Home + Wonen | 5x de voordelen van een gietvloer

Wonen | 5x de voordelen van een gietvloer

Oktober is woonmaand en net als ieder jaar wil ik daar aandacht aan besteden op Mamablogger. Ik vind het heerlijk om bezig te zijn met ons interieur en regelmatig het één en ander te veranderen. En dat kan ook als de basis goed is. Als je blij bent met de indeling van je huis, er nog geen groot onderhoud nodig is op korte termijn en je een tijdloze basis hebt (denk aan strakke muren en een goede vloer die niet alleen tijdloos is, maar ook jaren mee kan), dan kun je met accessoires en een lik verf iedere kamer in huis in no time een make-over geven. Denk maar aan de slaapkamerwissel die wij laatst hebben gedaan. Terug naar die basis, want bij een vloer denken we tegenwoordig al snel aan visgraatmotief. Prachtig en die staat nog steeds op onze wishlist, maar wist je dat een gietvloer ook prachtig is en juist veel voordelen biedt? Ik zette ze voor je op een rij:

Wat is een gietvloer eigenlijk? Je kunt het vergelijken met een vloer uit een gymzaal, maar dan zonder al die lijnen (en bonte kleuren natuurlijk) en minder verend. Net als een gymzaalvloer is een gietvloer volledig egaal. Vaak loopt een gietvloer door over de hele etage waardoor het één mooi en strak geheel wordt. Een gietvloer wordt gegoten in vier verschillende lagen. Een specialistische klus, maar het eindresultaat is prachtig én biedt een tijdloze basis voor je woning. Uiteraard kun je zelf een gewenste kleur en zelfs dessin kiezen.

1. Tijdloos

Oké, ben je al aan het oriënteren op een gietvloer of twijfel je nog? Wat nu als ik zeg dat een goede gietvloer tot wel 50 jaar mee kan gaan? Dat is de investering dubbel en dwars waard en maakt deze ook bijna letterlijk tijdloos in jullie interieur.

2. Hij blijft mooi!

Dat deze vloeren 50 jaar mee kunnen gaan zit hem in het feit dat ze wel tegen een stootje kunnen. Er kunnen nauwelijks beschadigingen of krassen op ontstaan (heel handig met kinderen!). Verder zijn ze waterdicht, anti-slip en anti-statisch. Dat maakt het een ideale vloer voor gezinnen. Met recht een stevige basis ?.

3. Perfect te combineren met vloerverwarming

Ben je er al een beetje van overtuigd dat je een gietvloer nodig hebt? Er zijn nog meer voordelen. Zo is een gietvloer goed te combineren met vloerverwarming. Aangezien steeds meer mensen kiezen voor vloerverwarming is dat zeker iets om mee te nemen in de overweging wanneer je alles op een rij zet.

4. Zeer gemakkelijk in het onderhoud

Omdat deze vloeren geen naden hebben zijn ze zeer gemakkelijk in het onderhoud. Er kan namelijk geen vuil in terecht komen. Het enige wat je hoeft te doen is stofzuigen en zo nu en dan dweilen. Ideaal, want onze huidige vloer moet ik sowieso om de dag dweilen. Het is fijn als je daar minder tijd aan kwijt bent.

5. Toch een andere vloer? Die kun je er gemakkelijk overheen leggen!

Wil je na tig jaar een andere vloer? Dan is dat geen probleem (al moet je wel even rekening houden met eventuele vloerverwarming), want je kan een nieuwe vloer heel gemakkelijk over de gietvloer heen leggen. De basis blijft dan goed, maar het geeft je wel de vrijheid te veranderen wanneer je dat wil.

Zijn er nog nadelen?

Alle voordelen gietvloer op een rij, maar zijn er dan ook nadelen? Die zijn er zeker, net als bij iedere andere vloer. Zo hebben ze bijvoorbeeld geen geluid isolerende werking. Dat maakt het geen handige vloer in een appartement. Denk hier van tevoren goed over na.

Wat voor vloer heb jij? Wat vind je daar de voor- en nadelen van?

liefs

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *