Home + Wat wij als gezin doen voor de broodnodige ontspanning

Wat wij als gezin doen voor de broodnodige ontspanning

Hoewel het ons redelijk makkelijk af gaat vind ik het soms nog wel lastig om niet compleet opgeslokt te worden door al het werk, inclusief de blog, het huishouden en allerlei andere dingen. We trekken er in het weekend vaak op uit, maar dan moet je niet denken dat wij dan iedere week dure uitjes plannen. Weet je waar je ons echt heel blij mee maakt? Met een fijne wandeling!

Even een blokje om

We wonen vlakbij de Reeuwijkse plassen (10 minuten fietsen), het Goudse Hout (natuurgebied) en de binnenstad van Gouda. We hoeven dus niet perse naar een bos te rijden om te lekker te gaan wandelen.

Wat wij heel fijn vinden op een mooie dag is gewoon lekker een blokje om of hooguit een uurtje te wandelen. Ik zit bijna de hele week op kantoor en heb die buitenlucht gewoon nodig. Dat half uurtje per dag op de fiets is dan echt niet voldoende. Ik merk dat ik ook veel meer moe ben als ik niet voldoende buiten kom.

Een extraatje onderweg

We gaan dus lekker vaak een blokje om, lopen langs de speeltuin, halen een ijsje of gaan wat drinken en maken er een echt uitje van. Als we gaan wandelen in het bos of langs de Reeuwijkse plassen, mag Milan zijn metaaldetector meenemen en toen hij kleiner was, zijn loopfiets. Zo maken we het voor hem ook leuk.

Goede kleding

We zijn dus heel vaak buiten in het weekend en dan hoeft de zon echt niet altijd te schijnen. Mijn moeder zegt altijd ‘naar kou kun je je kleden’ en zo is het maar net! We zorgen wel voor goede outdoor jassen zoals een softshell jas. Dat zit ook veel lekkerder dan een dikke winterjas en is net zo warm. Omdat we dit zo vaak doen is het die investering ook dubbel en dwars waard.

Verder letten we erop dat we, maar vooral Milan, goede schoenen aan hebben. Dan houd je het veel langer vol en het is zo zonde om met dure laarsjes door het gras en zand heen te lopen.

Kortom, dit doen we heel regelmatig en het is echt heel fijn. Het ontspant, geeft energie en zorgt voor goede gesprekken onderweg. Wij gaan de komende tijd dus weer lekker veel wandelen!

 

 

 

mamablogger, samenwerking, samenwerken, disclaimer

 

 

Volg:
Marisca Kenter

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca Kenter. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Schrijven is mijn grote passie en niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, op Mamablogger vind je alles wat hippe moeders bezig houdt!

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *