Home + 50 nieuwe random facts over mij (2018 editie)

50 nieuwe random facts over mij (2018 editie)

Twee jaar geleden schreef ik voor het eerst 50 random feitjes over mijzelf. Toen ik zag dat dat artikel de laatste tijd weer regelmatig wordt gelezen, besloot ik een 2018 editie te schrijven met 50 nieuwe feitjes over mijzelf. Mijn leven ziet er inmiddels heel anders uit; Floris is geboren, ik werk veel meer, Patrick heeft ouderschapsverlof en ik sta heel anders in het leven dan toen. Zo was ik toen negatiever dan dat ik nu ben. Nou, zal ik dan maar beginnen?

 1. Als Floris een meisje was geweest had ‘ie Pip geheten. Vesper vond ik ook heel tof, maar daar werd Patrick niet zo gelukkig van.
 2. Ik kan heel erg genieten van een avondje muziek luisteren op YouTube. Oortjes in en alleen maar toffe muziek luisteren.
 3. Ik houd van krachtige ‘ik geef nooit op’ liedjes.
 4. Ik kan heel erg slecht tegen hoesten en als iemand het lang doet (bijvoorbeeld hier in huis) dan irriteer ik mij er mateloos aan. Ook als ik het zelf ben.
 5. Ik ben behoorlijk driftig en kan echt heel boos worden. Niet tegen de kinderen overigens. Met hen heb ik engelengeduld.
 6. Ik ga speciaal naar winkels om dingen te fotograferen en te kopen alleen maar om op Mamablogger te laten zien. Ik sleep dan het hele gezin mee. Gelukkig vinden ze het oké.
 7. Ik zou nooit kunnen stoppen met werken, ik heb het echt nodig. Van hard werken ga je niet dood, van stress wel…
 8. We gaan de binnenmuur isoleren en daar zie ik stiekem best tegenop.
 9. Komend jaar willen we de tuin helemaal laten doen. Ik kan niet wachten!
 10. Ik kan nog steeds niet normaal fietsen met de nieuwe bakfiets.
 11. Ik moet nog steeds mijn oude dagboek opzoeken en weggooien voordat Milan hem ooit vindt.
 12. Mijn meest ideale kerst? Met mijn héle familie aan één grote tafel. Helaas gaat dat nooit meer gebeuren en dus gaan we weg dit jaar. Een fantastisch vooruitzicht waar we mega veel zin in hebben, maar ik zou alles over hebben voor een kerst zoals in de films en reclames. Al is het nog maar voor één keer, voor de kinderen…
 13. Ik heb nauwelijks eigen sokken en heb altijd die van Patrick aan. Wat hij overigens bloedirritant vindt.
 14. Ik heb een bloedhekel aan strijken.
 15. Terwijl ik van schoonmaken heel gelukkig word. Vooral als er chloor aan te pas komt. Ik hou van chloor!
 16. Toen mijn vader overleed deed ik een briefje in zijn kist waarop stond dat ik er alles aan zal doen om hem trots op mij te maken. Ik denk dat dat wel is gelukt. Nu nog vasthouden, maar er gaat na 15 jaar geen dag voorbij dat ik er niet aan denk en er keihard voor werk.
 17. Ik vind het heel erg dat heel veel mensen om mij heen nog steeds geen flauw idee heb wat voor werk ik doe of onderschatten wat ik doe. Echt, mijn baan is een behoorlijk verantwoordelijke baan en bloggen betekent niet dat je zomaar stukjes typt. Dat een vreemde dat denkt is prima, maar dat veel mensen die dichtbij mij staan niet eens weten wat voor functie ik heb vind ik erg.
 18. En tegelijkertijd probeer ik me daar niet druk meer om te maken.
 19. Carpaccio, iets met geitenkaas of een uitsmijter. Dat bestel ik als we gaan lunchen.
 20. Ik houd van positieve lifestyle boeken. Nieuwe verslaving!
 21. Ik geniet onwijs van kerstfilms.
 22. Mijn moeder bedacht de naam Floris en ik dacht dat Pat het niets zou vinden. Toen ik het thuis opperde zei hij tot mijn verbazing ‘dat is hem!’. Uh…
 23. Ik wil al weken naar een nagelstudio voor mijn nagels, maar gun mijzelf geen tijd. Ik wil gellak!
 24. Ik mail dingen naar mijzelf om ze niet te vergeten.
 25. En Pat en ik hebben een gezamenlijke agenda op onze telefoons zodat we écht niets kunnen vergeten.

Onder de afbeelding staan nog 25 feitjes.

 1. De gemiddelde schermtijd op mijn mobiel is 2,5 uur per dag(!) Niet normaal…
 2. Ik wil heel graag een goud- of rosé kleurige Apple Watch (niet te betalen!) met zo’n heel mooi, luxe bandje.
 3. Ik ben sowieso een enorme Apple fan. Ik heb een MacBook Pro, een iPhone 8+ en een iPad mini. Ook zou ik graag nog zo’n hele grote iPad willen in A4 formaat. Gewoon omdat ze heel erg tof zijn. Gaat nergens over, maar toch…
 4. Mijn wekker gaat iedere dag om 5.31 uur. I know… Koekkoek…
 5. Ik koop liever kleding voor de jongens dan voor mijzelf. Dat was ooit weleens anders 😉
 6. Ik ding regelmatig af in winkel waar dat ook echt kan. Dat is echt een sport!
 7. Ik snap echt niet hoe collega bloggers zoveel tijd in Instagram kunnen stoppen. Ik wil wel, maar heb er echt geen tijd voor.
 8. Okergeel is mijn nieuwe favoriete kleur.
 9. Ik wil nog heel veel doen in huis, maar vind het zo’n gedoe. Daarom stel ik het stiekem ook uit. Bijvoorbeeld de slaapkamer. Die verdient echt een make-over en Pat wil wel, maar nogmaals, het is zo’n gedoe…
 10. Ik zit momenteel aan het einde van seizoen 4 van Suits en hoop zo dat Donna en Harvey ooit nog bij elkaar komen.
 11. Ik kan zo genieten van een leeg en stil huis en niemand om mij heen. Het gebeurt alleen zelden en als het dan zo ver is, wil ik dat iedereen weer thuis komt.
 12. Ik heb helemaal niets met oud en nieuw. Misschien komt dat wel omdat er nog maar weinig mensen zijn om het mee te vieren. Ik vind de sfeer heel leuk, maar merk dat ik steeds vaker hoop dat het snel voorbij is.
 13. Ik speel geen spelletjes om mijn mobiel. Ik vind er niets aan en zou niet weten waar ik de tijd vandaan zou moeten halen. Pat vindt het wel erg leuk en daarin zullen we elkaar nooit begrijpen.
 14. Ik wilde vroeger lijkschouwer worden en ben sowieso wel een beetje morbide.
 15. Ik rook niet en ik drink niet. Heel zelden drink ik een wijntje tijdens de vrijmibo, maar verder echt helemaal niets.
 16. Ik doe alles voor mijn kinderen. Al moet ik dwars door zes muren voor ze, ik doe het.
 17. Als puber wilde ik oorbellen, maar ik was altijd allergisch dus het kon niet. Eerder pogingen waren al mislukt en daarom kocht ik nep oorringen die ik iedere dag stug in deed. Dat ging soms behoorlijk bloeden, maar ik bleef volhouden. Op een gegeven moment besloot ik nog één poging te wagen om gaatjes te schieten. Dit bleek een schot in de roos, want er zat nu zoveel littekenweefsel van de nepoorbellen dat ontsteken bijna niet meer zou kunnen.
 18. Ik vind de Boterham Show op Zappelin echt heel erg leuk!
 19. Ik ben gek op ijsthee. Het maakt niet uit of er prik in zit of niet, ik vind het beiden heerlijk.
 20. Mint is mijn lievelingskleur.
 21. Ik woon mijn hele leven al in Gouda en de kans dat ik zal verhuizen is heel klein. De enige stad waarvoor ik Gouda zou verruilen is Amsterdam, maar daar krijg ik Patrick niet naartoe.
 22. Vroeger werd ik kikker genoemd vanwege mijn ogen. Nu krijg ik heel veel complimenten over mijn ogen. Toch raakte mij dat wel als kind.
 23. Ik ben een enorme planner. Ik plan alles heel lang van tevoren en ben een enorme controlfreak die alles tot in de puntjes geregeld wil hebben. En dan verzin ik er iedere keer ook nog iets bij waardoor het nooit echt klaar is.
 24. Ik houd van kleding shoppen, maar een winterjas shoppen vind ik echt vreselijk. Ik vind dat zo’n gedoe op de één of andere manier…
 25. Als ik ga slapen neem ik altijd een flesje water mee naar boven.

Dit waren ze weer! Wie weet doe ik over twee jaar weer een nieuwe editie 😉 Mocht je mij persoonlijk kennen, welke ben ik dan vergeten? Laat het me weten in de comments hieronder!

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Chantal
  25 november 2018 / 08:12

  Je bent vergeten te vertellen dat je ontzettend veel humor hebt ?