgezet moest worden. Gelukkig had ik die bevestiging per mail, maar ik was hier niet zo blij mee. Je bent constant aan het wachten. Als ik had geweten dat het langer zou duren had ik ondertussen nog wat boodschappen kunnen doen of iets kunnen doen met Floris. Een belletje had al een hoop frustratie gescheeld. Uiteindelijk is ‘ie iets later dan 13.00 uur bij ons en is hij net op tijd klaar zodat wij Milan weer uit school kunnen halen. Toch voelde het wel een beetje als een verloren dag.

Als Milan uit school is besluiten we naar de stad te fietsen en met een ijsje de eerste schooldagen van de jongens te vieren. Een ijsje maakt alles goed ?

Of misschien toch niet… In de Wibra is Floris erg boos over het feit dat hij niet van alles in zijn winkelmandje mag doen. Ook mag hij niet zelf het mandje schoonmaken van mij. Dat is reden genoeg voor Floris om op de grond te gaan liggen en een paar keer heel hard “nee” te roepen. Ik dacht het heel cool op te lossen door weg te lopen in de hoop dat hij wel achter Milan en mij aan zou lopen. Dat gebeurde dus niet ?. Toen kon ik terug, pakte hem op en heb hem nog een stuk moeten tillen naar de bakfiets. Ondertussen gilde hij het hele winkelcentrum bij elkaar en kreeg ik het steeds warmer ?.

Woensdag

Vandaag zijn beide jongens thuis en is Milan ’s morgens bezig met zijn schoolwerk. ’s Middags gaan we de stad in en gaan we even langs bij Heb ik Via. Daar vinden we deze oude deuren. Ik ben op zoek naar nog een deur voor onder de overkapping en zie hier wel een mooie tussen zitten. Ik twijfel echter wel, maar maak deze foto.

’s Middags rommelen we wat in huis, ik heb een pan soep gemaakt en stofzuig nog een rondje door het huis.

Donderdag

Ik heb de ochtend voor mij alleen! Nadat ik jongens naar school heb gebracht doe ik even wat boodschappen. Ook voor de Coronaproof traktaties die ik wil maken.

Ik rommel eerst nog wat in huis, vouw de was weg en nestel mij daarna op de bank met mijn nieuwe boek en daarna met een soepje erbij. Heerlijk!

Deze traktatie liet ik zien zonder kaartje, maar was voor mijn collega die afscheid nam. De rest van de dag maak ik eigenlijk geen foto’s meer.

En dan zitten mijn dagen vrij er alweer op!

Vrijdag

Milan hoeft niet naar school, maar Floris wel. Ik moet daarna naar kantoor dus breng eerst Milan weg, rijd daarna met Floris naar school en fiets daarna weer door naar mijn werk. Ik ben vroeg en besluit een heel klein stukje om te rijden door een heel mooi stukje Gouda.

Overdag maak ik geen foto’s, maar eenmaal thuis krijg ik een verlaat Moederdagcadeautje van Floris. Zijn eerste zelfgemaakte cadeautje ? Het is een heel mooi schilderijtje en ik vind het zo lief! Hij is er zelf ook wel blij mee zo te zien haha.

Zaterdag

De meeste foto’s maak ik vandaag op Belevenisboerderij Schieveen. Je hebt al een uitgebreid verslag van dit superleuke uitje kunnen lezen.

Daarna gaan we de auto wassen. Vervolgens gaan we nog even de stad in en eenmaal thuis werk ik aan twee opdrachten voor Mamablogger. De rest van de dag doen we lekker niets meer.

Zondag

Het is heel erg vroeg, maar ik vind het heerlijk om in alle rust beneden te werken. Laat mij maar even lekker rommelen.

Na een ochtend werken voor de blog rijden we even naar de blauwe loods van ‘Wie Van Zoet Hout’.

Daarna rijden we een rondje door de polder en halen we een ijsje in Schoonhoven.

’s Middags zet ik deze diary vast in elkaar en doen we nog het één en ander in huis en in de tuin. Een lekkere relaxte zondag dus.

Ik hoop dat jullie ook een fijne week hadden. Op naar weer een nieuwe week!

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *