Home + 10x de leukste low budget speeltuinen van Nederland!

10x de leukste low budget speeltuinen van Nederland!

Jeetje jongens, wat was vorige week bizar! Zodra ik de blog publiceerde met de 42 gratis en low budget uitjes ging het aan en in no time trok deze blog alleen al ruim 10.000(!) bezoekers! Leuk voor de statistieken natuurlijk, maar nog leuker is het dat mijn werk zin heeft gehad, want er was blijkbaar behoefte aan. Ik was dus blijkbaar niet de enige die wat miste. Ik heb de lijst bewust zo divers mogelijk gehouden, maar ik kreeg veel reacties met leuke tips. Zo leuk dat ik mij bedacht dat ik ook specifieke blogs kon maken als opvolger van de grote blog. Daarom begin ik met de 10 leukste low budget speeltuinen van Nederland!

Speeltuin #1 | Benschop Speelplezier in Nieuwland

Deze tip kreeg ik vaker en daarom begin ik daar mee. Het grappige is dat Benschop Speelplezier zelf alle speeltoestellen maakt en dat je deze daar kan uitproberen. Misschien overweeg je een trampoline in de tuin, dan is het handig dat je deze zelf eerst kunt testen! Er is een speeltuin met 50 speeltoestellen (trampolines, speeltoestellen, zandbak, sporttoestellen etc.) waar kinderen heel wat uurtjes lekker kunnen spelen.

Entree: vanaf 2 jaar €5,- per persoon. Dit is inclusief koffie of thee voor de volwassenen.
Parkeren: gratis

Let op: je moet wel van tevoren reserveren. In de vakanties hoeft dat niet, maar check even voor de zekerheid de website.

Speeltuin #2 | Speeltuin Groenendaal Heemstede

Oké, van deze speeltuin werd ik echt heel enthousiast! Als je er binnenkomt krijg je een kabouterstempel. Hiermee kun je de hele dag vrij in en uit lopen. Er is namelijk ook heel veel te doen in het bos zoals de Heksenhut of de kinderboerderij. Als je in de buurt woont kun je zelfs na het middagslaapje weer terugkomen, waar zie je dat nog?! Verder is er een treintje, veel speeltoestellen en een heerlijk groot terras voor de ouders. Ideaal. Bekijk hier de website.

Entree: €3,- per persoon inclusief een drankje of ijsje naar keuze! 
Parkeren: gratis

Speeltuin #3 | Speeltuin Amstelpark in Amsterdam

Heb jij kinderen die gek zijn op Thomas de Trein? Dan zit je hier helemaal goed! Hij rijdt namelijk hier in de speeltuin! Verder kun je er “brandjes” blussen, bootjes en supertucks besturen en nog veel meer. Een onwijs leuke tip en hier gaan we zeker een keer naar toe!

Entree: gratis, maar je kan muntjes kopen voor de verschillende speeltoestellen en attracties. Een muntje kost €1,10, 6 muntjes voor €6,- en 11 muntjes voor €10,-
Parkeren: gratis

Speeltuin #4 | Speeltuin Westerpret in Zoetermeer

Dit ziet er ook al zo leuk uit, is vlakbij mijn woonplaats en ik kende het niet! Als het mooi weer blijft gaan we hier zeker nog een keer heen deze vakantie. Van een peuterzone tot midgetgolfen, een kabelbaan en quad rijden. Ideaal voor kinderen tot en met 12 jaar. Bij de kiosk kun je een hapje en drankje kopen. Picknickkleed mee en je hebt een superdag!

Entree: vanaf 2 jaar €5,- per persoon
Parkeren: gratis

Speeltuin #5 |Boerenvreugd Aalsmeer

Dit uitje stond ook in de andere blog en we kregen veel reacties van mensen die vertelden dat dit echt een heel leuk uitje is. De boerderij bestaat uit meerdere plekjes en hoekjes en daardoor valt er heel veel te zien en te beleven. Daarnaast is er een mega speeltuin die is opgebouwd van jong naar oud. Het is de grootste, schoonste en veiligste buitenspeeltuin van de regio! Klik hier voor de website.

Entree: gratis
Parkeren: gratis

Speeltuin #6 | Speeltuin Roeffen Mart Grubbenvorst

Dit uitje werd getipt door de ANWB en is een grote speeltuin met ruim 50 speeltoestellen, grenzend aan een groot bosgebied. Ook deze stond in de andere blog, maar daar stond zoveel in dat je dit misschien wel hebt gemist. Omdat hij zo leuk is plaats ik hem nog een keer. Alles is er gratis, zelfs het gebruik van de toiletten. Handig met kinderen! Dit is hét voorbeeld van een mooi initiatief om spelen voor alle kinderen toegankelijk te maken en alleen daarom al de moeite waard om te bezoeken!

Entree: gratis
Parkeren: gratis

Speeltuin #7 | Maïsdoolhof- speelboerderij Malden

Een hele dag buiten spelen en een spannend avontuur in het doolhof; dat is maïsdoolhof- speelboerderij Malden. Kinderen kunnen in stro spelen, over de skelterbaan, laddergolfen (weet iemand wat dat is?!) en nog veel meer! Kijk snel op de website voor meer informatie.

Entree: vanaf 1 jaar €4,- per persoon
Parkeren: gratis

Speeltuin #8 | Land van Jan Klaassen in Braamt

Eigenlijk is het Land van Jan Klaassen (vlakbij Doetinchem) een mini pretpark met een grote indoor speeltuin, een 30.000 m2 buitenspeeltuin  en een poppentheater. Een kabouterdorp met een treintje, trampolines, het dorp van Jan Klaassen en nog veel meer! En als het heel warm is kun je terecht in de waterspeeltuin! Er is echt enorm veel te doen en daarom kon hij niet ontbreken in deze lijst.

Entree: vanaf 2 jaar €11,50 per persoon, als je jarig bent mag je gratis naar binnen. Moet je wel je legitimatie bij je hebben natuurlijk
Parkeren: €5,-

Speeltuin #9 | Speelboerderij De Flierefluiter in Raalte

Dit uitje won de zilveren prijs van de ANWB voor het leukste uitje van Overijssel. Even wat feitjes; het park bestaat al 25 jaar, bestaat uit 40.000 m2 plezier en heeft meer dan 34 speeltoestellen. Maar dat niet alleen, er is een speelzolder, een knuffelweide en zelfs een binnenspeeltuin. Handig als het regent! Het ziet er echt waanzinnig uit! Bekijk hier de website. Voor kleine kinderen is er overigens een aparte speeltuin waar een terras naast is zodat je goed toezicht kunt houden.

Entree: kinderen onder de 2 zijn gratis, verder kun je een arrangement kiezen, hiervoor moet je wel reserveren. Er zijn verschillende opties waar je ook consumpties bij krijgt. Bekijk even de website, maar duur is het zeker niet!
Parkeren: ik kon hier niets over vinden dus ik ga er vanuit dat dit gratis is

Speeltuin #10 | Speeltuin De Klimbim in Waalre

Ook deze speeltuin ligt in het bos en veel van de speeltoestellen zijn speciaal voor deze speeltuin ontworpen zoals een kabelbaan, boomhutten en klimfort dat uit 4 torens bestaat! In totaal zijn er 49 speeltoestellen. Voor de hele kleintjes zijn er een kleuterhoek en zandspelen. Wil je meer informatie? Bekijk dan de website van De Klimbim.

Entree: €1,- per persoon en een jaarabonnement koop je voor €10,-
Parkeren: gratis

Dit was onze top 10 van de leukste low budget speeltuinen in Nederland. Wat is er toch een hoop leuks te doen in ons kleine landje! Heb jij nog suggesties? Vul deze blog dan hieronder aan in de comments!

Klik hier voor de 42 low budget uitjes van 2018
Klik hier voor de 5 leukste low budget dierenparken van Nederland
Klik hier voor de 5 leukste low budget dino uitjes van Nederland

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Danielle
  24 juli 2018 / 12:05

  Leuk! Nu voor het eerst op je blog terecht gekomen, precies op tijd zo in de zomervakantie.

  Ik mis nog speeltuin ‘de Kievit’ in Berkel en Rodenrijs!
  Met een watersproeier park en klein zwembad.
  Een peutergedeelte welke is afgesloten, grote gedeelte met veel speeltoestellen en allemaal gras.
  Ook is er een hele kleine kinderboerderij bij.

  Entree:€5,00 pp, opa’s en oma’s zijn gratis
  Parkeren: gratis

  Kleine kiosk voor ijsjes en patatjes
  Zwembandjes en stoelen te huur voor een mini bedrag.

 2. Hugo
  27 juli 2018 / 20:58

  Ik zie Speelpark de Splinter helemaal niet staan in deze lijst. Een groot Speelpark in Eindhoven met zwembad, kinderboerderij en vele speeltoestellen. Toegang is gratis op elke dag behalve de zondag, dan kost het 1,50euro op.