Home + Review: Nationaal Militair Museum (NMM) Soest

Review: Nationaal Militair Museum (NMM) Soest

Tweede kerstdag, het was mooi weer en we hadden een hele dag voor ons. Wat zouden we gaan doen? Eigenlijk kwam ik al snel uit op het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soest. Ik had er laatst al iets over gelezen en de reacties daarop waren ook erg positief. Dus even op de site gekeken en de beslissing was toen al snel gemaakt, wat zag het er mooi uit! Ook de  entree is niet duur (€9,75 voor volwassenen, kinderen 4 t/m 12 jaar €4,75 en kinderen tot 4 jaar gratis) Daarnaast is parkeren gratis.

Eigenlijk was ik al fan voordat we gingen 😉

Opa en oma gingen ook gezellig mee dus voor M was het feest al compleet voordat we er goed en wel waren. We waren redelijk vroeg dus konden de auto lekker dichtbij parkeren. De omgeving is mooi en het gebouw indrukwekkend. Toch denk je als je als je daarheen gaat dat je voornamelijk voertuigen gaat bekijken, ook gaaf, maar  niets is minder waar! Echt alles is daar een belevenis. Niet alleen voor ons maar dus ook voor onze vierjarige M.

Verschillende ruimtes waar je niet alleen de mooiste stukken kunt bekijken, maar waar je ook zittend in een soort koepel een film kunt bekijken waar het voelt alsof je er middenin zit. Ook de verhalen van oud-militairen zijn indrukwekkend. En wat dacht je van de schatkamer en de X-plore ruimte waar de kinderen ook in een echte tank kunnen zitten?

We hebben er een paar uur rondgelopen en waren echt onder de indruk. Van de verhalen, de mooie stukken en de prachtige oude voertuigen. Het was leerzaam voor zowel M als voor ons. Tussendoor nog even lekker gegeten in het restaurant en na afloop nog om het museum heen gewandeld. Daar is namelijk een speeltuin, nog meer vliegtuigen, een hangaar en zelfs een stuk Berlijnse Muur!

Eigenlijk ben ik nu nog meer fan en kan ik dit museum echt aanbevelen voor de kerstvakantie, want ja, ook met kinderen is dit museum leuk!

Oja, nog een leuke tip; heeft je kind een een kledingstuk met een camouflage print? Laat hem/haar deze dan dragen. M had zijn sweatpants van Vingino aan hij voelde zich ook een echte soldaat!

Hieronder een paar leuke foto’s van deze dag!

NMM, Soest, museum, review, Marisca, Kenter

Net aangekomen! Prachtige dag en voor ons ligt een prachtig gebouw

NMM, Soest, museum, militair, review, Marisca, Kenter

Mooi plaatje 😉

NMM, Soest, mamablogger, Marisca, Kenter, tank, review

Ook buiten is van alles te zien en te beleven

NMM, Soest, review, Museum, Soest

Zo’n klein mannetje naast zo’n grote tank!

NMM, Soest, review, museum,

M checkt even waar we heen moeten 😉

 

Liefs, Marisca

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties