Home + Last minute cadeautip: waarom LEGO altijd een goed idee is

Last minute cadeautip: waarom LEGO altijd een goed idee is

Je hebt nog een dag of twee om de laatste Sinterklaascadeaus te shoppen. Of misschien heb je die al in huis en ben je al inkopen aan het doen voor Kerst. In de afgelopen acht jaar is er geen jaar voorbij gegaan dat er geen LEGO in de zak zat. Milan heeft een enorme collectie met oude en nieuwe LEGO en we hebben alle dozen bewaard. We grappen weleens dat hij er later een keuken van kan kopen (hij zal serieus een eind komen haha) en ook Floris is aangestoken met het LEGO-virus. Daarom een last minute cadeautip, want LEGO is altijd een goed idee!

Cadeautip voor oudere kinderen en volwassenen: LEGO Ideas Vincent van Gogh Sterrennacht – 21333

Milan was nog jong toen hij begon met LEGO bouwen. Waar Floris ook nog steeds met DUPLO speelt, was Milan daar al snel op uitgekeken. De complexere sets vindt hij dan ook geweldig om te bouwen en deze Sterrennacht van Vincent van Gogh is zo’n set. Wat is ‘ie gaaf!

Leuk feitje: Vincent van Gogh speelde een behoorlijk grote rol in mijn jeugd. Mijn opa was plateelschilder in Gouda en vrij bekend in zijn vakgebied. Hij schilderde onder andere Delfts Blauw en schilderde toen hij jong was in een plateelfabriek. Later ging hij tegeltableaus schilderen met daarop de schilderen van Vincent van Gogh. Dit was ongelooflijk moeilijk en na het schilderen van de tegels moesten deze in de oven. De kleuren veranderen tijdens het bakken dus moest mijn opa ervoor zorgen dat de kleuren van het bakken nog steeds overeen zouden komen met de kleuren op de echte schilderijen. Lang verhaal kort, hij kon dat en schilderde ze bijna allemaal na. Zelf hangt ‘De kerk van Auvers’ bij ons in de keuken.

Nu snap je meteen waarom ik deze set zo te gek vind, maar terug naar de LEGO. In deze set wordt gebruik gemaakt van pixelart, in combinatie met 3D waardoor het schilderij tot leven lijkt te komen. Deze set is gisteren binnen gekomen dus Milan krijgt hem nog voor Sinterklaas en dan kan het bouwen beginnen!

Met recht een cadeautip voor de wat oudere LEGO bouwer. Overigens ook heel leuk om te bouwen tijdens de kerstvakantie. Je bent hier namelijk wel even zoet mee.

Cadeautip voor jongere kinderen: LEGO Friends Vriendschapsboomhut – 41703

LEGO Friends bestaat alweer 10 jaar en ik vind het nog steeds zo’n aanwinst! Wat ik altijd leuk vind aan LEGO Friends is dat deze zoveel gedetailleerder is dan bijvoorbeeld LEGO City. En wie zegt dat dit voor meiden is, heeft het mis, want dat is helemaal niet waar. Friends is voor iedereen! Deze set is voor Floris en hij wil deze gaan bouwen met opa, want dat is zijn bouwpartner zeg hij ?. Hij is natuurlijk ook nog te jong om deze set zelf te bouwen, maar hij wil graag helpen en kan er daarna heel fijn mee spelen.

Even wat leuke details over deze set:

 • Dynamische details – kinderen kunnen de lift omhoog takelen door aan de windmolen te draaien, de reling draaien zodat de vrienden omhoog kunnen klimmen, de personages van de glijbaan laten roetsjen of ze een zetje geven op de schommel;
 • Boordevol leuke kenmerken – de set is inclusief 5 LEGO® Friends personages, waaronder minipoppetjes van Mia en River waarvan je de gezichtsuitdrukkingen kunt veranderen, plus een konijnenfiguur, bakfiets, bijenkorf en bankschroef
 • Kleurrijke blikvanger – dit grote LEGO® Friends cadeau is ca. 30 cm hoog, 30 cm breed en 13 cm diep en staat fantastisch in elke kinderkamer. Wij gaan even plaats maken haha.

Waarom LEGO altijd goed is

Dat wij grote LEGO fans zijn, wist je waarschijnlijk al. En hoewel wij er niet meer mee spelen vinden we het nog altijd leuk om de jongens te helpen met bouwen. LEGO maakt vrolijk, biedt ruimte voor creativiteit en fantasie en die wereld maak je zo mooi als je zelf wilt. Het is voor kinderen een heerlijk tijdverdrijf om te bouwen en het staat garant voor uren en uren speelplezier.

LEGO is tijdloos en kan niet kapot. Alleen daarom houden we er al zoveel van haha.

Daarnaast behoudt LEGO haar waarde, zeker als je de dozen bewaart. Het is een goede investering en wie weet spelen jullie kleinkinderen later wel met de sets die jullie deze Sinterklaas kopen voor jullie kinderen. Veel plezier!

liefs

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Christine
  3 december 2022 / 08:51

  Zag deze set inderdaad bij Playtoday, hele gave met de 3delementen inderdaad! Alvast veel bouwplezier gewenst ?
  Mijn schoonvader heeft van het bedrag wat hij kreeg bij zijn ambtsjubileum de Titanic gekocht! Die kwam in 3 dozen binnen en zelf heeft hij er toen eentje gebouwd en de andere 2 aan zijn kinderen gegeven om te bouwen. Jonathan heeft er heel wat plezier aan beleeft met Ariëlle!! En ik genoot mee van hun enthousiasme over hoe mooi alles in elkaar zit.. vervolgens hebben ze de delen samengevoegd op het dressoir en daar heeft mijn schoonvader een plexiglas kap overheen laten maken. Tegen verkleuring van de steentjes en onderstoffen. En daar staatie nu al weer een jaar te shinen! Het is ook echt een blikvanger wanneer je binnenkomt..

  • Marisca
   Auteur
   4 december 2022 / 07:55

   Wat gaaf! Die Titanic is ook zo ontzettend mooi! Vind het iedere keer zo knap hoe ze dit bij LEGO uitdenken en uitwerken.