Home + Met het gezin Noorwegen verkennen

Met het gezin Noorwegen verkennen

Wordt het kamperen in Frankrijk, naar de kust van Italië, of een keer een hele andere bestemming? Dit keer wordt het een vakantie noorwegen met het gezin, al toerend in de auto op avontuur. Met de kinderen achterin reizen jullie door de adembenemende landschappen en pittoreske dorpjes. En met de auto heeft zijn voordelen! Je hoeft geen vliegtuig in te stappen, bent duurzamer en hebt geen bagagelimiet. Wij hebben een paar andere voordelen van Noorwegen met de auto voor je opgesomd.

Je hoeft niet te haasten

Het is niet voor niets vakantie, dus onze eerste tip is; doe het vooral rustig. Deze roadtrip is niet erg aan te raden als je kinderen nog maar een paar maanden zijn. Het is een stuk makkelijk als ze al zelf stukjes kunnen lopen. Een voordeel van het prachtige landschap in Noorwegen is dat je vaak wil stoppen om te genieten van de vergezichten. Dit is natuurlijk voor de kinderen ook prettig, even de beentjes strekken, een kleine snack eten en naar de bergen kijken. Een strakke planning zorgt voor meer stress en druk op de tijd. We raden aan om maximaal 300 kilometer per dag te rijden. 

Fijne gratis faciliteiten naast de weg

In Noorwegen zijn de faciliteiten heel goed, en dit betekent ook naast de weg. In vergelijking tot Frankrijk of andere zuid Europese landen is het top geregeld. Je hebt niet te maken met vieze wc’s en ondergepoepte picknicktafels. Ze hebben in Noorwegen flink geïnvesteerd in mooie platformen en fijne plekken waar je aan de kant van de weg even kunt stoppen. Je kan hier makkelijk even luiers verschonen, gebruikmaken van schone wastafels om even te wassen en dingen schoon te maken. Bovendien is parkeren buiten de steden bijna altijd gratis. Een meevaller in het toch wel dure Noorwegen.

Genoeg avontuurlijke routes 

Je wil een route kiezen die voor de kinderen net zo leuk is als voor jullie. Een optie is de Grethe route die je meeneemt langs kampeerhutten bij de majestueuze Sognefjord en Hardangerfjord, waar je kunt wandelen en met een boot rond kunt varen. Een leuke afwisseling en een bijzondere ervaring voor de kinderen. Een andere route is de Jonna route, perfect voor het verkennen van nationale parken zoals Jotunheimen en Rondane. Het is leuk om te kijken welke routes er zijn die een combinatie van meren, bergen en uitgestrekte velden aanbieden. Zo kan je zwemmen, varen, waterfietsen, wandelen en kamperen of in leuke hutjes verblijven. Zo zijn er altijd genoeg dingen te doen met de kinderen, en verveel je je niet! Noorwegen is een fantastische bestemming voor kinderen. Het is er niet te warm in de zomer, je kijkt je ogen uit en alles is er heel erg goed geregeld. Veel plezier!


liefs

disclaimer_Mamablogger_

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. Priscilla van Oosten
    28 mei 2024 / 15:33

    Leuke blog! Wij gaan deze zomer richting zuid zweden en zuid noorwegen met kids en hond en de camper. Super veel zin in!