Home + Dit zijn de leukste sporten voor kinderen

Dit zijn de leukste sporten voor kinderen

Lichaamsbeweging door middel van sport of andere vrijetijdsactiviteiten kan goed zijn voor de gezondheid, het zelfvertrouwen en het welzijn van kinderen. Door kinderen op jonge leeftijd al regelmatig aan lichaamsbeweging te laten doen, wordt de basis gelegd voor een gezonde, actieve leefstijl. Hier volgen tips voor leuke sporten of vrijetijdsactiviteiten voor kinderen.  

Trampoline springen 

Trampolinespringen is een van de populairste activiteiten onder kinderen, maar uiteraard kunnen ook volwassenen genieten van de trampolines van 12springstrampolines.nl. Het voordeel van een trampoline is dat het zowel een trainingsmiddel als speelgoed is. Bovendien is een trampoline een meerjarige investering, die kinderen nog steeds leuk vinden als ze groter worden. Een trampoline met een stevig frame en een zware constructie maakt dat duurzaam en stabiel is, en het veiligheidsnet beschermt kinderen tegen valpartijen. Het veiligheidsnet kan dicht worden gedaan met een ritssluiting, of met een zelfsluitende opening. Randbescherming en opvulling rond de palen zijn ook belangrijk, omdat dit voorkomt dat kinderen tegen de palen slaan of verstrikt raken in de veren van de trampoline. Met ladders kunnen kleine kinderen extra gemakkelijk op en van ​​de trampoline stappen.

Atletiek 

De basis van atletiek is eigenlijk wat kinderen spontaan doen tijdens het spelen: rennen, springen en gooien. Daarom kunnen elementen van atletiek al bij jonge kinderen deel uitmaken van de vrijetijdsactiviteiten. Een georganiseerde atletiektraining begint dan meestal rond de leeftijd van zes jaar. Bij veel atletiekverenigingen is er de mogelijkheid om veel verschillende disciplines uit te proberen, wat perfect is als je klein bent en niet echt weet wat je favoriete bezigheid is. Via atletiek kunnen kinderen coördinatie, grove motoriek en kracht oefenen, in vormen die het gemakkelijk maken om hun voortgang met zichzelf te vergelijken in plaats van met die van een tegenstander.

Voetbal en andere balsporten

Voetbal is altijd al een zeer populaire sport geweest onder kinderen. Andere populaire balsporten zijn basketbal, handbal, tennis en sinds kort ook padel. Net als bij andere balsporten ligt de nadruk bij voetbaltraining vaak op het spelen, op een manier die bevorderend is voor de algehele conditie. Balsporten zijn uitstekend geschikt voor het trainen van de grove motoriek en coördinatie.

Dans en gymnastiek 

Dans en gymnastiek zijn activiteiten waar kinderen al op jonge leeftijd mee kunnen beginnen. Zelfs de kleintjes houden ervan om hun lichaam op muziek te bewegen. Hier ligt de nadruk op spelen, ontdekken en plezier maken door middel van activiteiten die zijn aangepast aan de leeftijd van het kind. Zowel dans als gymnastiek zijn briljante manieren om de grove motoriek, coördinatie en balans te trainen. Hulpmiddelen en regels zijn daarbij afhankelijk van de leeftijd van het kind.

liefs

disclaimer_Mamablogger_

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *