Home + Achter de Schermen | Filmen met EditieNL en een interview met Nu.nl

Achter de Schermen | Filmen met EditieNL en een interview met Nu.nl

Als iemand mij vraagt wat nu precies zo leuk is aan bloggen, dan geef ik altijd het volgende antwoord: ‘Dat je op maandag nog niet weet wat je op vrijdag allemaal hebt meegemaakt’. Iedere dag is een kleine verrassing. je weet niet wat aantreft in je mailbox. Een superleuke samenwerking of een te gek persreisje samen met je gezin. En natuurlijk is dat niet iedere dag zo, helemaal niet zelfs. Dat hoeft ook helemaal niet, maar we hebben inmiddels al heel wat leuks mee mogen maken dankzij Mamablogger. Het zit hem misschien ook wel in de wetenschap dat dat kan gebeuren. Zo ook afgelopen week. Ik werd gebeld door EditieNL met de vraag of ze ons mochten interviewen over gratis en low budget uitjes. Ook verscheen op dezelfde dag een interview dat ik eerder al had gegeven aan Nu.nl, ook weer over gratis en low budget uitjes. Hoe dit allemaal in zijn werk gaat lees je in dit kijkje achter de schermen.

Interview met Nu.nl

Een dag voor onze vakantie werd ik gemaild en later gebeld door Nu.nl. Zij waren bezig met een artikel over gratis en low budget uitjes en vroegen of ik mee wilde werken aan dat artikel. Iedere zomer is dit onderwerp weer een hot topic. Bijzonder dat ze me bijna ieder jaar weer weten te vinden hierover. Dit heb ik simpelweg te danken aan Google. De eerste lijst met 42 gratis en low budget uitjes scoorde onverwacht enorm goed en is nog steeds één van de best gelezen artikelen per jaar. Omdat die het zo goed deed is deze goed vindbaar in Google. Redacteuren gaan Googelen en zien dus al snel die lijst. Als ze dan een kijkje nemen op Mamablogger zien ze dat ik later nog drie lijsten heb gemaakt en alles heb gebundeld in een gratis e-book. Al doen die het minder goed in Google ?, ik heb er wel veel over geschreven en nog steeds schrijf ik graag over budget gerelateerde onderwerpen. Ik heb het dus aan Google te danken dat ik hier weleens voor wordt benaderd in de zomermaanden.

Het interview met Nu.nl vond telefonisch plaats (zoiets duurt ongeveer tien minuten, hooguit een kwartiertje) en al snel kreeg ik de definitieve tekst ter goedkeuring. Die kon ik nog voor onze vakantie goedkeuren en ik wist dat deze rond 12 augustus online zou komen. De precieze datum was niet bekend, maar we moesten het even in de gaten houden. Uiteindelijk kwam het artikel op 12 augustus online mét link naar mijn blog. Daar hoop je altijd op, maar het is geen gegeven dat ze dat daadwerkelijk doen. Je moet wat dat betreft een beetje geluk hebben.

 

Ik had dus geluk en dat was meteen te merken in de bezoekersaantallen ondanks de vakantie. Hier ben ik natuurlijk heel erg blij mee. Je kunt het hele artikel van Nu.nl hier lezen.

Interview en opnames met EditieNL

Afgelopen woensdag was ik in de stad om mijn nagels te laten doen. Heerlijk vind ik dat altijd. Toen ik bijna klaar was ging mijn telefoon. Een nummer dat ik niet kende en ik was bezig, maar degene die mijn nagels altijd doet zei “neem maar gerust op hoor”. Ik hou nooit zo van onbekende nummers, maar ik nam toch op. Gelukkig maar, want het bleek de redactie van EditieNL te zijn die ook bezig waren met een item over gratis en low budget uitjes. De vraag was of wij mee wilden werken aan een item. Zo ja, dan was de vraag of we de dag erna het item op konden nemen in Gouda. Het liefst bij een gratis of low budget uitje. De redactie had het eerst over de kinderboerderij, maar dat is voor onze oudste geen leuk uitje mee dus dat vond ik niet zo passend. Ik vertelde dat er op donderdag altijd een kaasmarkt is (gedurende de zomermaanden) en vroeg of dat misschien een leuk idee was. Dat gingen ze overleggen. In de middag zou ik horen of het überhaupt door zou gaan (dat weet je nooit zeker tot het is bevestigd) en waar en hoe laat we dan op zouden nemen.

In de middag kreeg ik het telefoontje dat het doorging en dat ze de kaasmarkt eigenlijk wel heel leuk vonden. De kinderboerderij ligt immers ook wel voor de hand. We spraken om 9.30 uur af bij de trappen van het stadhuis. Gelukkig kon dat, want ik had om 11.00 uur aan de andere kant van Gouda een andere afspraak. Dit sloot precies op elkaar aan. En het was natuurlijk wel fijn dat we nog vakantie hadden, anders gaat mijn werk toch echt voor.

Wachten bij het stadhuis, want we waren natuurlijk veel te vroeg… 

Om 9.30 uur waren de verslaggever en cameraman er en gingen we meteen aan de slag. Ik had thuis al het één en ander voorbereid, dat voelt toch altijd wat fijner. Verder praat ik wel haha. We liepen naar de andere kant van het stadhuis (de bordeskant) waar de kaasmarkt altijd wordt gehouden. De jongens kregen de opdracht om kazen te zoeken en ik werd ondertussen geïnterviewd. Vervolgens werden er nog wat sfeerbeelden geschoten en toen zat het er eigenlijk alweer op.

Pat en mijn ouders keken vanaf een afstandje toe en maakten ook nog wat foto’s. Toen wij klaar waren zijn we nog even meegelopen met mijn ouders (die wonen in de binnenstad, handig!) om wat te drinken. Daarna stapte ik in de auto naar mijn volgende afspraak. Het gaat allemaal supersnel.

Afgelopen zaterdag (13 augustus) werd het item uitgezonden op RTL en stonden er ook berichten op de website van het RTL Nieuws en Instagram. Superleuk!

Zo zie je maar: op maandag weet je niet wat je op vrijdag meegemaakt kunt hebben. Het was een leuke week en een compliment hiervoor gevraagd te worden. Dit hebben we ook weer meegemaakt.

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Deel op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *