Home + Birthday Boys | Milans Super Mario traktatie!

Birthday Boys | Milans Super Mario traktatie!

Milan is volgende week jarig en zoals het een goede hysterische traktatiemoeder betaamt ben ik alweer een tijdje bezig met Milans traktatie 😉 Ik vind het heerlijk en vooral ook heel erg ontspannend om hiermee bezig te zijn. Het is weer eens wat anders dan typen en werken haha. Dit jaar wilde Milan een Super Mario traktatie. Ik ging aan de slag en hoewel ik heel blij ben met het eindresultaat, gaat het natuurlijk om Milan. Hij was superenthousiast en ik kan het jullie alvast laten zien.

Wéér een sleutelhanger

Ik vind het leuk om een klein cadeautje bij een traktatie te doen, maar dan wel eentje waar de kinderen ook echt wat aan hebben. Op de één of andere manier kom ik dan toch iedere keer uit op een sleutelhanger. Vorig jaar was het een Minecraft armbandje, maar dit jaar toch weer een sleutelhanger. Zeker nu de kinderen ouder worden en allemaal met de fiets naar school toe gaan. Ik speurde wat rond op Internet en vond op AliExpress heel leuke, pluchen sleutelhangers van de Mario paddenstoeltjes. Deze zijn te bestellen in allerlei kleurtjes. Voor een pakket van 10 sleutelhangers betaalde ik €8,52. (inclusief verzending met pakketpost). Dan krijg je verschillende kleuren. Per stuk zijn de paddenstoeltjes duurder en kosten ze ongeveer €1,30 per stuk. Ik bestelde deze al ruim voor de zomervakantie zodat ik kon zien hoe lang het duurde voor ze binnen waren. Dat duurde best lang. Sommigen kreeg ik pas na een maand binnen. Hoewel het lang duurde heb ik ze wel allemaal binnen gekregen. Mocht je ze leuk vinden en ook willen bestellen zou ik wel op tijd beginnen haha.

De kaartjes en zakjes

Toen alle sleutelhangers binnen waren deed ik ze in zakjes. In eerste instantie wilde ik ze in wenskaartenzakjes doen, maar dat paste niet. De paddenstoeltjes zijn namelijk vrij groot. Bij Wibra vond ik een alternatief: bij de bakspullen liggen foliezakjes (15 stuks voor €0,69). Deze zijn groter en daar passen de sleutelhangers wel in. Een handig alternatief!

Vervolgens wilde ik er een kaartje in doen om de link met Mario duidelijker te leggen. Ik had nog wat saldo openstaan op mijn account bij Kaartje2go en maakte daar zelf deze kaartjes mee. Ik vond online een plaatje van Super Mario Maker 2 en zette dat op dit kaartje. Aan de achterkant zette ik een paddenstoeltje en de tekst “Hoera, Milan 9 jaar!”.

De zoektocht naar een snoepje

In deze Super Mario traktatie wilde ik ook een bijpassend snoepje. Ik keek online of ik Mario snoep kon vinden, maar dat was schrikbarend duur. Dat viel al heel snel af dus. Als alternatief had ik in eerste instantie een snoepsleutel bedacht. Uiteindelijk vroeg ik advies bij de snoepwinkel en daar hadden ze doosjes met een snoeppizza. Mario en Luigi zijn Italiaans, de kleuren komen overeen en het is van tevoren klaar te zetten. Bij Jamin kosten deze doosjes €0,60. Dat vond ik nog best een beetje prijzig. Bij een andere snoepwinkel kostten ze €0,40. Dat scheelt toch een hoop geld als je dit voor 30 kinderen koopt. Het was nog aan de prijzige kant, maar het gemak won het even van de prijs.

Ook niet geheel onbelangrijk: deze snoepjes zijn glutenvrij!

De kaartjes kostten ons geen geld en zijn ook niet perse nodig. De zakjes hebben we altijd wel in huis, maar moest ik hiervoor wel in huis halen omdat ze op waren. Per traktatie waren wij ongeveer €1,29 kwijt. Niet heel goedkoop, maar dat hebben we niet zo gemerkt omdat we de sleutelhangers al veel eerder hadden besteld en dat ook gedoseerd hebben gedaan. De kosten zijn daardoor gespreid. Ook hebben wij nog maar één kind dat trakteert.

Je kunt er ook een alternatief op bedenken door alleen de sleutelhanger te bestellen en er inderdaad een snoepsleutel aan te hangen.

Alles staat dus klaar voor volgende week. Milan kan niet wachten. Wat vinden jullie van Milans Super Mario traktatie? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 Reacties

 1. 12 oktober 2019 / 07:13

  De traktatie is wel leuk geworden!
  Onze kinderen mogen niet trakteren op school. Ze trakteren wel bij de gastouder. Maar dit houd ik eenvoudig.

  • Henriet
   12 oktober 2019 / 07:29

   Weer super leuk! Hij boft met zo’n crea mama.
   Ik heb een zoontje die volgende maand 5 wordt.
   Dus ik moet ook aan de slag? kijken of het mij ook lukt?
   Ze willen het liefste gezonde traktatie op school.
   Maar dat vind ik nog al lastig.

 2. Stephanie
  12 oktober 2019 / 07:57

  Leuk zeg! Hier een Mario fan in huis, dus deze ga ik onthouden ? mijn zoon is volgende maand jarig en wilde dit keer spinnen als traktatie. Dus dan gaan we dat maar doen haha. Vind het ook leuk om ermee bezig te zijn, dus is geen straf.

 3. Vivian
  12 oktober 2019 / 08:20

  Bij ons op school mag niet getrakteerd worden om het feit dat ouders het steeds gekker en duurder maken en elkaar wilLenie overtreffen. Er zijn ook ouders die het niet kunnen betalen en het is dan niet fijn voor de desbetreffende kinderen. Ik ben wel blij met dat beleid op school. Ze maken er toch een leuke verjaardag van voor de kinderen. Door de kinderen iets speciaals te laten doen. Zoals laten kiezen wat ze met gymles gaan doen. Op scouting mogen ze wel trakteren. En daar houdt iedereen het eenvoudig. Bijvoorbeeld een zakje chips, een mini marsje of een lolly. Eerlijk gezegd vind ik jouw traktatie ook wel wat prijzig. Samen met het kinderfeestje heeft het toch aardig wat gekost.

 4. 12 oktober 2019 / 08:24

  Ik vind het een hele leuke traktatie geworden ! En fijn, nu klaar dat scheelt een hoop traktatie stress. 😉