Home + 5 jaar de naam Mamablogger en bijna 2500 posts | Hoe verdien je geld met je blog?

5 jaar de naam Mamablogger en bijna 2500 posts | Hoe verdien je geld met je blog?

Gisteren kreeg ik een herinnering in Timehop: 5 jaar geleden verhuisde ik mijn blog (toen nog onder mijn eigen naam) naar de domeinnaam Mamablogger en ging Mamablogger.nl live. Inmiddels zijn we dus 5 jaar verder en publiceer ik over ongeveer 2 weken mijn 2500e blogpost. Het gaat goed met de blog. De bezoekersaantallen zijn nog nooit zo hoog geweest, maar al die bezoekers leveren an sich natuurlijk geen geld op. Als je 90.000 unieke bezoekers hebt krijg je van dat aantal mensen geen geld. Toch zijn die bezoekersaantallen wel belangrijk. Een paar weken terug vroeg een collega hoe dit nu precies zit, want hoe verdien je dan wel geld met een blog? Ik dacht, misschien is dit wel een leuk moment om daar meer over te vertellen.

Een actief inkomen

Ik krijg regelmatig de vraag waarom ik mijn baan niet op zeg om fulltime te gaan bloggen. Hier heb ik al vaker over geschreven, maar in het kort komt het erop neer dat ik dat simpelweg niet wil. Ik vind het heerlijk om mijn collega’s om mij heen te hebben, maar vind andere zaken net zo belangrijk. Denk aan pensioenopbouw, doorbetaling bij ziekte, goede secundaire arbeidsvoorwaarden etc. Daarnaast zou ik aanzienlijk meer commercieel moeten bloggen om mijzelf, naast het salaris, vakantiegeld en eindejaarsuitkering te kunnen betalen. Kortom, ik zou dan compleet afhankelijk zijn van mijn blog en dat idee vind ik doodeng.

Tegelijkertijd zou ik meer uit Mamablogger kunnen halen als ik meer mijn best zou doen om opdrachten binnen te halen. Ik zou dan bijvoorbeeld meer kunnen pitchen op opdrachten en/of actief bedrijven moeten mailen en vragen of ze samen willen werken. Dat doe ik wel, maar niet zoveel. De meeste opdrachten krijg ik van bedrijven en bureaus die mij rechtstreeks mailen met de vraag of ik samen wil werken. Vaak is dan de vraag of ik een blog wil schrijven over hun product, dienst en/of webshop met daarin directe linkjes naar hun website of shop. Voor zo’n samenwerking is het aantal bezoekers op je blog en social media kanalen belangrijk: hoe hoger die aantallen, hoe hoger het tarief dat je voor die samenwerking kunt vragen. Met dit soort samenwerkingen verdien je een actief inkomen.

Samenwerkingen, wat doe ik wel en wat niet?

Ik krijg, ook in deze tijd, bijna dagelijks samenwerkingsverzoeken, maar ik ga lang niet overal op in. Sommige verzoeken passen niet bij mij en soms loopt een contact op een later moment spaak. Zo ben ik weleens gevraagd door een merk met zwemkleding met de vraag of ik samen wilde werken. Superleuk dus dat wilde ik wel wel. Toen we wat langer contact hadden bleek dat ze foto’s wilden van Milan in zwemkleding en dus ook met een ontbloot bovenlijf. Dat wilde ik niet. Toen ik dat uitlegde werd dat bedrijf boos en vonden ze mijn terughoudendheid daarin vreemd. Het is al even geleden en ik had toen ook eerder aan moeten geven wat mijn idee was bij deze samenwerking. Een leermoment voor de volgende keer.

Daarnaast ga ik ook niet overal op in omdat ik niet alles kan schrijven in de beperkte tijd die ik soms heb. Dan wordt het teveel naast mijn gezin, werk, het huishouden, een sociaal leven etc. Het lukt dan gewoon niet en het hoeft ook niet, omdat het niet mijn hoofdinkomen is en bloggen vooral leuk moet zijn.

Een passief inkomen

Ik had het net al over een actief inkomen, maar er bestaat ook nog zoiets als een passief inkomen. Een passief inkomen is een inkomen waar je relatief weinig voor hoeft te doen en dat er langer over doet om op je bankrekening te komen. Ook hier zou ik misschien veel meer uit kunnen halen, maar dan zou ik hier meer tijd in moeten investeren. Een passief inkomen kun je bijvoorbeeld verdienen door affiliate marketing. Zo plaats ik weleens linkjes naar websites als Bol.com en Wehkamp, waar ik zelf ook regelmatig wat bestel.

Als jij op dat linkje klikt, ga je direct naar die webshop. Als jij via Mamablogger naar die webshop gaat en daar vervolgens shopt (en dat hoeft niet perse datgene te zijn wat ik heb gedeeld), dan ontvang ik daar een kleine commissie over terwijl jij daar niets extra’s voor hoeft te betalen. Jij merkt er dus niets van. Nu moet je niet denken dat dat hele bedragen zijn hoor. Tenminste, bij mij niet. Het kan lekker oplopen, maar het is meer een extraatje. Ik investeer dat bijna altijd weer terug in Mamablogger (hosting, fotoprops, een boek om te reviewen, een statief voor mijn telefoon etc.). Deze commissie wordt aan het einde van een maand definitief berekend en dat bedrag krijg je vervolgens uitgekeerd op je rekening.

Veel andere bloggers doen dit ook dus als je hen graag volgt en je wilt nog wat bestellen in één van die webshops, doe dat dan op deze manier, want daar help je hen enorm mee. Zeker wanneer het hun hoofdinkomen is.

Er zijn nog meer manieren om geld te verdienen met je blog, maar dat zou weer een onderwerp zijn voor een ander artikel 🙂

Denk jij er weleens over na om geld te gaan verdienen met een blog?

 

 

 

Volg:
Marisca Kenter

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca Kenter. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Schrijven is mijn grote passie en niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, op Mamablogger vind je alles wat hippe moeders bezig houdt!

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Comment

 1. Yvonne
  26 april 2020 / 09:50

  90.000 unieke bezoekers!
  Toch echt veel hè.
  Gefeliciteerd daarmee. Mag je trots op wezen.
  Weet niet meer precies hoelang ik je nu volg.
  Jaar of 3 zeker. De tijd vliegt.
  Fijne zondag samen met je gezin.