Home + Vanaf 11 mei weer naar school; zo gaat Milans rooster er uitzien

Vanaf 11 mei weer naar school; zo gaat Milans rooster er uitzien

Het hoge woord is eruit: vanaf 11 mei mogen de basisscholen weer starten. Eerder deze week vertelde ik dat ik er gemengde gevoelens over had, maar inmiddels is het nieuws geland en is het duidelijk hoe de school van Milan het lesrooster in gaat vullen. Omdat ik benieuwd ben naar de manier waarop de scholen van jullie kinderen invulling gaan het nieuwe rooster, deel ik vandaag hoe de school van Milan het heeft bedacht en hoe we dit gaan combineren met de peuterspeelzaal en mijn werk.

De klas wordt opgedeeld in twee groepen

Iedere klas op school wordt opgedeeld in twee groepen. In geval van Milan klas wordt het een groep van 14 leerlingen en een groep van 13 leerlingen. De groepen heten groep 1 en groep 2 en de groepen 1 gaan op andere dagen naar school dan de groepen 2. Groep 1 begint op 11 mei en groep 2 op 12 mei. Milan zit in zijn klas in groep 2 en start dus op 12 mei.

Twee dagen in de week naar school

Iedere groep gaat twee dagen in de week naar school (hele dagen volgens het normale rooster) en de rest van de week wordt thuis gewerkt aan opdrachten. De online contactmomenten met de juffen komen te vervallen, omdat de kinderen hun vragen weer kunnen stellen in de klas.

Leuke groep en Milan heeft er zin in

Milan zit in een leuke groep en heeft er zin in om weer naar school te gaan. Gelukkig maar! Afgelopen week heeft hij voor het eerst weer buiten gespeeld met een aantal klasgenootjes en dat heeft hem zo ontzettend goed gedaan. Dat stelde mij, zeker omdat ik gemengde gevoelens had na de persconferentie van van de week, gerust. Het is goed zo. Het rooster is opgesteld voor drie weken en daarna zien we wel weer hoe het verder verloopt.

De peuterspeelzaal

De peuterspeelzaal hervat weer volledig en dat betekent dat Floris er weer drie ochtenden terecht kan. Hij begint al iets eerder dan Milan (direct na de meivakantie) en dus mag hij op 7 mei alweer naar de juffen. We hebben nog niet gehoord op welke manier ze het halen en brengen willen organiseren, maar ik hoop dat we in ieder geval nog even bij hem mogen blijven en toch kort afscheid kunnen nemen. Hij is dan ruim 7 weken niet geweest en moet eigenlijk weer opnieuw beginnen. Het zal niet zo zijn als voorheen, maar het zou fijn zijn als we toch een momentje zouden hebben om gedag te zeggen.

Combineren met werk

Rutte was van de week heel duidelijk: hij wil dat er nog steeds zoveel mogelijk thuis wordt gewerkt. Dat advies wordt op mijn werk gevolgd. Ik werk daarom nog steeds twee dagen thuis (op maandag en dinsdag). Dat betekent dat het voor mij wat rustiger wordt thuis. Op maandagochtend gaat Floris naar de peuterspeelzaal en op dinsdag gaat Milan bijvoorbeeld weer naar school. Dat wisselt bij Milan per week, maar het is al zoveel fijner om thuis te werken zonder dat er huiswerk gemaakt moet worden.

Op donderdag en vrijdag ga ik naar kantoor en is Floris op de peuterspeelzaal. Als Milan dan naars school moet, zal het op dezelfde manier gaan als voorheen.

Het rooster ziet er voor ons dus gunstig uit en we gaan het zien. Een ding is in ieder geval zeker: 2020 gaan we niet snel meer vergeten!

Hebben jullie al bericht gekregen van school? Zo ja, hoe wordt het bij jullie georganiseerd?

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. Linda
  25 april 2020 / 08:45

  Bij mijn oudste zoon worden de klassen ook in tweeën gesplitst. De ene groep gaat op maandag, donderdag, en woensdag om de week. De andere groep gaat op dinsdag en donderdag, en woensdag om de week. Als je bijv. bent in gedeeld in de groep van de maandag en donderdag dan blijf je de aankomende 3 weken die dagen naar school gaan. Op mijn eigen school is dit ook zo geregeld. Ik vind het fijn, want dan is er duidelijkheid en continuïteit. En de overige dagen thuiswerk, maar zonder begeleiding van de juf.
  Hij heeft er veel zin in. Ik heb zelf ook weer zin om aan de slag te gaan, maar ben toch wel beetje bezorgd om onze gezondheid. Maar goed we gaan het zien.
  En 2020 gaan we inderdaad nooit meer vergeten!

  Veel succes met alles. En Milan: alvast veel plezier weer op school!

 2. Prscll
  25 april 2020 / 16:21

  Mijn dochter gaat na de meivakantie ook 2 dagen naar school gewoon voor een hele dag met een halve klas. Mijn zoontje zijn psz gaat na de meivakantie ook open maar ik breng hem niet. Ik ben voorlopig nog volledig thuis aan het werk en ik vind het al spannend genoeg dat mijn dochter weer gaat. Voor haar heel fijn, want ze heeft er zoveel zin in. Eerst lekker vakantie en wennen aan het idee 😉

 3. Karin
  26 april 2020 / 00:22

  Hier krijgen we pas 6 mei te horen hoe ze het op school gaan invullen, wie wanneer naar school moet etc. Ik vind dat persoonlijk best laat overal om je heen lees/hoor je al van dan en dan moet die van mij naar school en van zo laat tot zo laat.
  Ik ben benieuwd hoe ze het gaan doen, wat we in ieder geval wel weten is dat er geen ouders in de school mogen komen. Dat gaat waarschijnlijk wel voor menig kleuter zoals de mijne een moeilijk momentje worden. Verder zit ik zelf aardig in dubio omdat ik bij de risico groep behoor en het behoorlijk eng vind en dus ook de nodige vraagtekens heb. Ik probeer uit de positie van mijn zoontje te denken maar wat als hij wel besmet word en ik dus ook als alleen staande ouder uit dus de risicogroep. Waar moet mijn zoontje dan heen als het mis gaat? #bezorgdenvolvragen