Home + Wij kochten een oude viskoffer en dat bleek een echte schat te zijn!

Wij kochten een oude viskoffer en dat bleek een echte schat te zijn!

Afgelopen woensdag liep ik met Milan en Floris in de stad voor wat snelle boodschappen totdat we opeens een te gekke, oude viskoffer zagen. Ik bedacht mij meteen dat deze wel heel gaaf zou zijn als bijzettafel in de tuin. Deze zochten we namelijk nog om naast onze tuinbank te zetten. Ik ben gek op oude spulletjes en wist dat Patrick deze ook wel kon waarderen. Hij kostte maar €24,50 en dus zetten we hem bovenop de buggy om mee te nemen naar huis. Eenmaal thuis bleek er een behoorlijke inhoud in de koffer te zitten. Volgens Milan hadden we een echte schat gekocht!

De viskoffer

Ik viel vooral voor de kleuren van de koffer en de stijl past perfect bij de oude deuren, de oude steenschotten en het steigerhout. Plantje erop en klaar dacht ik. Milan en ik zetten hem in de tuin en Milan vroeg zich af wat erin zat. ‘Niets’ zei ik, want ik ging er vanuit dat ‘ie leeg was. Gelukkig won Milans nieuwsgierigheid het, want er bleek een behoorlijke inhoud in te zitten die wel erg leuk is…

‘We hebben een schat gekocht!’

De viskoffer bestaat uit drie lagen: twee ondiepe stukken en een diep stuk onderin voor grotere dingen. We begonnen bovenaan en dit zat erin:

Er zaten allemaal benodigdheden in om te vissen die al heel erg oud waren. Wat echter nog leuker was, waren de viskaarten en visvergunningen uit de jaren ’70 die erin zaten. De meneer van wie deze koffer is geweest zou nu 106 jaar geweest zijn! We gaan er vanuit dat hij niet meer leeft, maar hoe gaaf is het dat dit allemaal bewaard is gebleven?

Vervolgens keken we verder…

Onderin de koffer zat een standaard voor een hengel en een alumunium kistje. Het kostte even wat moeite deze open te krijgen, maar uiteindelijk is het Patrick gelukt met een schroevendraaier. Ook hierin zat allemaal visgerij met zelfs een klein doosje met loodjes.

Wat gaan we met deze schat doen?

Omdat we het hebben gekocht in een antiekwinkel gaan we er een beetje vanuit dat dit een bewuste keuze is geweest. Mocht familie zich toch nog melden is het een ander verhaal maar tot die tijd zullen we heel goed passen op deze “schat”. We gooien niets weg, laten alles erin zitten zoals het erin zat en zullen de koffer zo mooi mogelijk houden. Volgens de verkoper kan deze buiten blijven staan, maar in het najaar verplaatsen we hem naar de schuur en bergen we hem veilig op.

We vinden de koffer echt supergaaf en de vondst geweldig. De koffer en de vorige eigenaar komen uit Gouda, des te leuker vinden wij het dat ‘ie in Gouda ook weer een tweede leven krijgt. Wij vinden het met recht een echte schat en hebben er nu al heel veel plezier van gehad!

Heb jij weleens een bijzondere vondst gedaan waarbij je iets heel ouds vond? Ik vind het leuk om je verhaal te horen! Laat het me dan weten in de comments hieronder, op Facebook of op Instagram.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Reacties

 1. Rebecca
  25 juli 2020 / 17:11

  Dat is cool, Maris!

 2. Oma Will
  2 augustus 2020 / 00:08

  Wat bijzonder zo’n nog ‘gevulde’ viskoffer te vinden in een antiekwinkel.
  Zou de eigenaar van de winkel dit hebben geweten.
  Goed bewaren, misschien meldt een familielid van de vorige eigenaar zich nog.
  Voor de oude visspulletjes en de visvergunning kaarten. Je weet maar nooit.

  • Klaus Volkmann
   28 december 2020 / 15:16

   Prachtige viskoffer. Enkele weken geleden heb ik ook een zelfde exemplaar gekocht, compleet met een originele SW vismolen. Ik ben een (kleine) verzamelaar van oud visgerei, vooral van het Zweedse merk ABU. Maar ik heb ook een paar exemplaren van Simon Weinberg. Hij had in de 70-er jaren een groothandel in hengelsport artikelen met meerdere hoofvestigingen in Nederland.
   Deze viskoffers werden in de Leuvense gevangenis gemaakt door de gevangenen aldaar. In 1970 ging hij daar een samenwerkingsverband aan en betrok daar dus de viskoffers om ze dan van zijn logo SW te voorzien voor de verkoop. DIERALL had zich daar ook ingekocht.
   Hebben jullie die viskoffer nog, of staat ie inmiddels in Gouda?

   • Marisca
    Auteur
    28 december 2020 / 15:34

    Ha Klaus,

    Dank voor je reactie. Wij wonen in Gouda en hebben de viskoffer nog.

 3. Willem Wagenvoort
  29 juni 2022 / 18:13

  Hallo Marisca
  Ik ben Willem, 63 jaar oud, een vervelende scheiding achter de rug maar red me prima.
  Mijn nieuwe appartementje richt ik helemaal vintage in met oude visspulletjes/emaille en oude trommeltjes. Kortom uit de jaren 50/60. Ik heb al meerdere rieten viskoffertjes maar die van jouw is mooi. Ik zou hem graag willen hebben. Noem eens een prijs?

  mvrgr Willem

  • Marisca
   Auteur
   30 juni 2022 / 06:48

   Beste Willem,

   Dank voor uw interesse in de viskoffer. Ik heb deze helaas niet meer. Hij is achtergebleven in ons vorige huis omdat wij hem niet meer overdekt kwijt konden in onze nieuwe tuin. Sorry! Veel gelukt gewenst in uw nieuwe appartement!