Home + Ben jij nog gelukkig met je baan?

Ben jij nog gelukkig met je baan?

Als je rond je 17e van de middelbare school komt, dan moet je kiezen wat je wilt worden als je groot bent. Sommige mensen hebben daar als kind al vastomlijnde plannen voor. Maar er zijn er ook genoeg die helemaal nog niet weten wat ze later met hun leven willen. Onder druk van het moeten maken van een keuze wordt er soms een opleiding gestart die achteraf gezien niet de juiste keuze blijkt te zijn. Soms is iemand zo dapper om dat toe te geven en al tijdens de opleiding te kiezen voor een carrièreswitch naar iets heel anders, alle negatieve opmerkingen over weggegooid studiegeld ten spijt. Maar het kan ook dat je er pas jaren later achter komt dat jouw roeping heel ergens anders ligt.

Benut je talenten

Eigenlijk zouden we het anno de 21e eeuw niet meer over dit onderwerp moeten hebben. Maar het is nog altijd zo dat talenten van meisjes worden onderschat. Vrouwen hebben nog altijd minder vaak een leidinggevende of andere hogere functie. Veel mannen vinden nog steeds dat ze het prima doen als telefoniste of assistent op de financiële administratie. Maar de kans is groot dat jij veel meer talent hebt dan voor een baan op middelbaar niveau waar niet echt specifieke vaardigheden vereist zijn. Het is dan ook zeker niet gek als je na je 30e besluit om iets heel anders te gaan doen. Misschien moet je omgeving er even aan wennen als je ze vertelt dat je tegenwoordig clinical research associate bent.

Je kunt meer dan je misschien denkt

Vandaag de dag moet je werken tot minstens 67 jaar. Wellicht wordt de pensioenleeftijd de komende jaren nog verder verhoogd. Dat betekent dat als je op je 35e besluit om het roer om te gooien je nog ruim 30 jaar datgene kunt doen wat je eigenlijk altijd had gewild. Het is dus zeker niet vreemd om na je 30e weer naar school te gaan. Of te besluiten je huidige baan vaarwel te zeggen als je kinderen wat groter zijn en je meer je handen vrij hebt. Wij vrouwen zijn toch wat voorzichtiger in het maken van dit soort keuzes. Ook wordt er soms anders naar ons gekeken als wij dit soort keuzes maken. “Zou je dat wel doen?” is dan een veelgehoorde opmerking. Maar vergeet niet dat het jouw leven is en jij het recht hebt je eigen keuzes te maken.

Volop interessante vacatures

Er is vooral vraag naar goed geschoold personeel. Als je kijkt op de website van Talentmark dan zie je daar verschillende vacatures waar voortdurend mensen voor worden gevraagd. Natuurlijk is daarvoor bepaalde kennis nodig, maar die kun je sneller opdoen dan je misschien denkt. Benut jouw talenten! Het is alleen de kunst om de sprong in het diepe te durven wagen.

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *