Home + Dit maakt Parijs de ideale bestemming voor een stedentrip met kids

Dit maakt Parijs de ideale bestemming voor een stedentrip met kids

Ben je momenteel op zoek naar de ideale Europese bestemming voor een stedentrip met je kinderen? Kies voor een vakantie naar Parijs! Het is hier al vroeg in het jaar aangenaam warm, de stad is zowel per vliegtuig als per trein goed te bereiken en biedt voor ieder wat wils tijdens de citytrip. In dit artikel lees je meer over het plannen van een stedentrip naar Parijs met je gezin. 


Per trein of vliegen naar Parijs vanuit Nederland 

Zoals reeds genoemd, kun je Parijs zowel per trein als vliegend bereiken. Een vakantie met de auto is een derde optie. Dit is vaak echter minder comfortabel en duurt langer: vanuit Utrecht ben je al snel zo’n vijf à zes uur onderweg, mits het verkeer meezit. Een vakantie plan je vooral om te kunnen ontspannen, wat een vlucht of treinreis de beste optie maakt!

Vliegen naar Parijs kan vanaf Amsterdam, waarbij de vlucht iets langer dan een uur duurt. Zou je per trein reizen, dan ben je vanuit Amsterdam zo’n drieënhalf uur kwijt. Zeker bij een korte stedentrip kan dat net iets te lang zijn. Daar komt nog bij dat veel kinderen het een heel avontuur vinden om te vliegen. 

Parijs_stedentrip_kinderen_vakantie_weekendje weg_mamablogger_

Reis door Parijs met de metro of bus 

Het vervoer in Parijs zelf is goed geregeld. Met de metro reis je snel en comfortabel langs de verschillende hoogtepunten in het centrum. Soms loont het om een stukje te wandelen, zodat je wat meer van de stad zelf ziet. Een alternatief voor het gebruik van de metro is de hop-on hop-off bus in Parijs. Nadeel daarvan is dat de tickets fors duurder zijn, dan die voor de metro. Mede doordat kinderen van 4 tot en met 11 jaar vijftig procent korting krijgen op een Paris Visite-kaart. 

Combineer cultuur in het centrum met Disneyland Paris 

Veel kinderen dromen van een trip naar Disneyland Paris. Ben jij er al eens met je kinderen geweest? Hoewel een bezoek aan het park behoorlijk duur is, kun je de kosten drukken door in Parijs zelf te slapen. Vanuit het centrum gaat er een trein naar Marne-la-Vallée. Vanaf dit station loop je naar de ingang van Disneyland Paris. Een bezoek aan het park vormt zeker voor je kinderen een fijne afwisseling op de culturele bezienswaardigheden in het centrum van de stad. Voorkom dat je lang in de rij moet staan, door je tickets vooraf online te bestellen. 

Wat zou jij willen bezoeken als je met je kinderen naar Parijs gaat? Of heb je dat al eens gedaan en heb je nog tips? Laat het hieronder in de comments weten.

liefs

disclaimer_Mamablogger_

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *