Home + Wat wij doen om het thuis gezellig te houden

Wat wij doen om het thuis gezellig te houden

Patrick en ik zijn dit jaar 14 jaar bij elkaar en we hebben samen al zoveel meegemaakt. We hebben hoge pieken en diepe dalen gekend. Niet zozeer als stel, maar wel in ons leven en met alles wat er op ons pad kwam. Zo verbrak Patrick het contact met zijn ouders en is het 7 jaar geleden dat hij ze überhaupt heeft gezien. We kregen te maken met de crisis, de zware gevolgen daarvan, ontzettend veel pech, maar we kregen ook de twee liefste kinderen van de hele wereld. Het leven was alles behalve saai, maar tussen ons bleef het altijd goed. Maar hoe dan?

Hoe houd je het thuis gezellig als er zoveel is gebeurd

Eerlijk? Het is niet altijd even gezellig hoor. Ik ben heel temperamentvol en kan heel driftig worden als iets niet zo gaat zoals ik het graag zou willen. Patrick is tegelijkertijd ook niet op zijn mond gevallen en hij is goudeerlijk. Dat vind ik dan niet altijd even leuk en dat zorgt soms voor flinke uitbarstingen. Het komt altijd wel weer goed. We weten wat we aan elkaar hebben en ach, scheiden is toch veel te duur 😉 Nee hoor, grapje, het zou niet eens in mij opkomen om dat ook echt te doen. Wij hebben een goed huwelijk en terwijl iedereen roept dat dat hard werken is, denk ik dat het wel meevalt. Met liefde, begrip en gezond verstand kom je al een heel eind.

Nuchter

We zijn allebei behoorlijk nuchter. We maken het ook niet ingewikkelder dan dat het is. Als we dat doen, maken we het onszelf heel moeilijk en daar hebben we echt geen fut voor hoor haha. We zijn nog steeds heel erg gek op elkaar ook al zijn we het soms totaal niet met elkaar eens. Uiteindelijk doet één van ons water bij de wijn. De ene keer ben ik dat en de andere keer hij. Het is zoals het is denken we dan.

Leuke dingen blijven doen

Verder genieten we gewoon heel veel van het leven en blijven we zoveel mogelijk leuke dingen doen met zijn viertjes. We houden van gezelligheid en vinden het leuk om iets nieuws te ontdekken. Eropuit trekken doet ons allebei goed.

Eerlijk duurt het langst

Ik zei eerder al dat Pat heel erg eerlijk is en dat ben ik ook. Waarom zouden we dat niet zijn? Ook als het de ander niet bevalt, zeggen we het nog. Uiteindelijk waarderen we dat nog het meeste aan elkaar. In eerste instantie misschien niet het gezelligst, maar uiteindelijk duurt eerlijkheid het langst.

Sfeer in huis

We houden ervan om het gezellig te maken in huis. Kaarsjes aan, een leuke film, iets lekkers op tafel en de avond is al goed. We houden echt van die gezelligheid en sfeer en dat komt de sfeer in huis letterlijk ten goede.

Blijven lachen

Hoe slecht het soms ook leek, we bleven altijd lachen. Soms viel er helemaal niets te lachen, maar we zorgden altijd dat we konden lachen. Om een tv-serie (feel good series en films doen het altijd goed!) of gewoon om Milan (en nu Floris natuurlijk ook). Zo lang we dat nog konden was het goed. Vooral als we dit samen konden.

Hoe doen jullie dat? Hoe houden jullie het thuis gezellig terwijl niet altijd alles goed gaat? Laat het me weten in de comments hieronder.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Anna
    26 november 2018 / 19:57

    Eerlijk zijn is inderdaad het bestie medicijn. Leuk om jullie eerlijkheid te lezen. Xxx