Home + Van altijd gehaast zijn, naar een veel relaxter leven. Zo deed ik dat!

Van altijd gehaast zijn, naar een veel relaxter leven. Zo deed ik dat!

In januari van dit jaar moest ik weer beginnen met werken na mijn verlof en daarna had ik twee maanden het gevoel compleet geleefd te worden. Ik werkte 20 uur en voornamelijk halve dagen. We hadden er een pasgeboren baby bij en het leven van Milan ging ondertussen ook door. Net als Mamablogger overigens. Ik had het gevoel constant achter de feiten te lopen. Ik dacht dat ik nergens écht aandacht voor had. Ik werkte parttime, maar voor mijn gevoel werkte ik toen veel harder dan nu terwijl ik inmiddels 32 uur per week werk in plaats van 20. Het leven werd relaxter, maar niet alleen door het werk. Zal ik vertellen hoe ik dat deed?

Meer werken = relaxter leven?

Mijn uren werden bijna verdubbeld (van 20 uur per week naar 32 uur), maar ik kreeg er veel meer rust voor terug. Ik weet dat dit heel gek klinkt en dat veel moeders mij voor gek zullen verklaren, maar de halve dagen waren veel onrustiger dan de hele dagen die ik nu werk. Als ik na een halve dag werken naar huis ging, ging ik nooit relaxt naar huis. Het werk was nog niet af en dat voelde niet goed. Toch kon ik daar niets aan doen, want ik moest Floris ophalen bij opa en oma om daarna Milan weer op te halen van school. Daarna was het tijd voor boodschappen, speelafspraakjes, visite, koken, wasjes draaien etc. En dan allemaal in een paar uurtjes. Doordat de kinderen nu 2 dagen bij opa en oma zijn en Pat 2 dagen thuis is, is er gewoon veel meer rust. Het klinkt dus gek, maar het kan wel.

10 tips om efficiënter te werken_mamablogger_werken_carriere_werkende moeder_

Het maakt niet uit wat je meemaakt, het maakt uit hoe je ermee omgaat

Deze quote hoorde ik eind vorig jaar bij een lezing van Annic en Elise van Wonderen. Die heb ik het hele jaar in mijn hoofd gehad. Het klopt namelijk precies. Je kunt bij de pakken neer gaan zitten bij tegenslagen, maar dat gaat je niet helpen. In plaats daarvan kun je ook je schouders eronder zetten en er het beste van proberen te maken. En weet je? 9 van de 10 keer lukt het ook!

Vrije tijd kopen

Ik schreef er laatst al een artikel over, maar we kopen steeds vaker vrije tijd. Maud die op komt passen en de boodschappen die thuis worden bezorgd. Het lijkt niet veel, maar het scheelt zo ontzettend veel! We stellen eigenlijk prioriteiten en kiezen er nu voor om lekker te genieten van het leven. Het is immers maar zo kort.

Kies voor dingen die je energie geven

Ook hier schreef ik laatst een artikel over. Wat kost mij energie en waar krijg ik energie van? In mijn hoofd wist ik dit al jaren, maar als je het zo naast elkaar ziet staan weet je dat je moet kiezen voor de dingen waar je energie van krijgt. Natuurlijk kan dat niet altijd, want het echte leven gaat ook gewoon door, maar als het even kan moet je alles wat energie kost lekker laten gaan. Of dat nu personen zijn of iets anders, als je het kan veranderen, probeer dat dan ook.

Falen bestaat niet

Ik heb eigenlijk best last gehad van faalangst. Ik wilde mijzelf constant tegenover alles en iedere bewijzen. Heel vermoeiend. Ik ben er inmiddels achter dat wat ik ook doe of zeg, het is toch nooit goed. Het maakt mij niet meer zoveel uit wat een ander zegt of vindt, als iedereen met wie ik de voordeur deel happy is, ben ik het ook. Als mijn ouders maar trots zijn is het goed. Ik heb op eigen kracht een goede baan gekregen en ben op eigen kracht een succesvolle blog begonnen. Er zijn maar een paar mensen die zeggen dat ik het goed doe en voor degenen die het jammer vinden dat ik het goed doe… Tja, jammer dan. Het duurde heel lang voor ik er zo over dacht, maar nu ik echt prioriteiten heb moeten stellen vind ik het tijdverspilling om mij hier druk om te maken. Weet je, falen bestaat niet. Dan heb je het geprobeerd. Ook dat geeft inzichten.

Genieten!

Het allerbelangrijkste? Genieten! Trek eropuit en doe leuke dingen samen. Maak mooie herinneringen en geniet van de kleine dingen. Geniet van de zon, de herfstbladeren, de feestdagen en alle mooie dingen die op je pad komen. Het mag!

Ik ben nog steeds een perfectionist en dat zal ook niet veranderen, maar alle beetjes helpen. Er is nu veel meer structuur, rust en we genieten veel meer, want ik vind nu pas dat het mag. Op naar een mooi en relaxt 2019!

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Ciska
    18 november 2018 / 10:18

    Ja dit moet ik ook maar eens proberen