Home + 5x dit vind ik als moeder niet leuk aan de basisschool

5x dit vind ik als moeder niet leuk aan de basisschool

Pittige titel en misschien wel een beetje té. Ik wil ook geen ‘Luizenmoeder’ taferelen als voorbeeld aanhalen, maar laten we eerlijk zijn. Soms vinden wij moeders het best lastig zo’n kind op de basisschool met alle geschreven en ongeschreven regels die daarbij horen. Ik heb nu ruim 3,5 jaar basisschool ervaring, maar soms vind ik het nog steeds lastig. Daarom de 5 dingen die ik niet zo leuk en/of lastig vind aan de basisschool.

1. Wanneer doe je het goed als ouder? Dat weet je dus niet!

Dit is misschien wel de overkoepelende vraag, want ik weet dus eigenlijk nooit of ik het wel goed doe. Niet zozeer als moeder van Milan, maar hoe zien anderen mij. Vindt de juf mij wel betrokken genoeg? Doe ik wel genoeg op school? Zo ja, waarom word ik dan niet meegevraagd op schoolreisje? Zo zijn er nog veel meer vragen en ik vraag het mij ook niet wekelijks af, maar als ik dan hoor dat ouders een mail hebben gehad over het schoolreisje en ik niet, dan baal ik daar stiekem wel van. Niet dat ik koste wat het kost mee wil, maar we zijn er vaak, willen graag helpen, zijn overal goed genoeg voor, maar nu dus niet. Althans, zo komt dat over. Hoe gaat dat eigenlijk bij jullie kinderen op school?

2. Met een kinderwagen je oudste kind naar school brengen

Het is eigenlijk gewoon niet praktisch om met een baby je oudste kind naar school te brengen. Ik zal Floris echter voor geen goud even thuis laten dus gaat hij gewoon mee. In het begin vaak in de draagzak, maar dat wordt mij zo nu en dan te zwaar dus dan gaan we toch maar lopen. Milan zit boven in de klas dus we halen Floris uit de wagen (ook als hij slaapt), sjouwen hem naar boven en brengen Milan naar zijn klas. Ik doe dit zelf niet iedere dag, maar dan nog is het gewoon niet leuk en praktisch. First world problems, ik weet het 😉

3. Dat je soms niet weet wat er nu waar is van de verhalen van je kind

Je kind komt thuis met de wildste verhalen en houdt ook gewoon vol dat het echt zo is gebeurd. Jij kent je kind een beetje en gelooft het wel, maar twijfelt ook wel. Zou het echt? Je bent er niet bij, hebt er geen zicht op (hoort bij loslaten) en dat is soms best lastig… Héél erg lastig!

4. Ik heb soms geen flauw idee wat ze allemaal doen!

Natuurlijk hoor ik de verhalen, ga ik naar informatieavonden en hoor ik veel op het tien minutengesprek, maar ik heb soms echt geen flauw idee wat ze nu precies doen en welke lesmethode waarvoor is. Het is zo’n anders dan toen ik op de basisschool zat. Ik hoor het aan, knik en doe alsof ik alles helemaal in de smiezen heb, maar soms heb ik werkelijk geen idee. Dat begint nu al haha.

5. Het bijhouden van een extra agenda

Ook deze hoort erbij, maar jeetje wat moet je soms veel onthouden! Ik onthoud altijd alles, maar ben dus een paar maanden geleden ook vergeten dat er een opening was op het schoolplein aan het begin van de ochtend. Normaal kijk ik altijd, maar dit keer hadden we de mail ver van tevoren gehad en ik ben het vergeten op te schrijven. Ik had echt geen idee. Milan vond het niet erg en het ging maar om 10 minuten, maar ik vond het wel heel erg en voel me er nog rot over. Het is ook zo dat veel ouders er niet waren vanwege werk, maar ik was er wel altijd. Sindsdien check ik alles 100 keer en hoop ik maar dat ik nooit meer wat vergeet…

Wat zijn de dingen die jij als ouder niet leuk vindt aan de basisschool? Laat het me weten in de comments hieronder.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. 27 maart 2018 / 09:46

    Heel herkenbaar allemaal. Vooral bij jongens is het erger. Die willen sowieso minder praten. Als je vraagt hoe het was of wat ze gedaan hebben, dan is het standaard antwoord vaak:”weet ik niet”.

    • 30 maart 2018 / 06:47

      Haha, helemaal waar! Wij hebben daar overigens wel een oplossing voor. We hebben onlangs een kinderkletspot gekocht met vragen en daarmee krijgen wij onze zoon wel aan het praten en gaan de gesprekken écht ergens over. Misschien helpt het jullie ook.