Home + DIY| Puzzels maken met de puzzelmaker!

DIY| Puzzels maken met de puzzelmaker!

Eens in de zoveel tijd vind ik iets waar ik vervolgens zo lyrisch over ben dat ik dat meteen met jullie wil delen. Zo ook met deze puzzelmaker van CoolGift. Gisteren kwam deze binnen en ik ben altijd van het ‘eerst zien, dan geloven’. Toch had ik meteen wel een leuk idee, want hoe leuk zou het zijn als ik van de uitnodigingen voor Milans verjaardagspartijtje puzzeltjes kon maken? Origineel toch?!

Ik verwachtte namelijk een klein, plastic dingetje waarvan de hendel heel snel kapot ging. Toch is hij groter dan ik dacht en echt stevig!

We kregen hem met tien zelfklevende kartonnetjes erbij waar je dus een foto of kaart op kan plakken. Ik pakte de uitnodiging van Milans vierde verjaardag en plakte deze erop. Uitproberen maar! Verder is het heel simpel, de legt de kaart eronder, drukt de hendel naar beneden en het eerste puzzelstukje valt in het bakje eronder. Daarna schuif je de kaart door voor het volgende stukje en zo ga je door totdat je klaar bent. Het wordt echt heel erg mooi!

Terwijl ik bezig was bedacht ik wat je er nog meer mee kunt doen:

 • Zwanger en je wilt het op een originele manier aan je (schoon)ouders en andere familie vertellen? Print een foto van de echofoto uit en plak deze op het kartonnetje. Laat hen maar puzzelen 😉
 • Vriendje of vriendinnetje van je kind ziek of is er een andere reden om een kaartje te sturen? Op deze manier maak je deze nóg leuker!
 • Sta je voor de klas? Onthoud deze dan voor een vader- of moederdagcadeau
 • De uitnodiging voor een kinderfeestje zoals wij gaan doen. Doe ze in een zakje en je geeft echt iets gaafs!
 • Lekker middagje knutselen met je kind(eren). De herfstvakantie duurt ook niet lang meer 😉
 • Plak de puzzelstukjes op een Canvas en maak er iets leuks mee.

Dit bedacht ik mij zo even toen ik hiermee bezig was, maar ik kan mij voorstellen dat je er nog veel meer mee kunt verzinnen. Wij zijn in ieder geval fan! Ook enthousiast? Shop hier de puzzelmaker.

Nu nog even uitnodigingen laten maken voor Milans feestje en dan kunnen we weer puzzels maken!

mama, blogger, mamablogger, blog,

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. Karen
  2 september 2015 / 21:45

  Wat een leuke gadget! Ik vraag me wel af hoe het werkt. Heb je voor elk stukje een ander snijmal, die je telkens moet vewisselen? Is ie ook in een “gewone” winkel te koop, waar ik hem kan bekijken.

  euke site trouwens.

  Groetjes,
  Karen

  • 3 september 2015 / 05:55

   Hoi Karen,

   Hij is ook heel erg leuk! Ik vroeg me ook af hoe het werkt, maar je hebt geen verschillende snijmallen nodig. Je begint met de rechterbovenhoek en schuift dan steeds een beetje verder door. Het past echt en het klopt ook, maar ook ik moest inderdaad even kijken. Ik weet niet of hij in een fysieke winkel te koop is, maar ik vind het echt een aanrader!

   En dank voor je compliment!

   groetjes,
   Marisca

 2. Thea
  27 oktober 2018 / 10:35

  Kan hij ook met bijvoorbeeld alleen ansichtkaarten gebruikt worden zonder die plakkartonnetjes? Want die vind ik nogal prijzig als je lekker los wilt gaan;)