Home + 10 dingen die ik perse wil doen voor ik ’s morgens de deur uit ga

10 dingen die ik perse wil doen voor ik ’s morgens de deur uit ga

De ochtendspits went misschien wel nooit voor ouders. Ik ben inmiddels aardig geroutineerd met een 8-jarige zoon, maar ik kan je vertellen dat ik nooit zal wennen aan het feit dat ik iedere dag om 5.30 uur “aan sta”. Ik ben een echt ochtendmens, maar ook ik wil rustig opstarten. Met een 8-jarige kletskous en een 1-jarige dreumes die iedere ochtend om 5.30 uur geen moeite hebben met opstaan wordt dat hem niet. Maar ach, dat geeft ook niet. Het geeft mij de tijd om ’s morgens vroeg al een hoop werk te doen. Er zijn namelijk best wat dingen die ik gedaan wil hebben voor ik de deur uit ga om de jongens weg te brengen en naar mijn werk te gaan. Ik ben benieuwd of jullie dit herkennen.

#1 | De bedden opmaken

Een van de eerste dingen die ik ’s morgens doe is de bedden opmaken. Ik ga de deur echt niet uit als deze niet zijn opgemaakt. Ik maak ze heel strak op, schudt de kussens op, spray ze in met ‘pillow spray’ en gooi de ramen open. Heerlijk die frisse lucht! Je zult bij mij nooit onopgemaakte bedden vinden.

#2 | De blog van die dag delen op social media

Iedere ochtend deel ik handmatig de blog (of twee of drie) van die dag op mijn social media kanalen en verschillende Facebookgroepen. Dat is een standaard rondje dat ik iedere dag doe. Ik doe het graag handmatig zodat ik een beetje op de actualiteit in kan spelen en ik probeer altijd een leuke tekst te bedenken. Ik vind dat toch persoonlijker en wil dat mijn volgers weten dat ik ook echt moeite voor ze doe.

#3 | Tafels opruimen

De blog delen doe ik tijdens en na het ontbijt. Als dat klaar is, ruim ik de tafels op. Even alles netjes zetten, een doekje er overheen etc. Alles moet echt strak en netjes zijn, anders ga ik echt de deur niet uit haha.

#4 | De vaat en het aanrecht schoonmaken

Wij hebben helaas geen vaatwasser (sowieso niet zo’n heel praktische keuken) dus ik doe ’s morgens de vaat altijd met de hand. Ik laat echt niets staan en droog uiteraard ook alles af. Vervolgens ruim ik alles op en maak ik het aanrecht helemaal schoon. Oh ja, wat ik ook doe is de gootsteen even schoonmaken. Die ik wil altijd glanzend hebben. Ik ben heel erg, ik weet het 😉

#5 | Alle tassen inpakken en zeker weten dat we niets zijn vergeten

Als in de keuken alles netjes is pakken we de tassen in. Een tasje voor Floris voor bij opa en oma, Milans tas voor school en mijn tas voor naar mijn werk. Alles wordt zorgvuldig ingepakt om lekkende bekers te voorkomen en we checken nog even of we echt niets zijn vergeten. Ik ben overigens nooit een tas of een beker vergeten mee te nemen naar school. Wel vergat ik regelmatig iets in te pakken voor mijn werk.

#6 | Uitgebreid de haren doen van de jongens

De haren van de jongens moeten netjes gedaan zijn anders gaan we de deur niet uit. Ik ben niet zo van de stekeltjes, maar heb inmiddels een eigen soort kapsel gemaakt dat ik iedere ochtend bij Milan maak. Flink wat gel erin en dan blijft het in ieder geval de eerste paar uur zitten. Bij Floris kam ik het en doe ik er een klein beetje haarlotion in. Hij begint nu wat slag in zijn haar te krijgen, zo leuk!

#7 | Kussentjes van de bank goed leggen

Als wij helemaal klaar zijn doe ik nog een rondje door de woonkamer. Ik leg de kussens van de bank bijvoorbeeld altijd goed. Klinkt misschien dwangmatig 😉 maar ook dat moet netjes zijn.

#8 | Speelgoed opruimen

Daarna ruimen we met elkaar het speelgoed op. Floris heeft de ijscokar van VTech en de bolletjes ijs en hoorntjes liggen overal. Om te voorkomen dat we ze kwijtraken of het stuk gaat, ruimen we het altijd netjes op. Dat geldt ook voor ander speelgoed.

#9 | Stekkerdozen uitzetten

Daarna trekken we de jassen aan, gaat Floris in de buggy en doe ik de lampen uit. Ook zitten er misschien nog wat opladers in het stopcontact. Ik doe deze stekkerdozen uit om te voorkomen dat ze te warm worden. Ik zal overigens ook nooit de droger aan laten staan als ik wegga.

#10 | Checken of ik mijn telefoon bij mij heb

Als we dan helemaal klaar zijn en op het punt staan om weg te gaan, check ik nog één ding en dat is of ik mijn telefoon bij mij heb. Ik ga echt niet weg zonder mijn telefoon!

Als we de deur uitgaan kijk ik nog één keer achterom of alles echt netjes is en dan trek ik de deur achter ons dicht. De dag kan hierna echt beginnen!

Herkennen jullie deze punten of juist helemaal niet? Ga jij, net als ik, met een fijn gevoel weg als je weet dat alles netjes is en je ’s avonds thuis komt in een net en opgeruimd huis? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Loret Tabor-Lemmens
    23 november 2018 / 19:21

    Fantastische blog, veel informatie die erg bruikbaar is.
    Plezier om te lezen.