Home + Belevenisboerderij Schieveen | Een superleuk en bijna gratis uitje!

Belevenisboerderij Schieveen | Een superleuk en bijna gratis uitje!

Gisteren hebben we voor het eerst sinds de uitbraak van het Coronavirus weer een uitstapje kunnen maken met zijn viertjes. We gingen namelijk naar Belevenisboerderij Schieveen in Rotterdam. We kenden het nog niet, dus kwamen er voor het eerst en waren aangenaam verrast. Wat een ontzettend leuke boerderij is dit en wat vonden de jongens (ook Milan nog) het fijn om weer lekker te kunnen ravotten buiten. We kwamen aan toen de boerderij net open was waardoor het nog lekker rustig was. Toen het drukker begon te worden zijn we weer naar huis gegaan, maar we hebben het heerlijk gehad. Daarom een verslag van dit leuke en bijna gratis uitje.

Dichtbij Rotterdam Airport

Belevenisboerderij Schieveen ligt aan een dijk tegenover Rotterdam Airport. Het ene moment rijd je over de snelweg langs het vliegveld en het volgende moment rijd je een dijk op en waan je je in een heel andere wereld. Ik blijf dat contrast altijd gek vinden. Het zorgde in ieder geval voor een blije Floris die iedere keer opkeek en enthousiast zwaaide naar de zweefvliegtuigen die boven de boerderij vlogen.

Er is op de boerderij voldoende parkeergelegenheid, maar in deze tijd is het advies om zoveel mogelijk op de fiets te komen. Dat was voor ons te ver, maar we namen ons voor om bij drukte gewoon om te draaien en weer naar huis te gaan. Toen wij aan kwamen was het nog heel erg rustig. Daarom besloten we de auto neer te zetten en de boerderij te gaan verkennen.

Speelnatuur van OERRR

We liepen als eerste naar speelnatuur van OERRR. Ik vind het lastig te omschrijven wat het precies is. Het is geen echte speeltuin, maar het doet denken aan een soort parcours/route die je aflegt met de kinderen en ondertussen wordt er in en over het water gelopen, kunnen kinderen via touwen en boomstronken over het water naar de overkant en kunnen de hele kleintjes door poortjes van struiken heen etc.

Het water is niet diep en leuk voor zowel de grote kinderen als de hele kleintjes.

Dit gedeelte van de boerderij vonden de jongens het leukst en hier hebben we ook de meeste tijd doorgebracht.

Tijd voor de dieren

Vervolgens was het tijd om de dieren te gaan zoeken. In het winkeltje haalden we bakjes voer voor de schapen en geiten (€1,- per bakje) en daarna liepen we naar de stal. Hier konden de jongens de dieren voeren.

Dit vonden ze leuk, maar wat écht leuk was volgens hen was de enorme hooiberg met doolhof in dezelfde stal. Hier konden ze in, maar ze konden er ook overheen klimmen. Dat was natuurlijk groot feest!

Naar de enorme kippenren

Achter de stal is een enorme kippenren. Hier mag je in. In het winkeltje kun je ook een bakje kippenvoer kopen en daar aan de kippen geven.

De vlinder- en moestuin

Achter het kippenren is een vlinder- en moestuin. Milan kon er inspiratie opdoen voor zijn moestuin 😉

De polder in

Als je vervolgens weer een stukje verder loopt kun je een polderwandeling maken van zo’n twee kilometer. Dat is met oudere kinderen of een kind in een buggy prima te doen. We vonden het daar wel heel fris omdat er veel wind stond dus we hebben niet de hele route van twee kilometer gelopen, maar we hebben wel een klein stukje gewandeld. De omgeving is echt prachtig!

Heb ik eindelijk een leuke foto met Patrick, is ‘ie zijn zonnebril vergeten in de auto waardoor hij een oog dichtknijpt 😉 En Floris kreeg opeens een heel tof jaren ’80 kapsel door de wind 😂

Consumpties

De toegang van Belevenisboerderij Schieveen is gratis. Er wordt echter wel gevraagd je consumpties daar te kopen wat logisch is. Je kunt er tussendoortjes en softijs kopen, maar je kunt er ook broodjes bestellen. Wij besloten er maar vroeg te lunchen en bestelden drie broodjes knakworst en Milan wilde een broodje kaas. Die kun je nu niet binnen eten, maar afhalen en buiten opeten aan één van de picknicktafels. Omdat het niet druk was konden we aan een picknicktafel zitten. Als dat niet had gekund hadden we het staand opgegeten. Voor vier broodjes betaalden we €9,50.

Nog één rondje dan…

De jongens hadden het er prima naar hun zin. Na het eten liepen we nog een klein rondje over de boerderij, de speelnatuur en mochten ze nog een keer de hooiberg in.

Daarna was het tijd om naar huis te gaan. We hebben er echt een heerlijke ochtend gehad. Het was fijn er weer even echt uit te zijn en iets nieuws te ontdekken.

Er was overigens ook voldoende gelegenheid om handen te wassen en er stond handgel bij het winkeltje.

Wat ons betreft is Belevenisboerderij Schieveen echt een aanrader!

Adres:
Oude Bovendijk 220
3046NL Rotterdam

42_gratis_low_budget_uitjes_mamablogger_tip_2019_

Klik hier voor lijst 42 gratis en low budget uitjes die ik samenstelde in 2019
Klik hier voor de lijst 42 gratis en low budget uitjes die ik samenstelde in 2018
Klik hier voor de 5 leukste low budget dierenparken van Nederland
Klik hier voor de 5 leukste low budget dino uitjes van Nederland
Klik hier voor de 10 leukste low budget speeltuinen van Nederland

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *