Home + Tip: de Nickelodeon (Nick Jr.) tablet van Kurio kost nu maar €24,95 bij Action!

Tip: de Nickelodeon (Nick Jr.) tablet van Kurio kost nu maar €24,95 bij Action!

Vandaag heb ik dé tip voor jullie: de Nick Jr. Kurio tablet kost bij Action nu maar €24,95. Ter vergelijking: bij Bol.com en Coolblue kost dezelfde tablet met Studio 100 spelletjes maar liefst €118,-. Action verkoopt deze tablet al langer. Eerst voor €69,95 en nu dus voor €24,95. Ik zag dit nieuwtje op Facebook voorbij komen en ik las diverse keren dat het personeel niet wist dat de tablet nu zo voordelig was. Ook is er niet voor geadverteerd, dus met een beetje geluk zijn deze nog op voorraad in jouw filiaal. Hier in Gouda waren er gisteren nog genoeg. Wij kochten hem en testten hem meteen uit.

Nickelodeon Kurio tablet van Action

Voor €24,95 wilden we deze tablet wel uitproberen. We hebben een superfijne Samsung tablet met kindermodus, maar die mag Floris niet meenemen als we ergens naartoe gaan, want dan vind ik hem te kostbaar. Dit zou weleens een prima tablet kunnen zijn tijdens een lange autorit bijvoorbeeld.

Hoewel deze doos roze is (er is ook nog een blauwe variant), is de tablet dat niet. De Kurio tablet is zwart en er zit een oranje (de kleur van Nickelodeon), siliconen hoes omheen. Het is een 7 inch tablet. Dat is klein, maar groot genoeg voor kinderhandjes. Tot slot zit er nog een oplader bij.

De tablet was voor 50% opgeladen toen wij deze uit de doos haalden. We deden hem aan en stelden als eerste de taal en de WiFi in. Daarna meldde ik mij aan met mijn Google account en maakte ik een profiel voor Floris. Dit alles wijst zich vanzelf en is zo gebeurd. Ook kun je ervoor kiezen een pincode in te stellen, dit hebben wij wel gedaan zodat Floris de tablet nooit kan gebruiken zonder onze toestemming.

Nickelodeon apps

Als je dit alles hebt ingesteld zie je een behoorlijk aantal apps. Sommigen staan al aan en anderen moeten even gedownload worden. Dit gaat redelijk snel en eenvoudig. Je hoeft ook niet te betalen voor deze apps.

Floris ging meteen aan de slag met de Paw Patrol apps. Deze zijn behoorlijk eenvoudig, maar leuk genoeg voor zijn leeftijd.

Na dit alles (instellen en er even mee spelen) was de tablet leeg en moest hij worden opgeladen tot groot verdriet van Floris, want die was er zielsgelukkig mee en hij wilde met Chase (van Paw Patrol) spelen. De tablet laadt net zo snel op als de andere tablets hier in huis.

Eenmaal opgeladen werd er weer mee gespeeld en werden er nieuwe apps ontdekt.

Veel verschillende apps

Er staan natuurlijk niet alleen apps op van Paw Patrol, maar onder andere ook van Dora, Shaun het Schaap, Shimmer & Shine, Pokemon, Umi Zumi en nog heel veel meer. In de Google Play Store staat erop en ook hier kun je spellen downloaden.

Let op: de tablet heeft zelf maar 8 GB opslag, daardoor is ‘ie niet altijd even snel. Het geheugen is wel uit te breiden naar 128 GB. Dan zal hij dus ook sneller worden.

Goed beveiligd

Deze Nickelodeon tablet is goed beveiligd, want toen wij op Internet probeerden te komen werd er gezegd dat dit is beveiligd. We probeerden zowel Google als Mamablogger, maar beiden waren niet toegestaan. Prima, want er is geen Internet nodig op deze tablet.

Zijn er nog nadelen?

Wat deze prijs betreft niet. Het is een leuke tablet met veel apps om mee te spelen. En dat is precies waar hij voor bedoeld is. Het scherm reageert af en toe wat traag, maar dat is niet zo erg. Het is immers geen volwaardige tablet waar je nog meer mee wilt doen.

Wat ons betreft is dit een fijne tablet om te gebruiken tijdens een lange autorit, op vakantie of gewoon zo nu en dan thuis. Wat ons betreft een goede koop en helemaal voor deze prijs!

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Reacties

 1. Kelly
  26 juli 2020 / 08:07

  De tablet wordt niet sneller van wat extra geheugen middels geheugenkaartje. Het gaat om RAM, wat dus al in de tablet zit.

  • Fleur
   18 augustus 2020 / 20:18

   Stond er ook bij tot wanneer deze actie liep?

 2. 26 juli 2020 / 08:52

  Een vraagje.. Kan de tablet dus Ook gebruikt worden zonder Wi-Fi? Omdat je het hebt over een lange autorit.

  • 26 juli 2020 / 08:55

   Nee, je hebt wel WiFi nodig, maar je kunt je telefoon als WiFi hotspot gebruiken zodat je kindje daarvan het internet kan gebruiken.

 3. Nikki
  26 juli 2020 / 11:00

  Hi, vraagje! Die spellen werken dan ook zonder wifi? Of alleen met WiFi? Want dan kan je er nog weinig mee tijdens een lange auto rit.. graag jouw advies! Alvast bedankt! Groetjes!