Home + De eerste plannen voor 2023: de zomervakantie!

De eerste plannen voor 2023: de zomervakantie!

In deze laatste maand van 2022 zijn we al vooruit aan het plannen voor 2023. Zo zijn we op 12 januari 12,5 jaar getrouwd en dat willen we met elkaar vieren, al hebben we nog geen concrete plannen. Toch kijken we ook al verder en dan heb ik het over de zomervakantie. Dit jaar waren we vrij laat met boeken en dat hebben we gemerkt in de keuze die we hadden, maar ook in de prijzen. Het was bizar wat werd gevraagd voor een week vakantie. Nu zijn we er lekker vroeg bij en zijn we al aan het wegdromen.

Hulp bij het uitkiezen en boeken van de zomervakantie

Op vakantie kunnen is een luxe en dat realiseren we ons ieder jaar weer. Toch kijken we ook goed naar de prijzen en wegen we alle opties tegen elkaar af. Dit doen we overigens niet alleen. We hebben een reisagent die aan huis komt en dan met ons alle wensen doorloopt en de prijzen onder elkaar zet zodat wij kunnen kiezen. Dit klinkt heel luxe, maar we betalen niet extra voor haar hoor. Dat zal vast wel bij de prijs inbegrepen zijn, maar dat merken we niet en ze doet zoveel voor ons. Ze ontzorgt, regelt alles en we kunnen haar appen bij vragen of als er wat zou zijn tijdens de vakantie. Dat voelt heel fijn.

Veel mensen vinden het heerlijk om hun hele vakantie bij elkaar te puzzelen. Wij vinden het vooral fijn dat we dankzij haar een vertrekpunt hebben. Dan gaan wij alles afwegen en bekijken en maken we onze definitieve beslissing.

Sparen voor de vakantie

We kunnen niet zomaar een vakantie boeken en wegwezen, daar moeten we gewoon voor sparen. We hebben inmiddels al wat opzij gezet en hiervan betalen we de aanbetaling. De rest betalen we van ons vakantiegeld en met de koopzegels sparen we voor zakgeld tijdens de vakantie. Ook spaart Patrick via zijn werk in een tijdspaarfonds. Dit kunnen we zelf bijhouden en dat is tegen die tijd een lekker potje. Als we dat niet nodig hebben is dat heel fijn, dan laten we het staan. Mocht het wel nodig zijn, dan is het fijn om te weten dat het er is.

Wat we graag zouden willen voor 2023

Afgelopen jaar hebben we voor het eerst in jaren gevlogen. Dat was voor het eerst met zijn vieren en het ging goed. Dat zouden we komend jaar wel weer willen. Verder zouden we het volgende fijn vinden:

 • Een zonnige bestemming;
 • Een plek waar genoeg te doen is met en voor kinderen;
 • Een mooie omgeving die we kunnen verkennen;
 • Een nette en schone accommodatie;
 • En als we gaan vliegen, liever niet te lang en het liefst vliegen we vanaf Rotterdam.

Volgens mij geen hele gekke wensen, maar heel specifiek is het ook niet, want er is zoveel keus. Als je alleen al zoekt op ‘Vakantie Italië‘ krijg je ontelbare resultaten. Waar begin je? Ik zie al snel door de bomen het bos niet meer en daarom heb ik hulp nodig haha.

Toch trekt Italië wel enorm. We zijn er zelf in 2009 voor het laatst geweest. Toen waren we in Toscane en het was heerlijk. De omgeving zo mooi daar! We zouden er graag weer een keer heen gaan met de jongens. Mijn zus en haar gezin verbleven in diezelfde vakantie op een camping bij ons in de buurt en dat was zo leuk voor kinderen. Die camping bestaat nog steeds, maar als je zoekt op ‘Campings Toscane‘ vind je natuurlijk heel veel opties.

Italië is dus een serieuze optie, maar we gaan het half december bespreken. Er is zoveel leuks en nog zoveel te zien. De voorpret is in ieder geval al leuk! Zijn jullie ook al bezig met het plannen van de zomervakantie? Zo ja, waar willen jullie graag heen? Klets mee in de comments hieronder of op de socials van Mamablogger.

liefs

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 Reacties

 1. Danielle
  3 december 2022 / 09:14

  Zeker italie doen!Wij al jaren naar Italie,eerst samen,inmiddels met 2 jongens (nu 3 en 9),wel met de auto hoor,lekker alles meenemen wat je wil,en altijd je eigen auto bij (want vliegen en auto huren is duurder)…altijd naar de camping,Toscane geweest (1 woord:heeerlijk) maar nu al paar jaar naar onze vaste stek aan het gardameer!Op loopafstand van plaatsjes,lekker zwembad,goede restaurants….Een keer naar Italië en je wil niet anders meer.

 2. Prscll
  3 december 2022 / 10:30

  Wij waren dit jaar ook erg laat (boeken en volgende dag vertrekken, zo laat en dat doe ik nooit meer) We zijn toen naar Denemarken gegaan, wat heerlijk was maar het was vooral de keus omdat het overal zo heet en vol was,, dat we naar Denemarken zijn gegaan daar was het goed te doen 25+ graden en het land heeft me wel verrast.

  We gaan in de meivakantie naar Valencia omdat we dan 10 jaar getrouwd zijn en willen dit graag met hele gezin vieren door herinneringen te maken. De zomervakantie van 2023 wordt hoogstwaarschijnlijk Noorwegen. En we willen nog een trip naar Londen maken maar weten nog niet precies wanneer. Mooie vooruitzichten voor 2023 en het voorpret is net zo leuk 🙂

 3. Maud
  3 december 2022 / 11:42

  Oh park Albatros! Dat was zo leuk!

 4. Carla
  4 december 2022 / 09:58

  Overweeg echt Sardinië met je gezin (is ook Italië namelijk). Wij waren enorm fan van Curaçao en kwamen erachter dat Ibiza er niet voor onderdeel, maar dat Sardinië nog mooier is qua stranden. Echt bounty! We zijn er vorig jaar voor het eerst in de meivakantie 2 weken geweest en willen dit jaar weer rond mei. Je bent er snel, het eten is top (wijn ook ?), top stranden en echt veel te doen daar. Heel veelzijdig.