Home + Alle ingrediënten voor een perfecte kerstvakantie!

Alle ingrediënten voor een perfecte kerstvakantie!

Ja, de kerstvakantie is nu echt begonnen! Twee weken lang gezelligheid en leuke dingen doen. Toch? Vaak is dat zo, maar brengt deze vakantie ook de nodige stress met zich mee. Want wat zetten we op tafel? Last minute boodschappen doen en dan proberen dat ene nog te krijgen in de supermarkt waar dan ook nog blijkt dat je lang niet de enige bent.

Of wat dacht je van de kinderen? Die zijn moe van alle prikkels van afgelopen week, moeten echt bijkomen en als ze weer een beetje uitgeslapen zijn kun jij een uitje plannen. Klinkt leuk, maar iedereen in het gezin wil wat anders. Ja, hoe ga je dat dan weer doen?

Oh ja, ik heb ook nog een tip voor je waardoor jij het hele jaar 2016 geen geldgebrek zult hebben!

Kortom, die kerstvakantie kan dus best stressvol worden en dat is toch jammer in de gezelligste tijd van het jaar. Daarom help ik je een handje en deel ik mijn tips aan de hand van mijn blogjes waardoor jij de perfecte kerstvakantie tegemoet gaat. En dat slaapt een stuk rustiger 😉

Het perfecte kerstcadeau
Wat geef je nu aan dat ene familielid? Je wilt toch een beetje origineel voor de dag komen. Doe daarom mee met mijn winactie om een 3D print te winnen. Dat kan een print zijn van diegene zelf of een andere dierbare zoals een kind. Dat is pas origineel!

Besparen op de boodschappen
December is al duur genoeg en eigenlijk geldt dat voor het hele jaar. Toen wij het financieel lastig hadden bedacht ik een trucje om te besparen op de boodschappen en nee, dan heb ik het niet over alle folder uitpluizen en daarvoor de hele stad door crossen, want dat is helemaal niet nodig. Dit trucje kun je namelijk toepassen in iedere supermarkt en is zo leuk dat het uiteindelijk ook een sport wordt om iedere keer goedkoper uit te komen.

Een uitje voor het hele gezin!
Een uitje vinden dat het hele gezin kan waarderen? Met dit warme weer is er genoeg te doen, maar je wilt toch ook wel een beetje een winters sfeertje? Ik schreef pas over De Scheg in Deventer en kreeg daar erg leuke reacties op. Gemist? Je leest alles over De Scheg hier.

Verder kan ik het Nationaal Militair Museum in Soest aanraden, wat was dat gaaf! Wij zijn er vorig jaar op tweede kerstdag geweest en het was top en qua drukte prima te doen. Ook de omgeving is trouwens erg mooi om te wandelen.

Verder hebben wij het afgelopen jaar veel leuke dingen gedaan. Alle reviews en ideeën lees je hier.

Op nieuwjaarsdag zuurkool met spek is het hele jaar geen geldgebrek…
Ja, je leest het goed; ‘Eet je op nieuwjaarsdag zuurkool met spek, dan heb je het hele jaar geen geldgebrek’. Dit is bij ons sinds een aantal jaren traditie en het werkt hoor! Je leest er hier alles over. Even snel in huis halen dus!

Cadeautjes kopen
Dat blijft toch best wel een ding, want wanneer koop je nu cadeautjes? Mijn tip: er is vast wel ergens in de buurt candlelight shopping! Kinderen met papa op de ijsbaan zetten en jij kan even shoppen. Heeft iedereen een leuke avond 😉 Daarna nog even ergens een chocomelk drinken en jij bent er helemaal klaar voor!

Dit waren mijn tips, fijne kerstvakantie!

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. 21 december 2015 / 20:15

    Leuke uitstapjes! De schaatsbaan gaan wij denk ik ook nog wel even bezoeken.
    haha de 3d beeldjes vind ik toch nog wel een beetje…apart hoor 🙂

    En nu je bespaartips eens lezen 🙂