Home + Voor jezelf werken als ‘digital nomad’? Dit heb je nodig!

Voor jezelf werken als ‘digital nomad’? Dit heb je nodig!

We horen steeds vaker de term ‘digital nomad’. Dit zijn mensen die de hele wereld over reizen terwijl ze gewoon werken. Het enige wat zij namelijk nodig hebben is internet en dat is tegenwoordig bijna overal ter wereld te vinden. Digital nomads zijn bijvoorbeeld bloggers, tekstschrijvers, virtual assistents etc. Dit klinkt al een droom voor velen, maar zo gemakkelijk is dat nog niet. Toch kun je het ook dichter bij huis zoeken. Als jij wilt werken in de online wereld hoef je niet perse de hele wereld over te reizen, maar je kunt ook beginnen door Nederland. Ik vertel je er alles over en vertel je wat je nodig hebt.

Welke online beroepen kun je overal uitoefenen?

De volgende beroepen kun je helemaal online uitoefenen en kun je ook gemakkelijk als freelancer doen;

 • Blogger (ook voor bedrijven zoals ik doe voor Squla)
 • Tekstschrijver voor bladen
 • Journalist (interviews kun je telefonisch of via Skype houden)
 • Virtual assistent
 • Freelance designer (grafisch of met film)
 • Coaches
 • Vertalers

Er zijn er misschien nog wel meer, maar deze hoor je het vaakst. Het zijn ook heel populaire beroepen onder moeders omdat ze makkelijk te combineren zijn met het gezin.

Begin in je eigen woonplaats en breidt daarna uit

Begin klein en begin in je eigen woonplaats. Er zijn steeds meer leuke tentjes waar je kunt werken. Het voordeel hiervan is dat je heel snel andere mensen leert kennen. Zo vergroot je je netwerk en wie weet helpen jullie elkaar weer aan nieuwe klanten! Daarna zou je eens af kunnen spreken met iemand in een andere woonplaats en voor je het weet is heel Nederland jouw werkplek!

Wat heb je nodig als digital nomad?

 • Een goede laptop! Eentje die een lange batterijduur heeft, lekker licht is en vooral ook snel is. Ik heb eerder dit jaar een MacBook Pro voor mijzelf gekocht en wil echt niets anders meer!
 • Een goede Powerbank voor extra stroom als dat nodig is.
 • Een externe harde schijf of zorg voor extra opslagruimte in de cloud.
 • Een zakelijke rekening. Echt, dat is één van de eerste dingen die je moet regelen. Zou houd je je inkomsten gescheiden van je privé rekening en gaan de dingen niet door elkaar lopen. Dit is ook wat ik als eerste deed.
 • Een gezonde dosis doorzettingsvermogen! Ook dit is heel belangrijk. Je ziet steeds meer bloggers die zich tekstschrijver noemen en mensen die het online werken echt onderschatten. Die het liever overlaten aan stagiaires bijvoorbeeld. Echt, het is keihard werken en deze wereld is voortdurend in beweging. Dat vergt ook iets van jou.

Aan de slag!

Het voordeel van dit werk is dat je altijd kunt beginnen. Mijn advies is wel om een goed plan te hebben. Kies een niche, ga in gesprek met mensen die dit beroep al uitoefenen, zorg dat je een bedrijfsplan hebt, wat zijn je doelen en ga zo maar door. Al visualiseer je het maar in een moodboard, jouw focus moet helder zijn!

Zie jij een leven als online ondernemer of digital nomad wel zitten of juist helemaal niet? Waarom wel of niet? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

 

 

Bron foto: Shutterstock

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

 1. 23 november 2018 / 11:30

  Ik werk vanuit huis als fulltime blogger. Ik begon 15 jaar geleden, en nu is het mijn werk geworden. Ik vind het ideaal! En ik heb eigenlijk alleen een computer nodig om aan de slag te gaan.