Home + Mijn longontsteking was mijn wake-up call…

Mijn longontsteking was mijn wake-up call…

Eind januari kreeg ik een longontsteking en afgelopen maandag moest ik bloed prikken. Ik zou gisteren de uitslag pas krijgen, maar de huisarts belde maandagmiddag al. Het eerste wat ik dacht was ‘dan moet er wel iets aan de hand zijn’ en dat bleek ook zo te zijn. De huisarts vertelde dat er nog steeds flinke ontstekingswaarden te zien waren in mijn bloed. Hij zei dat het meest acute er wel af was, maar in feite heb ik dus nog steeds longontsteking. Nu zijn er ergere berichten die je kunt krijgen, dat weet ik maar al te goed, maar ik baalde er wel flink van. Eigenlijk voel ik mij al ruim 1,5 maand niet goed en ik ben er wel klaar mee. Dit was de bevestiging van iets waarvan ik mij al een tijdje bewust was; het roer moet om en dit is mijn wake-up call.

Er moet van alles anders

Laat ik voorop stellen dat ik heel gelukkig ben met mijn leven en ik zou niet met een ander willen ruilen. Dat wil echter niet zeggen dat je geen persoonlijke doelen kunt hebben en die heb ik in overvloed. Zo deelde ik een hele tijd terug al dat ik 20 kilo af wilde vallen. Leuk, maar ik heb er geen klap mee gedaan. Zo val je natuurlijk ook niet af… Afgelopen maandag ging het roer om; ik houd een eetdagboek bij, heb mijn collega’s gevraagd mij erop aan te spreken als ik een koek of iets anders ongezonds wil weten, datzelfde geldt voor Patrick en ik ga meer wandelen. Ik zit hele dagen achter een computer en dat is voor niemand goed. Niet alleen om af te vallen, maar ook om mijn hoofd leeg te maken en inspiratie op te doen. Mijn conditie stelt nu helemaal niets voor, zeker niet na de longontsteking, maar alle beetjes helpen. Als ik maar buiten ben. Podcast luisteren en gaan!

Ik ben mij heel bewust van mijn voeding en zal volgende week mijn eerste eetdagboek met jullie delen. Ik wil eigenlijk niet meer dan 1600 calorieën eten per dag, maar daar zit ik al boven. In ieder geval blijf ik onder de 1800 en stukje bij beetje wil ik naar die 1600, want 20 kilo is niet niks.

Verder heb ik veel nagedacht over balans. Ben ik wel voldoende in balans? Op persoonlijk vlak wel, maar daarbuiten is er nog veel wist te behalen. Ik wil leren efficiënter te werken en doelen te stellen. Zo blijf ik gefocust en behaal ik die doelen veel sneller. De podcasts helpen mij daar overigens wel bij. Vooral de zin dat je altijd een keuze hebt.

Thuis overwegen we nu echt een schoonmaakhulp, want ook dat zal veel schelen. Ik ga dan wel minder werken per 1 maart, maar dan nog zijn we beiden veel van huis en ik heb Mamablogger nog.

Verder zijn we lekker in huis bezig. Het geeft voldoening om dat te doen en het levert natuurlijk wat op!

Tot slot kreeg ik van de huisarts het advies om vitamine D te gaan slikken, dat heb ik nu, samen met nog andere vitaminepillen. Ik wil weerstand opbouwen en mijn energie een boost geven.

Kortom, ik denk dat het zo moest zijn. Ik denk echt dat ik die longontsteking nodig had om tot bepaalde inzichten te komen. Ik zorgde gewoon niet goed voor mijzelf omdat ik altijd met anderen (voornamelijk mijn kinderen) en werk bezig was. Maar als je niet goed voor jezelf zorgt kun je ook niet voor andere zorgen. Cliché, maar waar. Ik kon twee weken amper Floris optillen. Dat is toch van de gekke? Kortom, het roer gaat nu écht om!

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Reacties

 1. 28 februari 2019 / 09:12

  Wat balen zeg. Ik lig hier ook met een longontsteking en baal als een stekker dat ik niet beter voor mezelf zorg. Volgende week begin ik met de vegan switch. Ook hier een wake up call

  • 2 maart 2019 / 08:23

   Oh, wat balen! Heel veel beterschap! Ik denk iedere keer dat het zo heeft moeten zijn.

 2. Linda
  28 februari 2019 / 20:36

  Wat vervelend voor je dat het nog steeds niet over is. Ik wens je heel veel succes met je voornemens. Ik weet hoe moeilijk het is om vol te houden (in deze maatschappij). Maar alle kleine beetjes helpen en wees ook trots op de stappen die je maakt!

  • 2 maart 2019 / 08:22

   Dankjewel! En ik zal inderdaad de kleine mijlpalen moeten vieren. Ik houd jullie op de hoogte!

 3. Christine
  4 maart 2019 / 11:09

  Hi Marisca,

  hoe gaat het met je? Ik blijf maar aan deze post denken dus besloot alsnog een reactie achter te laten.. hier heb ik mezelf ook aardig vergeten de laatste tijd. Een heerlijke verlofperiode met de newborn gehad, maar zij was dan ook het stralende middelpunt van mijn bestaan.. nu ik weer een maandje aan de slag ben wil ik ook echt werk gaan maken van mijn gewichtsreductie.. -15kg zou heel fijn zijn, maar eerst maar -7kg, de helft dus voor elkaar zien te krijgen.. mijn abonnement bij LivingWell bied mij de mogelijkheid om te kunnen sporten tijdens mijn vrije dagen terwijl mijn jongste daar opgevangen wordt. En daarnaast pak ik m’n voedingsstijl ook op, want daar valt ook nog het één en ander aan te verbeteren.. ben heel benieuwd naar je eetdagboek en hoe de eerste week verloopt met minder werkuren. Sterkte iig met dit alles, hoop dat je je gauw weer beter en energieker mag voelen en de waarden spoedig zullen dalen!

  • 5 maart 2019 / 09:32

   Ah lief, dankjewel! Jij ook succes en opvang terwijl je sport is wel heel erg fijn. Dat heeft onze sportschool niet en dat maakt het lastig. Ik wil nu in ieder geval gaan wandelen.