Home + 5 tips om je woonkamer opnieuw in te delen!

5 tips om je woonkamer opnieuw in te delen!

Als ik kijk naar ons huis dan speelt alles zich af in onze woonkamer. We eten er, de kinderen spelen er en we ontvangen onze visite. Ik werk er aan de blog en na een lange werkdag ploffen we op de bank en kijken we er televisie. Kortom, in de woonkamer moet het goed voelen. Wij hebben begin januari de woonkamer een totale make-over gegeven en ik heb jullie het eindresultaat laten zien. Daarnaast vertelde ik wat het kostte en waar we alles hebben gekocht. Ik heb echter nooit verteld waarom we het op deze manier hebben ingedeeld en nooit onze tips met jullie gedeeld. Hoog tijd om daar verandering in te brengen!

Tip 1: bepaal waar je televisie komt te staan

Het klinkt misschien gek, maar voor ons was dit het startpunt. Als je weet aan welke kant je de televisie wilt hebben, weet je ook waar de bank komt te staan. Dit vormt uiteindelijk het hart van je woonkamer. Bij ons stond dat al vast. Wij hebben een ronde muur waar de tv in is gebouwd. We hebben digitale televisie van KPN en het kastje, de modem en alle bedrading zit in die muur, achter de televisie weggewerkt. Misschien een goed idee, want dat scheelt een hoop gedoe met kabels wegwerken etc.

Tip 2: wat vinden jullie verder belangrijk?

 Je hebt het hart van de woonkamer bepaald, maar wat vinden jullie verder belangrijk? Denk aan een speelhoek voor de kinderen, een werkplek etc. Deel dit op in eilandjes, en ga tekenen. Een voorbeeld: teken het eilandje ‘eethoek’ op verschillende plekken, meet alles uit en bepaald vervolgens waar het gaat komen. Dit “bouw” je als het ware om het hart heen. De volgende 3 tips kunnen je daarbij helpen.

Tip 3: let op de lichtinval

Hoe is de lichtinval in je woonkamer? Waar kun je lekker zitten terwijl het zonnetje naar binnen schijnt en waar zou je last hebben van het licht als je daar zit? Niets is zo vervelend als de zon die constant weerkaatst op het beeldscherm van je laptop of de televisie. Zeker nu het ’s avonds weer langer licht is.

Tip 4: zorg voor een rustige binnenkomst

Als je vanaf het halletje de woonkamer binnen kwam zag je eerst mijn bureau. Die was destijds behoorlijk rommelig en dat wilde ik niet meer. Nu zie je een grote eettafel, een bos bloemen erop en 6 mooie stoelen. Véél rustiger en dat komt al heel anders binnen. Het oogt een stuk groter, netter en je woonkamer wordt op die manier een visitekaartje. Vind ik heel belangrijk, er komen bijvoorbeeld ook ouders van vriendjes en vriendinnetjes van Milan binnen. Dan wil je toch dat het netjes is.

Tip 5: creëer extra ruimte voor de aankleding en geef de woonkamer een ruimtelijk effect

Onze woonkamer is redelijk lang en smal, dit zie je vaker in oude huizen. Ik wil leuke accessoires kwijt, maar dat zou al snel betekenen dat ik dan een extra kastje of tafeltje neer moet zetten. Niet handig gezien de beperkte ruimte en met Floris die binnenkort gaat kruipen. We hebben daarom een plank achter de bank gemaakt. De bank komt daardoor een stukje van de muur en de woonkamer lijkt meteen breder!

Wat vinden jullie van deze tips? Of heb je zelf nog tips? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *