Home + What about Mamablogger| hoe gaat het met de blog?

What about Mamablogger| hoe gaat het met de blog?

Terwijl ik met de blogplanning bezig was bedacht ik mij dat ik alweer een tijdje bezig ben onder de naam Mamablogger en dat ik vanaf januari (oké, eigenlijk in oktober, november al) echt dagelijks blog. Tijd voor een update dus! Hoe staat het ervoor met de statistieken, welke blogs worden nu het best gelezen en welke tips heb ik voor andere bloggers?

Daarom vandaag een eerlijk kijkje in de keuken bij Mamablogger!

Hoe liep de overstap naar een andere hosting en een nieuwe domeinnaam?
Eind april was het dan zo ver: www.mariscakenter.nl werd www.mamablogger.nl! Ik had de domeinnaam al een tijdje vastliggen, maar zag heel erg op tegen de verhuizing. Ik wist dat het SEO technisch beter zou zijn voor mijn blog als ik toch de overstap zou wagen, maar man oh man, het zweet brak me al uit bij het idee! Ik had zoveel horrorverhalen gehoord, dat voorzag ik ook voor mijzelf. Toch bleek niets minder waar. Ik heb de verhuizing niet zelf gedaan, maar Kees Lamper van Lamper Design. Dit was heel erg fijn, hij heeft de verhuizing van A tot Z voor mij gedaan en mij ondertussen op de hoogte gehouden. Hij is er een dag mee bezig geweest en ondertussen was mijn blog gewoon bereikbaar. Als ik nu nog vragen heb kan ik altijd nog even mailen (heel fijn!) of de vraag stellen op Facebook. Bloggers hebben namelijk altijd nog wel vragen en het werk is nooit helemaal klaar.

De hele verhuizing was eigenlijk stap één naar een veel beter gelezen Mamablog!

Dagelijks bloggen en gastbloggers, hoe bevalt dat?
Omdat alles nu zoveel beter is geregeld wat betreft hosting, site snelheid én de naam, kreeg ik automatisch veel meer zin om te schrijven. Dat zit gewoon tussen je oren, maar op de één of andere manier werkt het wel zo. Ik blog iedere dag en dat werpt zijn vruchten af. Iedere dag kan je namelijk iets nieuws verwachten. Er is één vaste rubriek en dat is ‘Milans outfits’, verder ben ik afgelopen zondag begonnen met een collage over kids fashion en die wil ik er graag iedere zondag in houden. Heb er alweer twee gemaakt voor de komende zondagen ;-). En door de komst van Gastbloggers Lonneke en Brenda is het bereik inmiddels weer wat groter.

Toch is er één ding wat wat mij betreft wel centraal moet blijven en dat is dat deze blog mijn persoonlijke blogs is die ik vul met artikelen en onderwerpen die mij bezighouden. Als ik iets niet leuk vind, blog ik er ook niet over. Eerlijk duurt nog altijd het langst en dat werkt alleen als je gewoon jezelf blijft, ook online.

Hoe staat het met de statistieken?
De bezoekersaantallen blijven stijgen en dat had ik in de vakantieperiode niet verwacht. Ik twijfelde nog over een vakantierooster, maar ik bedacht mij uiteindelijk dat ik veel beter gewoon in het patroon van dagelijks bloggen kon blijven omdat anders misschien de klad er wel in komt, althans, bij mij wel net als met sporten 😉

Het hoogtepunt beleefde ik ook midden in de vakantie. Op maandag 20 juli had ik 955 unieke bezoekers op deze blog over de woonketting. Voor mij echt een behoorlijk aantal en ik heb met Milan zitten staren naar de real time cijfers op Google Analytics. Ik moest er dan ook even een foto van maken!

Toch wil ik dit soort aantallen natuurlijk iedere dag (oké, mag ook wel ietsje minder), dus er is nog wel wat werk aan de winkel.

Welke posts doen het nu écht goed?
Dat verschilt wel. De persoonlijke verhalen doen het erg goed bij de mensen die mij kennen of bijvoorbeeld bij mij op school hebben gezeten. Op deze manier blijf je toch op de hoogte. Dat geldt ook voor familie ver weg of waar we geen contact meer mee hebben. Ik weet dat ook zij meelezen en dat is prima. Als ik dat niet had gewild had ik niet moeten gaan bloggen.

Andere blogs die het goed doen zijn de budget blogs. En soms denk ik dat ik een goed idee heb en vallen de statistieken weer wat tegen. Of ik had mijn verwachtingen niet zo hoog moeten hebben.

Wat zijn de plannen voor Mamablogger?
Er zijn bloggers die van hun blog kunnen leven en het is mijn droom om dat ook ooit te kunnen. Niet omdat ik wil stoppen met werken, juist niet, maar simpelweg op lekker te kunnen sparen en de plannen voor mijn webshop verder te realiseren. Door de dubbele lasten en hoge kosten is sparen er nauwelijks bij behalve voor Milan dan natuurlijk. Het zou mij heel wat meer rust geven als dat wel weer zou kunnen. Verder hoop ik vooral dat ik er net zoveel plezier aan beleef als dat ik al die tijd heb gehad en de onderwerpen blijven komen. Nu zit mijn hoofd vol ideeën en dat wil ik graag zou houden.

Wat vindt het thuisfront van het vele bloggen?
Die zijn er inmiddels aan gewend. Patrick is erg nuchter en die vindt het allemaal wel prima. Hij hoeft alleen niet zo nodig op de foto ;-). Milan vraagt heel vaak of iets niet een onderwerp is voor de blog: ‘ga je daar over bloggen mam?’ of ‘dat is leuk voor je blog!’. Toch weet hij bijna niet beter en is het voor hem ook gewoon.

Wat zijn de wensen nog wat betreft samenwerkingen?
Ik vind iedere samenwerking leuk en ik hoop dat er nog heel veel zullen volgen. Wat mij nog gaaf lijkt is een perstripje (ooit) en iets met LEGO verder vind ik alles super en sta ik overal voor open zo lang het maar bij mij, en dus blij Mamablogger past. Maar er moet nog wat te wensen overblijven toch?

Tot zo ver de update omtrent Mamablogger. Begin volgend jaar wil ik er weer één doen, misschien is het leuk dit om het half jaar te doen. Het is inmiddels ook een soort tag geworden, dus wil je hem overnemen, voel je vrij. De eerste vraag kun je overslaan natuurlijk als deze niet van toepassing is.

Heb jij nog opmerkingen of vragen? Zet ze gerust in de comments hieronder!

mama, blogger, mamablogger, blog,

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Reacties

 1. 19 augustus 2015 / 10:09

  Ik lees altijd graag achter de schermen van een blog. Dus ik heb je post met veel interesse gelezen. En wat heerlijk dat je zoveel bezoekers had. Dat doet toch goed!

 2. 19 augustus 2015 / 11:52

  Je bent altijd welkom Marisca! En gaaf om te lezen dat het zo goed gaat, daar help ik graag aan mee.

 3. 19 augustus 2015 / 12:00

  Wat leuk om te lezen. Ik hoop dat ik dit soort getallen over een tijdje ook kan noemen! 😉

 4. 22 augustus 2015 / 20:23

  Wat leuk om te lezen hoe het bij anderen gaat. En fijn dat je vooruitgang ziet! 🙂

 5. 22 augustus 2015 / 21:49

  Leuk om te lezen!! Die statistieken zijn altijd leuk en dat gaat vast nog flink groeien 🙂 maar het is niet het belangrijkste. Leuk als je straks een vast groepje trouwe volgers hebt. Met leuke reacties, dat is heel veel waard!! Keep it up!
  Groetjes collega blogger ;-))