Home + Kinderfeestje zelf geven? Zo doe je dat!

Kinderfeestje zelf geven? Zo doe je dat!

Kinderfeestjes zijn de laatste jaren steeds meer een ding geworden. Waar vroeger een cakeje versieren en koekhappen nog voldoende was, is dat vandaag de dag wel even anders. Van pretparken tot kookworkshops in restaurants, alles wordt uit de kast getrokken voor een kinderfeestje. Dit levert een financieel plaatje wat niet iedereen zich kan veroorloven vandaag de dag. Naast het feit dat heel veel mensen dit liever gewoon niet wíllen betalen voor een feestje voor een paar kleuters. Sterker nog, in veel gevallen vinden kinderen een eenvoudig thuisfeestje in minstens zo leuk. Hoe je een leuk feestje geeft zonder er op leeg te lopen qua kosten? Lees snel verder.

Een thema

Een themafeestje voor kinderen is een garantie voor succes. Kies natuurlijk wel een thema wat leeft bij de kinderen. Van Frozen tot Juf Roos, binnen elke leeftijd en generatie zijn wel helden en thema’s te bedenken. Ook kun je aanhaken op de tijd van het jaar door bijvoorbeeld een griezelfeestje te geven en iedereen te vragen zijn leukste Halloween outfits aan te trekken. Kies wel altijd een thema wat aansluit bij de leeftijd van de kinderen, je wilt niet dat de kinderen na jouw griezelfeestje nog weken slecht slapen.

De aankleding

Wanneer je een thema hebt gekozen kan je alles gaan vormgeven binnen dit thema. Van de uitnodiging tot de aankleding. Kijk eens bijvoorbeeld op Partytrader voor leuke en voordelige accessoires en aankleding. Vervolgens kun je leuke spelletjes en activiteiten bedenken die hierop aansluiten. Van een griezelspeurtocht tot oer-Hollandse spelletjes, eigenlijk vinden kinderen de meest eenvoudige activiteiten het leukste. Wanneer jij ervoor zorgt dat het thema overal tot uiting komt, hoeven de kinderen geen moeite doen om in hun eigen belevingswereld te komen.

Geen vol schema

Dat je bij een kinderfeestje van begin tot eind alles moet volplannen met activiteiten, is vaak een misvatting. Kinderen vinden het vaak veel leuker om ook lekker de ruimte te krijgen om vrij te spelen. Zorg ervoor dat er leuke, nieuwe zaken zoals knutselspullen en schildersezels zijn binnen het thema, zodat kinderen zelf iets kunnen creëren. Het is ook altijd ontzettend leuk wanneer je binnen een thema toewerkt naar iets wat kinderen mee naar huis kunnen nemen. Of dat nu een zakje met zelfgemaakte koekjes is of een mooi knutselwerk; een aandenken is altijd een goed idee.

Kortom, leg de lat niet te hoog en houd het ook vooral simpel. Een thema aan een feestje geven is wel leuk. Dit zorgt ervoor dat de herinneringen bij de kinderen meer blijven hangen en dat jij een kader hebt waarbinnen je activiteiten kunt organiseren en aankleding kan verzorgen. Van een Disney feest tot een spannend griezelfeestje; kies het thema waar jouw kleine helemaal van gaat stralen!

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *