Home + Birthday Boys | Milans traktatie voor de juffen

Birthday Boys | Milans traktatie voor de juffen

Vorige week deelde ik Milans Super Mario traktatie voor zijn klasgenootjes al met jullie. Afgelopen weekend heb ik ook de traktaties voor de juffen klaargemaakt. Ik deelde deze op Instagram kreeg er onverwacht veel leuke reacties en vragen op. Eigenlijk wist ik nog niet zeker of ik aan deze traktatie voor de juffen een aparte blog zou wijden, maar gezien de reacties heb ik toch besloten dat te doen. Misschien vinden jullie het leuk ter inspiratie.

Wat maken we dit jaar?

Ik vond het lastig om dit jaar wat te verzinnen voor de juffen. In eerste instantie wilde ik de Dr. Oetker ijszakjes kopen. In dit zakje zit een basismix voor ijs waarmee je dus zelf je ijs kunt maken. Helaas kon ik deze niet meer vinden in de verschillende supermarkten waardoor ik iets anders moest verzinnen. Uiteindelijk vond ik de zakjes met mug cake, toevallig ook van Dr. Oetker. Deze bestelden we mee met de boodschappen in twee smaken: chocolade en stracciatella. Wij kochten deze voor €0,89 per stuk bij Albert Heijn.

Er een leuk pakketje van maken

Om er leuke pakketjes van te maken plakte ik met washi tape retro lepeltjes op de zakjes. Ik kreeg heel veel vragen over de lepeltjes, maar deze zijn helaas niet online te bestellen. Hier in Gouda hebben we een oude bezemfabriek die in de maand oktober op de zaterdagen uitverkoop heeft. Daar kocht ik deze lepels. Ongebruikt, maar wel oud. Ik heb ze thuis voor de zekerheid nog laten weken in een sopje en vervolgens afgewassen. Ze zijn zo onwijs leuk! Ik heb voor jullie wel gezocht naar een alternatief en ik vond bij Bol.com leuke wegwerp ijslepels als je zoekt op de zoekterm “ijslepeltjes wegwerp”. De washitape is van HEMA en de zakjes van Wibra. Ik liet deze eerder al zien bij Milans traktatie.

Om het af te maken deed ik er mini marshmallows bij. Je hebt aan één zakje genoeg en deze kost ongeveer €2,- . Je vindt deze in bijna alle supermarkten, maar wij kochten deze bij Jumbo. We hebben nog heel veel over dus je hebt echt voldoende. Vervolgens hebben we het zakje heel goed dichtgeplakt om deze luchtdicht te houden. Anders drogen de marshmallows uit.

Het idee is eigenlijk heel eenvoudig en de juffen kunnen het eten wanneer ze er trek in hebben. Het is immers lang houdbaar.

Wat vinden jullie van dit idee? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Reacties

 1. 15 oktober 2019 / 07:26

  Ik zeg: leuk!
  Weer eens iets anders. Zelf juf, en zou het leuk vinden zo’n zakje te ontvangen.

  • 15 oktober 2019 / 18:59

   Wat leuk om te horen van een juf! Ik hoop dat de juffen bij Milan op school het net zo leuk vinden.

 2. Eliza
  15 oktober 2019 / 16:32

  Ziet er heel leuk uit! Ik heb alleen geen magnetron. Maar misschien kan t ook op een andere manier gemaakt worden?

  • 15 oktober 2019 / 18:58

   Nee, voor zo ver ik weet moet dit wel in de magnetron. Maar als het voor de juffen is hoef jij het niet in de magnetron te doen hoor, dan kun je het bijvoorbeeld gewoon zo verpakken als ik heb gedaan. Als je dat leuk vindt natuurlijk 😉

   • Eliza
    15 oktober 2019 / 21:41

    Ik bedoelde eigenlijk dat t natuurlijk ook zo kan zijn dat de juf geen magnetron heeft.

    • 15 oktober 2019 / 22:15

     Dat kan, maar ik heb mij laten vertellen dat die er wel is in de lerarenkamer ? Tegelijkertijd doen we ons best en zou het met weer een andere traktatie kunnen zijn dat de juf het niet mag omdat ze bijvoorbeeld ergens allergisch voor is. Of misschien vinden ze deze gewoon niet lekker, dat kan natuurlijk ook ? We kunnen het denk ik nooit helemaal goed doen.