Home + Op nieuwjaarsdag zuurkool + spek = het hele jaar geen geldgebrek!

Op nieuwjaarsdag zuurkool + spek = het hele jaar geen geldgebrek!

Op deze laatste dag van het jaar deel ik een gouden tip met je. Het zit namelijk zo: eet je op nieuwjaarsdag zuurkool met spek, dan heb je het hele jaar geen geldgebrek! Ik ben een tikkeltje bijgelovig. Wel nuchter, maar ik tart het lot niet. Zo loop ik echt niet onder een ladder door, ga ik nooit om 21.15 uur naar bed (ook niet als ik heel moe ben), want dan is de dag erna niet goed en zo heb ik nog wat van die gekke dingetjes die heel veel mensen wel zullen herkennen.

Een aantal jaar geleden kwam daar een dingetje bij, iets met zuurkool en spek dus…

Tony Eijk (de pianist) vertelde op televisie dat hij met zijn gezin op 1 januari steevast zuurkool met spek eet. Hij vertelde over het gezegde en mijn aandacht had hij. Het was namelijk in mijn crisistijd en ik greep werkelijk alles aan. Mijn moeder zag het ook en zou het onthouden. Zo geschiedde, want sinds een aantal jaar kookt mijn moeder dus steevast op 1 januari zuurkool met spek!

Buiten dat het heel erg lekker is en ik zelf niet hoef te koken (niet mijn hobby) is het een leuke traditie waar ik dus echt niet meer van afwijk! Het is gezellig, maar ik tart het lot niet door iets anders te eten. Tony Eijk doet het namelijk ook niet voor niets en ik moet zeggen dat ik het de afgelopen jaren wel beter heb dan in het zuurkool-loze tijdperk.

Uitproberen? Je kan vandaag nog naar de supermarkt, want baat het niet, dan schaadt het niet! Om er nog maar even een cliché tegenaan te gooien 😉

Eet smakelijk!

zuurkool met spek, hele jaar geen geldgebrek, mamablogger, Marisca, kenter
P.s. als je meedoet, laat het dan even weten in de comments hieronder. Dan kijken we volgend jaar rond deze tijd of het heeft geholpen.

Liefs, Marisca

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 Reacties

  • Marijke
   4 januari 2016 / 13:16

   Ook ik zag het van Tony Eyk. En heb het al 3 jaar achter elkaar gedaan, en de eerste 2 jaar dacht ja het helpt echt! maar een aantal in onze familie hield niet van zuurkool dus die aten zich zat in de speklappen, Ik durfde er eigenlijk niet mee te stoppen, dus heb dit jaar hutspot en boerenkool met spek geprobeerd. En nu maar afwachten, Ze hebben er in ieder geval van gesmuld!.

  • 1 januari 2018 / 14:43

   Leuk om te lezen. Mijn schoonfamilie doet dit al jaren en ik weet sindsdien niet beter. Maar ik lust helaas geen spek. Dus wij hebben zelf erbij bedacht, zuurkool met spek en een toetje van de Mac dan heb je het hele jaar geen geldgebrek.

 1. 31 december 2014 / 08:12

  Klinkt als een goed en haalbaar plan. Baat het niet, schaadt het ook niet.

  • 31 december 2014 / 08:15

   Goedemorgen Linda,

   Dank voor je reactie! Inderdaad, zo denk ik er ook over 😉

 2. 31 december 2014 / 12:56

  Die niet om 21.15 uur naar bed kende ik nog niet 😛 Alvast een fijne jaarwisseling!

  • 31 december 2014 / 20:33

   Haha Sylvia, paar keer gedaan, was de dag erna geen succes 😉 Jij ook een fijne jaarwisseling!

 3. Joke
  30 december 2015 / 18:53

  Laat ik nou toevallig net zuurkool gehaald hebben dus ga het maar eens uit proberen. Kwaad kan het noet dus wie weet wat het jaar nog vooe me in petto heeft.
  Bedank Maris voor de Tip xx

 4. Timona
  31 december 2015 / 09:44

  Ik doe het idd ook sinds 2009 na het zien van dat stuk van Tony rijk. En ik weiger nog op nieuwjaarsdag nog iets anders te eten! Het werkt echt! En nee je word niet rijk!!! Maar een gevulde knip altijd is wel lekker. ?

 5. Mariyet
  31 december 2015 / 11:34

  En als ik het dan vandaag al eet, win ik dan de oudejaarsloterij vanavond? Dat lijkt me nog leuker eigenlijk.

 6. penders
  31 december 2015 / 12:09

  Hoi hoi
  Ja mijn zus vertelde mij over de gezegde van de eet 1 Jan zuurkool met spek een paar jaar geleden En We Zijn Dat Gaan Doen En Ik Moet Zeggen Dat Het Werkt We Hebben Het Nog Niet Breed Maar Ook Geen Gebrek En Daar Gaat Het Om
  Dus voor alle mensen die dit lezen probeer het gewoon want baat het niet het schaad ook zeker niet
  Veel succes

 7. Barbara
  31 december 2015 / 14:12

  Wij eten ook al een aantal jaren zuurkool met spek (en worst) op nieuwjaarsdag. Is lekker, je hoeft niet na te denken over het eten, lekker eenvoudig na al die zware feestmaaltijden en baad het niet dan schaadt het niet.

 8. Ineke Oosterbaan
  1 januari 2016 / 18:43

  Wij doen het vanavond voor het eerst, ben heel benieuwd!

 9. Cindy
  1 december 2018 / 11:39

  Ik doe dit nu voor de 3e jaar. En moet zeggen dat sinds ik zuurkool maak op 1 jan, dat ik toch aardige jaren met onverwachte geldschieters heb meegemaakt. Kreeg zomaar een groot bedrag voor een andere auto, ik kreeg een groot bedrag van een schadevergoeding, nieuwe meubels en ga zo maar door! Dus JA!!! 1 jan weer een grote pan heerlijke zuurkool met spek, en dan maar weer hopen op een heel jaar zonder geldgebrek!

 10. Met Oom
  31 december 2023 / 01:53

  Leuke traditie,
  Doe het hier ook al sinds de ontboezeming van Tony Eyk