Home + Uitje met het gezin | Wondr Experience Amsterdam is hét Instagram museum!

Uitje met het gezin | Wondr Experience Amsterdam is hét Instagram museum!

Begin dit jaar zag ik Wondr Experience al een paar keer voorbij komen in mijn tijdlijn op Instagram. Dat zag er leuk uit! Afgelopen zondag was het dan zo ver: we hadden tickets gereserveerd en vertrokken al vroeg richting Amsterdam. We hadden er zin en waren vooral benieuwd naar de toffe ruimtes waar we in terecht zouden komen. Dat dit een uitje zou worden zoals we die nog niet eerder mee hadden gemaakt, stond vast, maar is dit uitje echt de moeite waard? Je leest het in deze review.

Wat is Wondr Experience nu eigenlijk?

Wondr Experience is eigenlijk een heel grote (1200 m2) speeltuin voor jong en oud. Een heel kleurrijke speeltuin. Het is vrolijk, bizar en je weet soms niet waar je moet kijken. Het is een totaal andere wereld waar je ruimte voor ruimte doorheen gaat. In totaal zijn er 15 ruimtes. En ja, je wordt er heel erg vrolijk van.

In de titel noem ik Wondr Experience het Instagram museum. Voor iedere ruimte is samengewerkt met kunstenaars en dat is te zien. De ruimtes zijn zo gaaf geworden dat het niet voor niets is dat veel jonge mensen er foto’s willen maken die ze vervolgens delen op Instagram. Iedere ruimte schreeuwt bijna om het maken van foto’s en dat hebben we zelf natuurlijk ook heel veel gedaan. We zijn er tenslotte niet voor niets ?

Wondr vind je op een industrieterrein in Amsterdam en je kunt het pand bijna niet missen. Het is namelijk knalroze ?

Van een confetti douche naar zwemmen in de spekkies

We kwamen binnen en moesten door een verlichte tunnel. Floris vond het een beetje spannend, maar Milan kon niet wachten om de boel te gaan verkennen.

Daarna kwamen we in deze ruimte…

Het begon meteen leuk. Je komt ogen tekort, want overal is wel wat te zien.

We gingen van ruimte naar ruimte en ze werden steeds mooier. Floris ontdooide en riep overal “wauw” en Milan maakte met zijn telefoon ook de ene foto na de andere die vervolgens weer naar opa en oma werden geappt.

Dit was ook zo’n toffe ruimte. Alles was geschilderd in dezelfde kleuren. Er was ook kleding in die kleuren die je aan kon trekken zodat je zelf weg zou vallen tegen de achtergrond.

Vervolgens liepen we een glazen tunnel door en kwamen we weer in een totaal andere wereld terecht.

Een paar ruimtes verder kwamen we eindelijk bij het zwembad van spekkies terecht! We hadden alle ruimtes voor onszelf omdat we vroeg waren dus namen het er even lekker van. Zeker in het spekkies bad.

Vanuit de spekkies kwamen we meteen terecht bij het volgende feestje: de confetti douche. Ik vond ’s avonds nog confetti in mijn bh ? Maar even serieus; als je het allemaal even niet meer ziet zitten is een confetti douche hét medicijn, want hoe kun je hier nou niet vrolijk van worden?

Het feestje was echter nog niet voorbij, want even later kwamen we bij de grootste ballenbak die we ooit hadden gezien. En ook deze hadden we voor onszelf.

Dit was de laatste ruimte waar we in terecht kwamen. In totaal zijn we er zo’n 1,5 uur geweest.

Daarna was het tijd voor wat lekkers. Ik wilde graag een freak shake, maar vond dat toch een beetje te heftig. Deze cupcakes waren ook erg lekker en de jongens vonden ze fantastisch ?.

Wat vonden we van Wondr Experience en praktische info

Wij hebben een heerlijke ochtend gehad. Het is lekkernij een feestje. We werden heel hartelijk ontvangen en alles werd duidelijk uitgelegd. In de diverse ruimtes is ook personeel aanwezig en ook zij waren ontzettend aardig. Er werd zelfs aangeboden om foto’s van ons vieren te maken met mijn telefoon.

Foto’s en GIF-jes

In een aantal ruimtes hangen iPads. Voordat je naar binnen gaat meld je je aan en krijg je een QR-code in je mail. Dit wordt allemaal uitgelegd. Als je een iPad ziet hangen, scan je de code in de mail en de iPad maakt foto’s en GIF-jes. Net wat jullie willen. Ongeveer twee uur na je bezoek krijg je de foto’s en GIF-jes in je mailbox. Dit is bij de prijs ingegrepen. Hieronder zie je een GIF-je van ons ☺️?.

De entreeprijs

Wij gingen tijdens de speciale KIDS TIME, zie de website voor meer informatie hierover. Floris was gratis. Voor Milan betaalden we €16,50 en voor onszelf betaalden we €24,50 per ticket. Dat maakt Wondr Experience zeker niet het goedkoopste uitje. Het is ook geen uitje waar je de hele dag kunt vertoeven. Tegelijkertijd vind je nergens een plek waar je zulke gave foto’s kunt maken als hier. Een uitje zoals deze hadden we nog niet eerder beleefd. Het is echt heel erg uniek, het is bijzonder en het is een feestje. Je betaalt eigenlijk voor een belevenis. Een plek die je eigenlijk een keer gezien moet hebben en het is aan jezelf of je dit er dan voor over hebt. Wij hebben echt een topochtend gehad en de jongens vonden het fantastisch. Een superleuke ervaring en de foto’s zijn heerlijk.

Kenden jullie Wondr Experience al?

42_gratis_low_budget_uitjes_mamablogger_tip_2019_

Klik hier voor lijst 42 gratis en low budget uitjes die ik samenstelde in 2019
Klik hier voor de lijst 42 gratis en low budget uitjes die ik samenstelde in 2018
Klik hier voor de 5 leukste low budget dierenparken van Nederland
Klik hier voor de 5 leukste low budget dino uitjes van Nederland
Klik hier voor de 10 leukste low budget speeltuinen van Nederland

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Christine
    10 juni 2020 / 06:17

    Ik kende het nog helemaal niet, maar werd maandag al nieuwsgierig na je sneak preview (sowieso zaten er in je diary veel cliffhangers van wat je zou posten deze week;)).
    Het ziet er ontzettend tof uit, echt een belevenis-uitje!!
    Dit lijkt me zoo leuk voor een meidenfeestje (meisjesnaam hier ;))!