Home + De brugklas zit er bijna op!

De brugklas zit er bijna op!

Het zit er zo goed als op: de brugklas. Sowieso was een jaar geleden alles anders, maar een jaar geleden rond deze tijd sprong onze zoon de basisschool uit en was het tijd voor de brugklas. We kochten schoolspullen, een nieuwe fiets, een laptop en we bestelden de boeken. Al met al kostte dat flink wat geld, waar ik toen nog een blog over schreef. Ik weet nog dat ik daar op de socials veel reacties op kreeg, haha. Maar de tijd is voorbij gevlogen en inmiddels hebben we te horen gekregen dat hij over is naar de tweede.

Terugblik op de brugklas

Precies 20 jaar nadat ik was geslaagd voor de middelbare school, stond ik weer in dezelfde gangen. Dit keer met onze zoon. Voor mij was het duidelijk: ik hoopte zo dat hij voor deze school zou kiezen. Toch heb ik dat toen niet hardop naar hem uitgesproken. Het was zijn keuze. Al met al was hij er snel uit: het werd deze school. Ik was zenuwachtiger voor die eerste dag dan hij, maar het was al snel duidelijk: hij had een leuke klas en de eerste indruk was goed.

Vrij snel daarna kwam het brugklaskamp en hij had het onwijs naar zijn zin! Dat bleef zo gedurende het schooljaar. We hebben weleens discussie gehad over het leren en de toetsweek was een dingetje, maar hij heeft het gehaald en heeft een heel leuk jaar gehad.

In het begin keek ik zeker een paar keer per week op de schoolapp. Naar zijn cijfers, maar ook naar zijn rooster. Naar mate de tijd vorderde werd dat minder hield ik het wel in de gaten, maar niet wekelijks. Eerlijk is eerlijk, niet alles ging vlekkeloos en hij heeft er op het eind echt wel aan moeten trekken, maar het is hem gelukt.

De tijd vliegt en ik hoop dat hij net zo’n fijn tweede jaar krijgt, als dat hij had in de brugklas! Hebben jullie brugklaskinderen? Hoe is het eerste jaar bij jullie verlopen? Klets mee in de comments hieronder of op de socials van Mamablogger.

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *