Home + DIY| Zelf een low budget woonketting maken!

DIY| Zelf een low budget woonketting maken!

Ik ben bijna acht jaar lang activiteitenbegeleider geweest en zelfs in die periode was ik niet zo creatief als dat ik de laatste tijd ben. Ik weet niet wat het is, maar het lijkt wel alsof ik de laatste tijd het ene leuke idee na het andere heb. En vervolgens deel ik die dan weer met jullie, zo ben ik dan ook wel weer 😉

Van het weekend had ik dus weer zo’n idee: zelf een woonketting maken. Ik houd ervan om regelmatig het één en ander te veranderen in huis wat betreft accessoires. Het wordt alleen nog leuker als je ze zelf kunt maken voor een heel klein prijsje. Tegelijkertijd bedacht ik mij dat dit ook heel erg leuk is om samen met de kind te doen. Het is namelijk super simpel (ideaal voor kinderen die zich niet zo lang kunnen concentreren zoals M), het resultaat is echt heel erg leuk en je kunt er alle kanten mee op.

Kortom, deze woonketting kun je met iedereen voor iedereen kan maken en je bent nog geen €2,50 per ketting kwijt!

Je hebt niet veel nodig:

 • Home deco boetseerklei van Action met stone look. Deze kost €1,35 per pakje van 500 gram en is ruim voldoende voor twee woonkettingen!
 • Koekjesstempels van Action (drie stempels) van €1,49
 • Satéstokjes (als je die niet hebt kosten deze bij Action  €0,42 per zakje van 100)
 • Dun touw. Wij hadden deze nog in de schuur liggen, maar ook dit kost echt drie keer niets en ook hier kun je echt heel veel kettingen mee maken

Optioneel:

 • En als je wilt verf. Ik had nog heel veel mintkleurige verf over van de vogelhuisjes die ik pas heb gemaakt met M. Deze kocht ik toen bij Wibra voor €1,89 per flesje en daar doe je ontzettend lang mee.
 • En als je gaat verven heb je ook kwastjes nodig. Ook deze had ik nog van de vogelhuisjes en kocht ik ook bij Wibra voor €0,89 per setje.

Vind je het handiger om alles bij Action te kopen? Dat kan natuurlijk ook hoor, want daar hebben ze ook de verf en de kwastjes. Ik had ze dus nog in huis, wel zo makkelijk!

Na wat uitrekenen en gezien het feit dat je heel veel kettingen uit het touw kunt halen, de kwastjes zo schoon hebt en je heel lang met de verf doet etc., kwam ik uit op een prijs van ongeveer €2,50 per ketting.

Als je alles hebt is het echt kinderspel. Ik heb van de klei allemaal kleine balletjes gemaakt. De klei is van zichzelf grijs en heeft een heel gave steen/beton look. Je hoeft dus niet perse te verven als je dat niet wilt. In de balletjes prik je gaatjes met de satéstokjes en daarna laat je de bolletjes uitharden. Je hoeft ze niet af te bakken of iets dergelijks.

Daarna maak je een grote bal en die druk je plat. Daar zet je de koekjesstempel op. Ik heb er twee gemaakt, maar één is ook prima. Ook deze laat je uitharden.

Ik heb weinig geduld en wilde dus eigenlijk al snel gaan beginnen met verven. De balletjes waren nog niet heel hard maar konden prima geverfd worden 🙂 Ik reeg enkele balletjes aan satéstokjes en kon ze zo gemakkelijk verven. Het droogt daarna heel snel.

Als je dat allemaal gedaan hebt, hoef je de balletjes alleen nog maar aan het touw te rijgen. Ik vond het touw ook wel stoer dus koos ik ervoor om na ieder balletje er een knoop in te maken en er wat ruimte tussen te houden zodat je het touw ook echt goed ziet. Als ze er allemaal aan zitten doe je de gestempelde “labels” eraan en klaar ben je!

Daarna kun je ermee doen wat je wilt. Ik koos ervoor om hem aan deze draadmand te hangen. Hier doe ik normaal fruit in dus dat staat super gaaf. Ook kun je veel leuks met een stolp of gewoon op een dienblad. En maak je een hele lange, dan kun je hem ook ophangen. Knijpertjes ertussen en je kunt er kaartjes en foto’s aan hangen.

Ik vind de eerste erg leuk geworden en het smaakt naar meer. Daarom ben ik nu al bezig met de tweede woonketting 😉 Deze wordt iets anders, maar wel net zo leuk (vind ik dan hè). Wat vind je ervan? Een leuke tip tijdens regenachtige dagen deze vakantie? Laat het me weten in de comments hieronder!

mama, blogger, mamablogger, blog,

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Reacties

 1. 20 juli 2015 / 09:27

  Wat een leuke tip. Zelfgemaakt is ook nog eens veel leuker! Zeker goede aanrader voor regenachtige vakantiedagen.

 2. Joke
  20 juli 2015 / 11:00

  Leuk Marisca en vergeet niet om hem even te plaatsen op de Facebook site van de Action. Dat vinden ze erg leuk. Toppy gedaan xxx

 3. 20 juli 2015 / 23:07

  Wat leuk bedacht zeg, nu heb ik echt spijt dat ik die klei vorige keer bij de Action heb laten liggen!

 4. 11 december 2015 / 11:36

  superleuk idee. Toevallig kocht ik deze klei pas ook. Ik ga m ook eens maken!