Home + Boeken | Begonnen aan De Zeven Zussen reeks van Lucinda Riley

Boeken | Begonnen aan De Zeven Zussen reeks van Lucinda Riley

Na alle lovende recensies nam ik mij al een tijdje voor om ook te gaan beginnen aan De Zeven Zussen reeks. Ik lees graag en veel, maar de afgelopen periode kwam het er minder van. Niet omdat ik geen tijd had, maar vooral omdat ik mijzelf geen tijd gunde. Ik realiseerde mij dat ik steeds vaker doelloos op mijn telefoon scrolde en daar werd ik best onrustig van. Tijd om wat meer offline te gaan en weer eens lekker te gaan lezen. Afgelopen week bestelde ik het eerste boek uit De Zeven Zussen reeks en drie dagen later had ik hem uit. Dan moet het wel een goed boek zijn toch?

Het verhaal

Voor wie het verhaal nog niet kent zal ik het kort proberen te beschrijven. Als Pa Salt overlijdt komen zijn zes geadopteerde dochters allemaal naar het landhuis in Genève waarin zij zijn opgegroeid. De dood van Pa Salt is onverwacht en alles rondom zijn dood is raadselachtig. Als de zussen compleet zijn krijgen zij van de notaris allemaal een brief van hem waarin hun vader een boodschap voor hen heeft. De brief bevat een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst, want iedere zus heeft haar eigen verleden en verhaal.

In dit eerste boek leren we wat meer over de zes zussen (nee, het zijn er geen zeven) en hoe zij zijn opgegroeid bij Pa Salt van wie zij zielsveel houden. Toch gaat dit boek uiteindelijk over de oudste zus Maia.

Aangemoedigd door de brief van haar vader en een mysterieus telefoontje, besluit Maya het vliegtuig te pakken en reist ze af naar Rio de Janeiro. Met de weinige aanwijzingen die zij heeft probeert ze te achterhalen waar ze vandaan komt. Het verhaal speelt zich nu af, maar je gaat ook 80 jaar terug in de tijd naar de bouw van het beroemde Christus De Verlosser beeld. Daar blijft het niet bij, want het verhaal voert je ook naar de roerige jaren ’20 in Parijs.

Wat vond ik van De Zeven Zussen?

Ik kan mij voorstellen dat alles wat hierboven staat wat rommelig klinkt. Hoe giet je twee verschillende verhaallijnen in één boek en hoe maak je er een logisch en lekker leesbaar geheel van?

Ik moest de eerste bladzijdes even in het verhaal komen en ik wist nog niet zo goed of het verhaal mij direct zou kunnen pakken. Daar dacht ik al snel anders over, want voor ik het wist werd ik echt meegenomen in het verhaal en wilde ik weten hoe het af zou lopen.

Ja, het verhaal is soms een tikkeltje voorspelbaar, maar er waren wat mij betreft wel onverwachte wendingen die ik niet aan zag komen.

Het boek leest heerlijk weg, je wordt meegenomen in een totaal andere wereld en ik had sympathie voor de personages.

Ik vond het echt een heerlijk boek en had het in drie dagen uit. Ik ben zelfs al begonnen aan deel 2.

Wat mij betreft een aanrader voor de vakantie of de heerlijke zomerse dagen die er deze week aankomen (Hemelvaartsdag schijnt heerlijk te worden).

Heb jij De Zeven Zussen gelezen? Zo ja, wat vond je ervan?

Je shopt het eerste boek uit De Zeven Zussen reeks hier: 


Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. 19 mei 2020 / 07:18

    Vorige week heb ik Zon uitgelezen en nu is het wachten op een nieuw deel. Ik vind het echt heerlijke boeken, iedere keer weer pakt het verhaal me weer. En dan heb je dat bij het ene deel meer dan bij het andere, maar toch zijn het boeken die je blijft lezen.