Home + Interieur & Tuin | Deze leuke dingen kun je doen met oude deuren

Interieur & Tuin | Deze leuke dingen kun je doen met oude deuren

Je hebt ze misschien al eens gezien in tuincentra, interieurwinkels of vintage winkels: oude deuren en luiken. Wij hadden ze ook weleens gezien, maar hadden er in huis geen plaats voor dus deden we er niets mee. Mijn ouders kochten er een tijd terug wel twee en zetten deze tegen de muur in de woonkamer. Daar staan ze nog steeds en het staat superleuk. Pas toen de nieuwe schuur werd gebouwd en we de veranda in gingen richten, kwamen we een te gekke, oude deur tegen. Deze wilde ik graag tegen de schutting bevestigen. Inmiddels is daar een tweede, oude deur bij gekomen en bedacht ik een aantal andere leuke dingen die je kunt doen met oude deuren.

Oude deuren tegen de schutting

Ik begin met hetgeen wij hebben gedaan: de oude deuren tegen de schutting bevestigen. Dat hebben we wel onder de overkapping gedaan, want de verschillende weersomstandigheden doen de deuren geen goed. Wij hebben de deuren strak tegen elkaar gehangen en ze afgemaakt met een oude sleutel en een sleutelhanger en toffe haken waar je nog wat aan kunt hangen. Uiteindelijk hoop ik door de loop van de jaren dat hele stuk dicht te kunnen maken met oude deuren. Deze waren leuk geprijsd (de groene kostte €20,- en de crème kleurige €30,-) en als we er weer eens tegenaan lopen is dat leuk, maar we gaan er niet bewust naar op zoek en we willen ook niet teveel betalen voor zo’n deur. Hier zijn we in ieder geval al heel blij mee.

In de woonkamer

Je kunt er ook eentje in de woonkamer zetten en er bijvoorbeeld een leuke plantenhanger aan hangen. Of wat dacht je van een dik touw met globe lampen eraan? Ook heel erg gaaf! Zeker in een industrieel interieur staat zo’n deur heel gaaf én hij maakt je muur optisch langer.

En wat dacht je van een prikbord? Je kunt leuke klemmetjes aan de deur bevestigen waar je allerlei foto’s aan vast kunt maken. Misschien kun je de deur wel verven met magneetverf en er met magneetjes van alles aan hangen. Ideale plek voor kindertekeningen, kaarten en foto’s.

Je kunt hem ook weer hergebruiken als echte deur, bijvoorbeeld met zo’n schuifsysteem.

Als (werk)tafel

Je kunt de deur op op schragen zetten en er een (werk) tafel van maken. Nu is dat met veel deuren niet heel praktisch omdat ze niet glad zijn, maar je zou er plexiglas op kunnen bevestigen waardoor je er toch op kunt werken en je de mooie deur nog goed kunt zien. Er zijn heel veel mogelijkheden, kijk maar eens op Pinterest.

Op de kinderkamer als krijtbord

Heb je een oude deur gevonden met vakken? Schilder die vakken dan met krijtbordverf en zet de deur in de kinderkamer. Let erop dat je deze wel bevestigt aan de muur, anders wordt het gevaarlijk, maar de deur is zeker een te gekke blikvanger!

Als kapstok

Wat ook ontzettend leuk is, is om één of meerdere deuren in de hal of gang te hangen en ze te voorzien van gave, zwarte haken waar je de jassen aan op kunt hangen. Ook dan moet je de deuren wel aan de muur bevestigen, maar je hebt dan wel een superleuke en originele kapstok.

Als hoofdbord van je bed

Ik heb ook weleens gezien dat mensen twee oude deuren gebruikten als hoofdbord van hun bed. Ook deze plaatjes vind je op Pinterest. Wij hebben schuine wanden in onze slaapkamer dus hier is het helaas geen optie, maar ik vind het een ontzettend gaaf idee!

En, heb ik je kunnen voorzien van inspiratie? Ik hoop het, want deze deuren hebben wel een historie en het is zonde er niets mee te doen. Deze zijn namelijk het mooist ?.

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *