Home + Tips om toch even je rust te pakken, ook al is het maar kort

Tips om toch even je rust te pakken, ook al is het maar kort

We rennen van de ene afspraak naar de andere, moeten het huishouden nog runnen, een beetje gezellig doen met onze kinderen ;-), zijn druk met ons werk, hebben 1001 dingen om over na te denken en oh ja, we hebben ook nog een partner haha. Het mag duidelijk zijn en het is al ontelbare keren gezegd, maar wij moeders hebben het gewoon heel erg druk. En druk zijn is helemaal niet erg, ik vind het eigenlijk wel lekker, maar het is de kunst om niet gek te worden en echt iedere dag even je rust te pakken. Al is het iedere keer maar een paar minuten, het helpt echt. Dit doe ik om toch even mijn rust te pakken zodat ik er daarna weer tegenaan kan.

Lezen, lezen en nog eens lezen

Er is een periode geweest dat ik mijzelf nauwelijks de tijd gunde om te lezen. Ik moest nog even iets doen in huis, snel die ene blog typen, appen met die ene vriendin om wat af te spreken, ideetjes opdoen voor Milans volgende traktatie. Ik noem maar even wat, maar er was altijd wel wat “belangrijkers” dat gedaan moest worden. Achteraf gezien de grootste onzin, want het is juist heel erg goed om iedere dag iets voor jezelf te doen. Ik denk dat die wake-up call weer kwam tijdens mijn longontsteking. Ik moest uitrusten en kon verder niets anders. Hoewel ik enorm baalde van die longontsteking en ik niet direct tv of boeken kon verdragen, besefte ik mij na een kleine week hoe lekker het soms was. Gewoon iets voor jezelf, écht voor jezelf. Momenteel lees ik weer veel en ik merk dat het me goed doet.

Netflix is altijd goed

Na een lange dag vind ik het heerlijk om toch nog even een aflevering van die ene serie te kijken. Gun jezelf dat ook, want je hebt het nodig! De boog kan niet altijd gespannen staan.

Weekendje weg

Plan een paar keer per jaar een weekendje weg, al is het maar een nachtje. Wij gaan dan lekker met zijn viertjes in een hotel en dat doen we niet alleen om van elkaar te genieten, maar ook om heel even tot rust te komen. Dit weekend zijn we ook weer een nachtje weg. Wat zo fijn is, is dat we dan helemaal niets meer hoeven doen. Alles wordt voor ons gedaan en dat alleen al geeft al rust.

Naar de bioscoop met een vriendin

Eens in de paar maanden ga ik met een vriendin naar de bioscoop. We kletsen bij, kijken relaxt naar de film en daarna gaan we weer naar huis. Het is ontzettend simpel, maar je moet het wel plannen, anders wordt het hem niet natuurlijk 😉

Je nagels laten doen

Om de drie weken laat ik mijn nagels lakken met gellak. Een dure hobby, maar wel heel erg fijn. Een uurtje helemaal voor mijzelf zonder dat ik iets moet. Ik kan nergens heen en kan ook niet doelloos scrollen op mijn telefoon. Een fijn bijkomstigheid is dat mijn nagels er weer netjes uit zien. Met een kantoorbaan wil je toch netjes en verzorgd voor de dag komen.

Ik gun het mijzelf steeds meer. De weekendjes weg en het laten doen van de nagels zijn iets van de laatste tijd, maar ik realiseer mij nu dat ik dit echt nodig heb. Wat doen jullie om even tot rust te komen en op te laden? Laat het me weten in de comments hieronder.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Veronique
  29 juni 2019 / 07:29

  Hoi hoi!

  Veel plezier en lekker van elkaar genieten!

  Ik ben dan wel benieuwd. Je boekt een hotel met 2 kids.. wat voor soort kamer krijg je dan? En wat doe je dan savonds, als de jongens slapen?

  Heb het nog nooit gedaan met onze 2 kids. Maar net wat je schrijf al is het maar 1 nachtje even er tussenuit met je gezin even ontspannen. Moeten wij ook vaker doen. Wij hebben dit weekend eindelijk na maanden. Denk wel vanaf dec een heel weekend gewoon niks geplant m, geen verjaardag of werken. Heerlijk!

  Groetjes!!

  • 29 juni 2019 / 07:44

   Hi!

   Goede vraag hoor. We boeken eigenlijk altijd een familiekamer met een extra campingbedje voor Floris. De jongens gaan later slapen dan normaal, vooral Milan, maar als zij slapen hebben wij de tijd om lekker te ontspannen. Beetje Netflixen, tv kijken of lezen. Niet heel veel anders dan thuis behalve dan dat we hier niets hoeven te doen en wel moeten ontspannen. Verder ondernemen we veel in zo’n weekend en is het vooral heel gezellig.