Home + Doen!| Leuke bespaartip op je boodschappen!

Doen!| Leuke bespaartip op je boodschappen!

Ik loop de laatste tijd over van inspiratie om te bloggen en er komt binnenkort nóg meer leuks aan, ook kidsfashion, maar deze tip wilde ik echt met je delen zo vlak voor het weekend (lees, hét boodschappen moment van de week), want dit is een creatieve, zelf bedachte manier om goedkoper boodschappen te doen in je eigen supermarkt. En we houden natuurlijk graag wat geld over voor een lekkere koffie of, als je het opspaart, die leuke schoenen 😉 Of je nu moet bezuinigen of niet…

In mijn crisistijd moesten we natuurlijk wel gewoon eten, en uiteraard ook gezond eten. En ik heb het eens met elkaar vergeleken, maar de AH is niet per definitie goedkoper dan bijvoorbeeld de Lidl. Het ligt eraan wat je koopt en van welk merk. Daarnaast heb ik bij Lidl juist weer de neiging om meer te kopen, maar dat is weer wat anders.

Ik heb per maand een vast budget voor de boodschappen, dat is altijd zo geweest, maar in die tijd wilde ik daar het liefst nog onder zitten, maar om nu met een rekenmachine door de supermarkt te gaan, was mij toch echt een brug te ver. Daarom ging ik thuis met de rekenmachine aan de slag. Ik maakte een eerlijke boodschappenlijst, dus je schrijft er alles op wat je nodig hebt. Juist geen dingen weglaten! Dit lijkt in eerste instantie goedkoper, maar uiteindelijk heb je het toch nodig en moet je het alsnog gaan halen. Vervolgens schrijf je achter ieder product wat jij denkt dat het kost. Dit mag ook wat globaal zijn, maar het maakt je meteen al bewust van de prijzen.

Als je klaar bent met je lijstje tel je al deze bedragen bij elkaar op. Dit is dan het bedrag dat je maximaal uit mag geven aan boodschappen. En als je contant geld meeneemt weet je dat je dat bedrag nodig hebt en niet meer.

Dan komt de truc: je gaat boodschappen doen en kijkt per product welk bedrag jij op het lijstje hebt staan, jij gaat opzoek naar een goedkoper alternatief. Dat kan een huismerk zijn of een aanbieding, maar misschien is het product zelf wel goedkoper dan jij dacht. Doe dit vervolgens bij ieder product en je zult zien dat je vaak echt euro’s goedkoper uit bent!

En voor de critici onder ons, het kan ook zijn dat je een product goedkoper hebt geschat dan het daadwerkelijk is, maar dan is het de sport om dat weer te compenseren met de anderen.

Ik heb dit een aantal maanden gedaan en het werkt echt. Ik kan nu voor drie personen weekboodschappen halen voor zo’n €55 (met een zoontje van 4 dus dit bedrag gaat zeker nog wel omhoog) dit is inclusief vlees, wasmiddel (van Robijn, dat dan weer wel) en ook wel andere A-merken. Dus het kan écht wel!

Ben benieuwd wat je van deze tip vindt en of het voor jou heeft gewerkt, succes!

Besparen op boodschappen marisca kenter

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 Reacties

 1. addie van stijn
  2 oktober 2014 / 08:16

  Goede tip

 2. 24 november 2014 / 15:44

  Leuk dat je dit deelt. Ik heb zelf eens alle basis items die ik wekelijks gebruik vergeleken en ontdekte dat ik bij de lidl en ah het goedkoopste uit ben. Het ligt er net aan waar je prioriteiten liggen en of je een merk als voorkeur hebt.

  • 24 november 2014 / 17:13

   Hoi, dank voor je reactie! Is ook zo hoor, het is ook een kwestie van kijken naar wat je echt nodig hebt en inderdaad waar je prioriteiten liggen.

 3. 24 november 2014 / 18:40

  haha grappig dit doe ik ook al me hele leven! Heel handig indd leuk dat anderen zelf ook zoiets doen als ik al deed! Heel slim!

  • 25 november 2014 / 08:29

   Hoi Chantal, wat grappig! Ik doe dit nu ook al een aantal jaar en het werkt als een trein, dus ik dacht, laat ik het idee nu maar eens delen 🙂 Leuk dat jij dat ook doet!

 4. 15 september 2015 / 17:04

  Zo doe ik het ook altijd! En alhoewel we de meeste boodschappen van de AH hebben, kan ik op hun website goed zien hoe duur welk product is en of er goedkopere varianten zijn.

 5. 21 december 2015 / 20:20

  Grappige tip! Ik moet eerlijk zeggen dat ik eigenlijk nooit vooraf goed kijk naar de boodschappen en wij zijn ook nog eens van die types die ongeveer iedere dag boodschappen doen haha. Alleen voor duurdere producten zoals wasmiddel kijk ik naar de aanbiedingen.

  Ik vraag me wel af, als je inderdaad naar 1 winkel gaat met deze lijst zoals je hem maakt, en dus niet vooraf folders door kijkt, of je dan niet nog goedkoper uit kan zijn door vooraf folders door te kijken op zoek naar aanbiedingen voor de producten die je nodig hebt. Maar goed, dan wordt het ook wel een tijdrovend verhaal 🙂

 6. annette
  24 augustus 2016 / 11:31

  Bedankt voor de tip. Zal het eens gaan proberen. Zlelf ben ik ook wel van de aanbiedingen. Voorheen de 1 euro aanbiedingen wasverzachtr bij de c1000 bv. Sloeg dan gelijk 10 flessen in. Vorige week papiere zakdoekjes 1+1gratis. Ik heb voldoende om de wknter door te komen. En ja als ik vlees ofzo moet kopen pak ik altijd het goedkoopste pakje. Die paar gram minder merkt niemand. Maar jou tip ga ik zeker een ker proberen ik heb nl geen idee wat alles kost, koop gewoon altjjd al het goedkoopste