Home + 5x de leukste low budget dino uitjes!

5x de leukste low budget dino uitjes!

Dit is de derde blog in de reeks uitjes voor de zomervakantie. Twee weken geleden heb ik naar aanleiding van de grote blog met 42 gratis en low budget uitjes besloten dit nog verder uit te breiden. Er is namelijk zoveel leuks te doen in ons kleine landje! Nu de film Jurassic World in de bioscopen draait zijn dino’s weer helemaal terug van weggeweest. Al kun je je afvragen of ze ooit helemaal zijn weggeweest. Dit zijn in ieder geval de leukste low budget dino uitjes!

Gek van dino’s

Deze blog wilde ik perse schrijven, want als kind was ik gek op dino’s. Ik had er heel veel, had posters hangen van de verschillende tijdperken en ik weet nog heel goed dat ik tijdens een kinderfeestje alleen maar dino spulletjes kreeg. Daar was ik zo onwijs blij mee! #nerd haha.

Een jaar of twee terug zijn we zelf nog in Naturalis geweest bij T-rex Trix. Trix reist nu de wereld nog over, maar krijgt over een tijdje een vaste plek in Naturalis. Een aanrader, want dat was heel erg indrukwekkend! Kortom, niet alleen kinderen vinden het leuk, maar het heeft mij ook altijd gefascineerd. Gelukkig kan ik deze zomer mijn hart ophalen!

Low budget dino uitje #1 | Jurassic Golf in Gouda

Dit is een low budget dino uitje dat je kunt doen wanneer je maar wilt, want de Jurassic Golfbaan in Gouda is dagelijks geopend. Dit is midgetgolfen, maar dan in de prehistorie. Het is zo gaaf én je kunt er spectaculaire foto’s maken! Wij gaan deze zomervakantie ook nog wel een keertje golfen. Bekijk de website voor meer informatie.

Entree: 0 t/m 3 jaar gratis, 4 t/m 12 jaar €8,-, vanaf 13 jaar €12,50. Er zijn ook familietickets te koop. Zo betaal je voor twee volwassenen en 2 kinderen €35,-
Parkeren: gratis

Low budget dino uitje #2 | Dinoland Zwolle (low budget!)

100 levensechte dino’s, een paleolab, speeltuinen, midgetgolfen en de nieuwe T-Rexpeditie. Dit en nog veel meer valt te beleven in Dinoland Zwolle. Het is dat het voor ons zo ver weg is, maar wat is dit een gaaf park! Hier zijn de kinderen echt de hele dag zoet terwijl ze hun Ranger paspoort volmaken met allemaal activiteiten. En ook niet geheel onbelangrijk, het is een low budget uitje! Bekijk de website voor meer informatie.

Entree: 0 tot 2 jaar jaar gratis, 2 en 3 jaar €5,50,-, vanaf 4 jaar €9,50 (in juli en augustus is dat €10,50)
Parkeren: €5,-

Low budget dino uitje #3 | Dinopark Landgoed Tenaxx in Westerwolde (low budget!)

Ook dit is een park vol met dino’s die je het hele jaar door kunt bezoeken. Het park 30 hecatare groot en is deels een dinopark en deels een homepark waarin je ziet hoe deze twee door de jaren heen geëvolueerd zijn. Kinderen kunnen de dino’s ontdekken, bootje varen, een dino opgraving doen en nog veel meer!

In de entreeprijs is inbegrepen: dino-experience, dino-track, survival run, bootjesvijver en onbeperkt snacks, patat, pannenkoeken en ranja.

Entree: 0 t/m 2 jaar gratis, vanaf 3 jaar €9,50 en online €8,50!
Parkeren: gratis

Bekijk hier de website voor meer informatie.

Low budget dino uitje #4 | Oertijdmuseum in Boxtel

Dit museum is ook bekend als het Dinosaurusmuseum. Het is dan ook het grootste geologisch museum van het land. Binnen wandel je tussen levensechte dinosaurussen en heel veel verschillende fossielen uit alle tijdperken.

Buiten struin je door de Oertijdtuin en het Oertijdbos, met reusachtige dinosaurussen en andere dieren uit de oertijd. En met allerlei planten en bomen die al bestonden lang voordat er mensen waren. Heel erg leerzaam voor kinderen die niet eens door hebben dat ze wat leren omdat het zo spelenderwijs gaat.

Entree: 0 t/m 2 jaar gratis, 3 t/m 11 jaar €7,-, vanaf 12 jaar €10,-.
Parkeren: ik heb niets kunnen vinden over parkeerkosten

Low budget dino uitje #5 | Goudzoekersdorp Jurassic Gold Mine in Gouda

Dit uitje is vers van de pers dus heb je bij nog geen enkele blogger voorbij zien komen 😉 Ik hoorde namelijk gisteren dat deze eind augustus wordt geopend. De Jurassic Gold Mine hoort bij de Jurassic Golf en er wordt de komende weken hard gewerkt om eind augustus open te gaan. In het goudzoekersdorp komen onder meer een groot houten, halfopen gebouw, een oude windmolen, een enorme houten watertank op palen en rails met mijnwagens komen. In deze karretjes liggen stenen, botten en fossielen. Er komen ook een grote drinkende dino (Brachiosaurus) op de grond en een Pterodactyl op het dak van de grote houten watertank. In het goudzoekersdorp kunnen kinderen en volwassenen aan de slag met een schaal, water en zand om goud en edelsteentjes te zoeken.

Zodra Jurassic Gold Mine in Gouda open gaat kun je natuurlijk een review verwachten 😉

Entree: €7,50, ik weet nog niet of de kleinste kinderen gratis zullen zijn.
Parkeren: gratis

Dit waren de 5 leukste low budget dino uitjes van deze vakantie!

Low budget DIY | Zelf fossielen maken!

Mocht het deze zomervakantie nog een keer gaan regenen, dan heb ik een superleuke low budget dino DIY voor je; zelf fossielen maken! Je kunt ze met je kinderen maken, maar je kunt ze ’s avonds ook zelf maken en verstoppen in super sand en bij mooi weer in de zandbak.

Ik schreef deze DIY al eerder en deze vind je hier.

Mocht je zelf nog een toevoeging hebben aan dit lijstje laat het mij dan weten in de comments hieronder.

Klik hier voor de 42 low budget uitjes van 2018
Klik hier voor de 5 leukste low budget dierenparken van Nederland
Klik hier voor de 10 leukste low budget speeltuinen van Nederland

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *