Home + Herfstvakantietip | Dagje Schiphol met review van de Schiphol Experience

Herfstvakantietip | Dagje Schiphol met review van de Schiphol Experience

Afgelopen weekend wilden we graag een dagje weg met zijn viertjes, maar we kwamen er niet uit wat we wilden gaan doen. We zaten een beetje met het weer en tegelijkertijd zijn we ook heel erg verwend. We hebben al een hoop gezien en gedaan. Zelf, maar ook dankzij Mamablogger. Toch is er in Nederland heel veel te doen en ontdekken we iedere keer weer iets nieuws. Een van die dingen is de Schiphol Experience. De reviews zijn niet altijd even positief en daarom gingen we er zonder al teveel verwachtingen heen. Wat we ervan vonden lees je in deze review.

Wat houdt de Schiphol Experience in?

Tijdens de Schiphol Experience rijd je met een bus een uur lang over Schiphol. Ondertussen speelt er een leuk filmpje af met alle ins en outs over Schiphol en legt de chauffeur ook nog het één en ander uit. Gedurende de tour ga je de bus niet uit. In het filmpje komen heel veel feiten en cijfers aan bod en je komt bijvoorbeeld langs de privé jets, de extra beveiligde gevangenis, het oefenterrein van het eigen brandweerkorps van Schiphol etc.

Van tevoren kaartjes kopen

Je kunt niet zomaar op de bonnefooi kaartjes kopen voor de Schiphol Experience. De plekken in de bus zijn beperkt dus je moet van tevoren kaartjes kopen. Dat kan hier. Voor volwassenen betaal je €16,- per persoon en voor kinderen €8,- per persoon ongeacht de leeftijd. Ik moet eerlijk bekennen dat ik de prijzen voor kinderen wat aan de dure kant vindt. Voor Floris betaalden we hetzelfde als voor Milan terwijl hij bij andere uitjes vaak een stuk goedkoper, of zelfs nog gratis, is. Aan de andere kant houdt ook hij een plek in de bus bezet, net als Milan. Het is dus een beetje dubbel.

Wat vonden wij van de tour?

Ik heb de afgelopen dagen heel wat negatieve recensies gelezen op Internet, maar wij vonden het juist heel erg leuk! Milan vond de feitjes en cijfers in combinatie met de rit en alles wat je ziet heel erg leuk. Floris genoot sowieso van de busrit en was onder de indruk van ieder vliegtuig dat ‘ie zag en wij vonden het eigenlijk ook leuk. Nee, je komt niet superdicht bij de vliegtuigen en je rijdt niet over de landingsbaan (gelezen in de recensies dat mensen dat jammer vonden), maar dat is toch ook niet reëel? Er wordt daar dag en nacht gewerkt en we hebben vandaag de dag helaas ook te maken met een dreigingsniveau. Dan kun je niet met een bus langs een vliegtuig vol passagiers. Als iemand in de bus kwaad zou willen kan diegene op die manier ook een hoop leed veroorzaken. Dat kan dus echt niet.

Verder hebben we veel vliegtuigen op zien stijgen, konden we de privéjets die aan de grond stonden, van dichtbij zien. Net als een hoop andere vliegtuigen.

Een ander veelgehoord argument was dat je ook op de openbare weg kan gaan rijden om te zien wat je met de bus ook ziet. Dat is gedeeltelijk waar. Je kunt stoppen op een spottersplaats, maar verder moet je op de snelweg langs Schiphol gewoon doorrijden ;-). Met de bus kom je veel dichterbij en ook op plekken waar wij met de auto niet bij kunnen en mogen komen.

Wij vonden de tour daarom helemaal niet negatief en vonden het juist erg leuk! Het is misschien maar net wat je ervan verwacht. Ik kan mij wel voorstellen dat mensen een ander beeld hadden bij de tour door wat er op de website staat. Daar wordt namelijk gesuggereerd dat je een kijkje achter de schermen krijgt. Dat zou je letterlijk op kunnen vatten en dat is niet helemaal waar. Maar nogmaals, wij hebben vonden het wel heel leuk en het is ook gewoon tof om een keer mee te maken.

 

Wat is er nog meer te beleven op Schiphol?

We waren er vroeg en hebben eerst gekeken waar we ons moesten melden (kom ik zo nog op terug). Op die plek is vind je de neus van een vliegtuig waar je gewoon in mag en en kun je toffe foto’s maken in een vliegtuigmotor.

Verder kun je op Schiphol Plaza heerlijk shoppen, lekker eten en heel veel mensen kijken. Wij hebben eerst wat gedronken, hebben geshopt en hebben er gewoon lekker rondgeslenterd.

Praktische informatie

Parkeren en parkeerkaartje met korting kopen

We hebben geparkeerd op parkeerplaats P1 (maak een foto van de sectie waar je parkeert). Parkeren op P1 kost €1,- per 10 minuten met een maximum van €40,- per dag. Je kunt daar maximaal 48 uur parkeren. Vervolgens loopt je naar Planes@plaza. Daar meld je je aan voor de tour en laat je de tickets zien die je hebt gekocht. Volwassenen moeten zich legitimeren. Hier kun je ook een parkeerkaartje kopen voor €10,- Dat scheelt toch aanzienlijk in vergelijking met de originele prijs!

Naar Planes@plaza lopen

Planes@plaza is overigens makkelijk te vinden. Je loopt vanuit de P1 richting Schiphol Plaza (eigenlijk alsmaar rechtdoor). In de achterste rij met winkels vind je Planes@plaza. Daarachter zijn weer de aankomsthallen. Planes@plaza kun je overigens ook herkennen aan de vliegtuigmotor en de neus van een vliegtuig (waar ik net over vertelde).

Aanmelden en naar de bus lopen (de buggy kan mee)

Je moet je een half uur voor aanvang van de tour aangemeld hebben. Wij hebben daarna nog een klein rondje gelopen voor we ons verzamelden. Verzamelen doe je ook bij Planes@plaza. Vervolgens loop je achter de chauffeur aan en loop je naar buiten. Een eventuele buggy kan gewoon mee en wordt door de chauffeur in het ruim van de bus gezet. De chauffeur zet je na de tour weer af op dezelfde plek waarna je zelf kunt bepalen waar je heen wilt.

Parkeerkaartje met korting gebruiken bij het wegrijden

Parkeren Schiphol: bij Schiphol vind je uiteraard heel veel parkeergelegenheid.

Als je weer naar huis gaat steek je eerst het parkeerkaartje dat je hebt gekregen bij binnenkomst, in de automaat. Meteen daar achteraan steek je het kaartje erin dat je bij Planes@plaza hebt gekocht. De automaat herkent het kaartje en je krijgt weer een uitrijkaart terug. Het verschil is verrekend. Wij hadden anders €18,- moeten betalen in plaats van een tientje.

Conclusie

Wij hebben echt een paar leuke uren gehad. Je maakt het leuk met elkaar en wij vonden de tour oprecht leuk en leerzaam. De jongens hebben genoten en het klinkt cliché, maar dan doen wij dat ook. Wij kunnen de tour dan ook aanraden.

Het is jammer dat het panoramadak van Schiphol in onderhoud is, maar de chauffeur vertelde dat deze aan het einde van dit jaar weer open gaat. Anders hadden we daar zeker ook gaan kijken. Voor nu hebben we het overigens ook niet gemist.

Ik hoop dat jullie wat hebben gehad aan deze review. Fijne vakantie!

Tip: bekijk hier mijn 42 gratis en low budget uitjes voor het hele gezin waarbij de entreeprijs voor volwassenen niet hoger is dan €13,50. 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *